Vyříznutí přesného obdélníkového otvoru do ABS krabice

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
RaS

7. 5. 2014, 8:14

proč vymejšlíte řešení s pantografem, to mu kulatý rohy od frézy udělá taky a ještě navíc u toho bude muset stát a hejbat ramenem pantografu a měnit šablony podle toho jakou krabičku zrovna bude dělat,o "problému" frézovat to tímto způsobem na víc hloubek ani nemluvím , těžko bude chtít takovouhle možnost když zavrhl CNC frézku kde se zmáčkne jen start..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
jOE6

7. 5. 2014, 10:04

zřejmě si zapoměl jaký průměry nástrojů se na pantografu používaj. A to že má kužel třeba 10°podle mně nevadí,skoro tím lépe,udělá rozměr nepatrně menší a konektor se zamáčkne do tenké hrany přesahu. Kdybych byl teoretik tak ti to sem nepíšu :wink:
Ale samozřejmě netvrdím že je to nej řešení,záleží co kdo má dostupný a hlavně kolik do toho chce investovat.
jOE6

7. 5. 2014, 10:22

packa píše:já teda nevím v čem vidíte problém , vrtat čtvercovou díru jde skoro běžnou vrtačkou :D http://www.videomideo.com/?tag=vrt%C3%A ... o+problemo" onclick="window.open(this.href);return false;
tohle je dobrý ale víte o tom někdo víc? uhýbám od tématu ale přesto....musí být nástroj s určitým rozměrem nebo je možné rozkmit seřídit v "hlavě"?
nějak se mi nedaří najít podrobnosti :?
jOE6

7. 5. 2014, 10:26

GeeSnake píše:Třeba tak?
to je tvůj mazlík? :)
GeeSnake
Sponzor fora

7. 5. 2014, 10:29

Jojo,můj
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
LuKo
Sponzor fora

7. 5. 2014, 2:16

Ty pantografy vypadají dobře, jen se obávám, že ekonomická návratnost takového řešení bude v tisících realizovaných krabic :(
RaS píše:když zavrhl CNC frézku kde se zmáčkne jen start..

Kdepak, nezavrhl. CNC frézka je nejlepší z pohledu variability - třeba dnes mě šéf potěšil, že potřebuje dělat další 2 typy konektorů, aktuálně tedy mám 15,5x13 mm, 16x13 mm a 21,5x21,5 mm :roll: Na druhou stranu nákup vlastní CNC frézky, abych mohl dělat díry i v pátek večer, aby se přes víkend mohlo instalovat (kvůli změnám zatím nejde vyrábět na sklad a otravovat někoho s 10 krabicemi je naprd) je zatím ekonomicky mírně problematický. Ale asi na to nakonec dojde.
testone
Sponzor fora

7. 5. 2014, 3:10

LuKo píše:Ty pantografy vypadají dobře, jen se obávám, že ekonomická návratnost takového řešení bude v tisících realizovaných krabic :(
... a CNC v desetitisících
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
jOE6

7. 5. 2014, 3:53

testone píše:
LuKo píše:Ty pantografy vypadají dobře, jen se obávám, že ekonomická návratnost takového řešení bude v tisících realizovaných krabic :(
... a CNC v desetitisících
přesně...jasně že CNC je lepší,máš větší možnosti ale taky za podstatně větší sumu
Mex

7. 5. 2014, 4:18

LuKo píše:Na druhou stranu nákup vlastní CNC frézky, abych mohl dělat díry i v pátek večer, aby se přes víkend mohlo instalovat (kvůli změnám zatím nejde vyrábět na sklad a otravovat někoho s 10 krabicemi je naprd) je zatím ekonomicky mírně problematický. Ale asi na to nakonec dojde.
Skoro si myslím, že ne. Malou čínskou frézku koupíš za pár šupů. Sice se ti tam ta krabice na výšku nevejde, ale pokud máš trochu invence a ne obě ruce levé, tak se to dá řešit. Např. v případě úzkých krabic (resp. tam, kde je díra blízko některé stěny) to můžeš frézovat mimo stůl, vřeteno často dosáhne kousek před stůl (např. na mojí malé čínské 3040z to jde), krabici pak upneš z boku stolu a nikoli na jeho plochu. Nebo si ten stůl nějak upravíš - např. opět na mojí malé číně se dají sundat některé části stolu, a krabici pak můžeš prostrčit "skrz stůl" pod osu toho stolu.

Pokud nečeho děláš stovky nebp dokonce tisíce, tak bych už dneska neváhal (po praktických zkušenostech se svou malou čínou).
A na ty plasty jsou tyhle měkké stroje jako dělané.
Já si tu svoji kupoval na hraní. Ale velmi brzy už se mi zaplatila (neplánovaně).
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“