HSMWorks
Zdravím rád bych se zeptal na pár otázek ohledně HSMka.
Lze nějak udělat dohrubování rohu po větší fréze adaptivní strategii.
Jak funguje zkracování dráhy u vrtání? Když vytvoří navrtání děr z jedné strany obrobku na druhou a poté vrtání potřebuji nějak jednoduše otočit směr děr.
Předem děkuji za rady.
Lze nějak udělat dohrubování rohu po větší fréze adaptivní strategii.
Jak funguje zkracování dráhy u vrtání? Když vytvoří navrtání děr z jedné strany obrobku na druhou a poté vrtání potřebuji nějak jednoduše otočit směr děr.
Předem děkuji za rady.
Myslim, ze kolega mel na mysli "zbytkove obrabeni" pomoci strategie "Adaptivni obrabeni". Muzu potvrdit, ze i zbytkove obrabeni lze aplikovat primo ve strategii Adaptivniho obrabeni. Jen zaskrtnout zbytkove obrabeni... popripade doplnujici omezeni pro tu stategii.
---
Xpressu mam pocit je 3D operaci velmi poskromnu, nebo jsou minimalne dost osizene. Muzes si, pokud to jde vystacit jednoduse. Vykapsuj 3D adaptaci, 3D kapsou a pak muzes 2D konturou dojet na cisto. Kdyz ve 2D konture pouzijes zbytkove obrabeni. Ale myslim, ze 3D kapsa na zbytkove obrabeni v Xpressu pojedu... takze to muzes odjet tim.
---
jde v NC Editoru co je v HSM odsimulovat programy s ruznymi nastroji? Tedy aby projel prvni nastroj a potom dalsi nastroj, nejake nastaveni jsem tam zahledl aby bylo rozliseno co obrobil prvni nastroj a co druhej ale nejak mi nejde vlozit do seznamu nastroju druhy nastroj
jedna se o programy s heidenhainu z jinneho CAMu
jedna se o programy s heidenhainu z jinneho CAMu
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsem už jednou řešil, ale v není tam k dispozici proměnná s názvem složky, takže smůla. Dalo by se to imho velmi snadno vyřešit na úrovni vlastního programu, prostě ji zpřístupnit, ale mám pocit, že u HSMWorks nějak přestali reagovat na požadavky uživatelů
Nicméně můžete jim zkusit napsat, třeba to dají na seznam a udělají.

Aleš Procháska
Zdravím pane Procházka, mám na Vás prosbu, nepomohl byste mi tohle co potřebuji vysvětlit v angličtině na fóru HSM Worksu?
Na Váš popud jsem založil téma na supportu, s názvem: New function. Kde mi ale někdo píše, že to nějakým způsobem jde, dokonce
i má obrázky.
Jen si nejsem jist, že to je automatické a nedělá to přes poznámky. Nerad bych to zapisoval do každé poznámky u operace.
PS: nejsem zdatný v angličtině, díky tam na foru.
http://camforum.autodesk.com/index.php?topic=5168.0" onclick="window.open(this.href);return false;
Na Váš popud jsem založil téma na supportu, s názvem: New function. Kde mi ale někdo píše, že to nějakým způsobem jde, dokonce
i má obrázky.
Jen si nejsem jist, že to je automatické a nedělá to přes poznámky. Nerad bych to zapisoval do každé poznámky u operace.
PS: nejsem zdatný v angličtině, díky tam na foru.
http://camforum.autodesk.com/index.php?topic=5168.0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
3E Praha miva setkani uzivatelu SolidWorks, Hsmko, Surfcam. Proste pro sve zakazniky (http://www.3epraha.cz/spolecnost/aktual ... detail=503" onclick="window.open(this.href);return false;).Maca76 píše:Tak by mě docela zajímalo, kolik uživatelů v Česku už má HSm Works pod Solidwoksem.
Nebylo by špatné, kdyby dodavatel udělal setkání uživatelů, jako to mají jiné camy. Byl jsem např. na setkání uživatelů od Work NC a Edgecamu a
pěkná pohodička, na dva dny v luxusním welness hotelu, přes den představení novinek , případně cam spolupracoval s dalšíma dodavateli nástrojů, upínačů, tak
představení jejich novinek. No a to nejplodnější, večerní raut, opekání prasátka, pivečko. Nejdůležitější pro nás bylo seznámení s jinýma uživateli, navázání kontaktů,
výměna kontaktů a dokonce i spolupráce, atd.
Před pár lety jsem se na tohle téma ptal p. Cuce, který mi odpověděl, že HSM Works je tak jednoduchý, že není potřeba představovat novinky, což na jednu stranu má pravdu,
ale na druhou přicházíme o toto setkání, navíc před 3 lety nebyla ta základna HSm Woksařů tak velká, jako v současnosti.
Jinak když kouknu na anglický forum HSM Wokrsařů, tak se teď to toho ještě pletou uživatelé od Inventoru, takže Inventor HSm Cam, což je vlastně HSM Wokrs, ale hozený na program inventor. Docela by mě ale zajímalo, jak dělají aktualizace, zda to co udělají v HSm pod Solidwoksem převedou do inventoru a obráceně a zda stejní lidé dělají na inventoru a stejní na solidworksu, nebo mají nějaký počet lidí pro jeden a druhý program.
Solidvision melo take setkani zakazniku Solidworks a SolidCAM. Navic Solidvision porada zdarma dny novinek pro sve zakazniky i nove zajemce. Staci sledovat http://www.solidvision.cz/registrace/" onclick="window.open(this.href);return false; .
Navic ruzne firmy poradaji i skoleni novinek pro skoly. Staci se jen zeptat.
Proc prodejci HSMka primo neprovadeji podobne akce je zahadou. Asi nepotrebuji tolik prodavat

Kdyby se domluvili s nejakou skolou, tak by je to ani tolik nestalo, Nemluve, ze je hodne ucastniku, kteri by si ten zvanec zaplatilo.