Konstrukce vřetene

Vse o konvencnich strojich, nic o jejich prestavbe na cnc
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 6. 2014, 5:39

ze jsi si tim tak jisty
uz jsem potkal ruzny veci za par set tisic co byli uplne k prdu a za par tisic to same bylo spickove
opravdu se dnes neda neco hodnotit podle ceny

zbezne jsem do toho nakouknul a myslim ze poradne vreteno soustruhu vypada jinak, tohle je patrne velmi ekonomicka varianta (netvrdim ze spatna)
ted jsem u jednoho menil loziska, jen ty loziska stali asi 30 000 a vazelina asi 5 000,-
ale jinak to nebyl o moc vetsi soustruh
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
jirka899

10. 6. 2014, 5:55

Jistý si nejsem, to mohu být až potom co to dám dohromady a změřím. Nemá cenu investovat do stoje který má hodnotu 10000 Kč další desetisíce. Tato úprava mně skoro nic nestojí. A zkušenosti min. dvou lidí, kteří předělání na kuželíky provedli a údajné jim běží vřeteno ve stovce (neviděl jsem osobně) mně v tom utvrdili. Kromě toho není problém bez upravy tam dát jiná ložiska, ale tady jsme s cenou trošku jinde. :wink:
RaS

10. 6. 2014, 6:53

když tady argumentuješ cenou, tak pokud koupíš kosoúhlá ve stejné třídě přesnosti jako ty kuželíková tak budou obdobně levná, ty kosoúhlý budou stát díky velikosti spíš o něco méně.. když koupíš vřetenová přesná budou stát třeba 6000kus podle velikosti.. takovou volbu prostě u kuželíkovejch nemáš.. výhody nevýhody tady byly napsány X krát..
uložení pro vřetenová ložiska je v takové toleranci že to soustruhem nedáš a musíš to brousit, a správně namontovat..pokud to brousit nebudeš nemá smysl tam ty ložiska cpát.. pokud ovšem použiješ ložiska pro zemědělské stroje s tolerancí plus mínus autobus tak je to asi uplně jedno ty můžeš namlátit kamkoliv.. a ve finále se to taky bude točit
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
jirka899

10. 6. 2014, 8:21

Takže přebrousit, jinak jak už jsem psal, není problém vyměnit tahle ložiska za třeba kosoúhlá - rozměrově jsou stejná. Pokud ale splní mé požadavky o přesnosti kuželíková, tak není důvod. Uvidím až to poskládám, dopředu se to těžko hodnotí.
testone
Sponzor fora

10. 6. 2014, 9:07

jirka899 píše:Takže přebrousit, jinak jak už jsem psal, není problém vyměnit tahle ložiska za třeba kosoúhlá - rozměrově jsou stejná. Pokud ale splní mé požadavky o přesnosti kuželíková, tak není důvod. Uvidím až to poskládám, dopředu se to těžko hodnotí.
nepochopil
nejde o přesnost ve smyslu házivosti, ta ložiska nějak poběží
jde o to, že předpětí těch kuželíků seřizuješ nějakou matkou stoupání třeba 1,5 a potřebuješ to měnit o setiny
jednou provždy to sesadit a ne s tím furt laborovat
to prostě nejde
najdi si tu mé a rasovy příspěvky do vláken o kosoúhlých ložiskách
končím
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
origosch

10. 6. 2014, 9:11

Uvidím až to poskládám, dopředu se to těžko hodnotí.
Když už je to v tomhle stádiu, tak to vyzkoušej. Ono to asi bude lepší, než to bylo a zahodit to můžeš vždycky.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
jirka899

10. 6. 2014, 9:23

Jo, jo s tím plně souhlasím: zahodit to můžeš vždycky.
Odpovědět

Zpět na „konvenční soustruhy“