Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Citronek

29. 1. 2014, 8:22

U těch výměníků je účinnost závislíá na víc faktorech, hlavní je velikost teplosměnné plochy a odpory na přestupu do a z materiálu. Tepelná vodivost rozhodující vliv nemá. Taky je důležité, aby povrch byl v čase stálý. No a tak je finále ten plast vychází nejlépe: malá degradace, snadná a levná výroba, jednoduché čišťení.
Máme jednozónovou atrreu, ne tu nejmenší, připlatil jsem si pár tisíc, aby mi požadované objemy vyšly na malou rychlost motorů a při provozu to prakticky není slyšet. V noci to člověk samozřejmě pozná. Jinak instalace 2008 a bez jakékoliv poruchy.
Pravda je že to řídí CML a to jen spíná on/off a hi/lo, takže tam žádnou elektroniku nemám.
Jak už se někdo zmínil, ráno když jdu na WC tak po návratu nemám pocit že jsem vešel do pavilonu opic. Celkově je vnitřek domu pocitově svěží, když jedeme v zimě k našim na barák, tak tam je to jako pod duchnou.
V zimním období je potřeba u jednozónových jednotek větrání omezit, jinak lehce vyrobíte prostředí s rh 20%. My jsme lili podlahy v říjnu, stěhovali se v prosinci a v únoru jsme byli pod 20 % a praskyly výplně dveří :-)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 2. 2014, 9:03

Tak už nám ten blbinec zase začíná :lol:
vývoj hořáku č. II.
Co ale nechápu, že se s tímhle úplně dycky jak blbci sereme v zimě.
Přílohy
Obraz114.jpg
Obraz113.jpg
Naposledy upravil(a) magi dne 9. 2. 2014, 9:05, celkem upraveno 1 x.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 2. 2014, 9:05

ty uz si porid konecne nejakej jadernej reaktor :twisted: :twisted:
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 2. 2014, 9:07

robokop píše:ty uz si porid konecne nejakej jadernej reaktor :twisted: :twisted:
Jóóó, to by byla věc.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

9. 2. 2014, 9:15

ja vim prikladal bys tam ten obohacenej uran lopatou
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 2. 2014, 9:46

Dneska je den DEBIL s velkým D a ještě třikrát podtrženo. Člověk by neměl chodit na melouchy když se necítí zcela zdráv.
Navrtat 4 kabely najednou ve zdi, to se nepovede ani kdyby člověk chtěl sebevíc.
Zítra se bude celé odpoledne sekat, spojkovat a zafoukávat do smršťovačky :twisted: :twisted:
Co se mi ještě povedlo tak na samý závěr po napuštění celého topného systému jsem zjistil že jsem ve spěchu jaksi prohodil teplou větev a zpátečku :twisted:
Tzn. další hodina je v háji, vypustit, přepojit, napustit, odvzdušnit :twisted:
Asi mě z toho dneska jebne .... Vidím rudě
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 2. 2014, 2:25

Krása nesmírná :-)
Přílohy
SS857337.jpg
kovoel

25. 2. 2014, 2:55

Zdravím kolegu Magiho.Maš tu jinak super příspěvky jo, to se už povedlo každému sebelepšímu elektrikáři.Tohle ještě jde. Horší je když se to povede na melouchu ,v nově draze obložené koupelně a když sis tam ty provrtané kabely předtím sám zasádroval a zazdil , jak mě :D :D
V20
crickett
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2014, 9:56

zijes? .. . .uz dlho tu nic nepribudlo.. :wink:
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2014, 10:11

To víš že žiju, teď mám něco namyšlené, asi se do toho pomalu pustím.
Z těch krámů co mám doma ještě z dob výzkumu kogenerační jednotky chci udělat pořádnou silnou naftovou elektrocentrálu.
Mám v podstatě všechny klíčové komponenty doma, generátor 16KVA, AVRku, elektronický regulátor otáček Heinzmann, řídící kontrolér Comap.
Tzn. zbývá dořešit motor. Doma mi leží 1,9D AEF (WV, Felicia). Při 1500 otáčkách má na hřídeli cca 20kW což by stačilo.
Motor je sice po smrti (fouká o vody i do klikovky) ale na napasování a otestování by zatím postačil.
testone
Sponzor fora

29. 5. 2014, 6:13

Jezdí ti to Cherokee nebo co to bylo?
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

29. 5. 2014, 6:57

testone píše:Jezdí ti to Cherokee nebo co to bylo?
Jojo, Grand Cherokee jezdí, motorově je na tom teď dobře, ale já už s ním moc nejezdím od té doby co jsem si pořídil Feldu 1,9D PickUp.
Přece jenom ta jezdí za polovic a vejde tam víc krámů :-)
Naposledy upravil(a) magi dne 30. 5. 2014, 8:09, celkem upraveno 1 x.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 5. 2014, 8:08

Velká Slavie DR27 půjde do světa, nemá někdo zájem?
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 6. 2014, 7:27

Proč se u některých malých (hlavně starších) lodních motorů řídí otáčky nejen akcelerační klapkou v karburátoru ale hlavně i pootáčením cívek magneta?
https://www.youtube.com/watch?v=3pzIaPiPviE" onclick="window.open(this.href);return false;
Máme dost podobný 4 koňový dvoutaktní dvouválcový Johnson a jede dobře v podstatě jen v plných otáčkách.
Podle zkoušení stroboskopem to pálí spolehlivě jen na maximální otáčky a nebo v poloze stop (kde je ovšem předstih záměrně rozhozený aby motor zhasl).
V ostatních mezipolohách to pálí blbě, nebo nepálí. Připadá mi jako by byly zlomené VN kabely ke svíčkám protože se při ovládání otáček prakticky pořád kroutí.
Zas je mi ale divné že by byly zlomené oba.
Přílohy
Obraz084.jpg
Obraz085.jpg
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 6. 2014, 7:56

Kabely jsou v pořádku ale jsou popraskané obě cívky magneta. To je asi to co tam dělá ostudu.
Zapalování je obyčejné kladívkové, tzn. dneska zkusím dvě indukční cívky z motorky připojit ke kladívkům a napájet to z baterky.
Na fotce je opravná sada zapalování do tohoto motoru, u nás s tím ale asi bude dost problém, tzn. přemýšlím čím to nahradit.
Přílohy
IMG_3089.JPG
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“