Má frézka má ve vřeteni dutinu MK3,dnes jsem chtěl vyměnit verikální hlavu za horizontální trn-což jsem bez problému dělal již mnohokrát- to spočívá v tom, že se odšroubuje hlava, z vřetana se vyrazí kůžel který hlavu pohání a místo něj se vsadí frézovací trn, nebo fréza s MK3. Kužel z vřetena vyrážím tak, že povolím šroub (M12), který ho vtahuje do dutiny , a přes bronzovou kulatinu do šroubu klepnu (středně silná ostrá ranka malým kladívkem) a trn se uvolní. Dnes to však nešlo, klepal jsem,mlátil, nahříval, do zad frézky vyřízl závity a vyrobil vytlačovák a... nic, musel sem z frézky vyndat vřeteno a trn na lisu vytlačit (což není moc praktické). Otazka je, co bylo špatně, když jsem tam ten trn dával, tak jsem ho dobře očistil, dutinu také, namazal konkorem, šroubem vtáhl do dutiny a silně utáhl- řekl bych adekvátně k tomu šroubu M12. Na kuželu ani na dutině není znát poškození od protočení, ani omačkání od nečistoty.
Máte někdo nějakou radu (nejlépe z praxe

pro úplnost, je to polská frézka FWE 16, ...napadá mě, jestli třeba není nějaký doporučený moment na utahování kuželu do dutiny, jestli já to neutahuju moc silně, skládá se to namazaný, nebo suchý...?