V laminatovym pouzdru jsou dve linearni loziska 20mm a v nich duta brousena tyc z: http://cnc.inshop.cz/nepodeprenetyce/sp ... ItemIdx=12. Prumer dutiny ma cca 13,9mm. Cele je to nasazene primo na hridel vterena a stazene sponkou. Zdvih cca 10mm. Gumicka je na odlehceni pritlaku, aby se nenicily hroty tenkych fixu, casem ji nahradi pruzina ( az sezenu nejakou vhodnou
Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Jednoduchy drzak na fix(pero, tuzku...).
V laminatovym pouzdru jsou dve linearni loziska 20mm a v nich duta brousena tyc z: http://cnc.inshop.cz/nepodeprenetyce/sp ... ItemIdx=12. Prumer dutiny ma cca 13,9mm. Cele je to nasazene primo na hridel vterena a stazene sponkou. Zdvih cca 10mm. Gumicka je na odlehceni pritlaku, aby se nenicily hroty tenkych fixu, casem ji nahradi pruzina ( az sezenu nejakou vhodnou
)
Opět se mi postaral o zábavu náš šitózní lux, tentokrát o dost sofistikovanější než posledně. Na nástavci se vyžužlala pseudoložiska v kolečkách (v obou najednou, jak to dělaj?) a celý se to rozpadlo. Tak jsem nažhavil mozkovnu a mazla, na kolečkách vyzkoušel nový vnitřní nožík od picoma a zapustil do nich opravdická ložiska, hřídelku ozávitoval a vytočil aluminiové redukce. Vlastně to byla pěkná práce, jsem těm lumpům za ní vděčnej (zvlášť když teď na nic většího nezbejvaj kapacity). A ještě jsem dostal pochvalu (normálně dělám spíše kravinky s nevalným dopadem na zvyšování kvalit společné domácnosti
).
Hezkou neděli, T.
Hezkou neděli, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- Pepa z depa
.. víš co má teď plusovejch bodů u manželky 
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
nebylo
spíš by bylo levnější, kdybych nedávno neodvez v rámci debordelizace sklepa dva podobný nástavce do sběrnýho dvora, ale to je život.. 
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
vysavace zelmer,ty zachrani vase dílny
jinak patri k tem lepsim,predstav si mit doma jinej 
ja jsem konecne zkulturnil elektroniku k moji frezce, kdyz uz pujde na prodej, tak at trochu vypada 
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se konečně dokopal přes víkend k překreslení šroubek po šroubku Schaublina SV70 abych už ho konečně mohl dát přes prázdniny do kupy a k výrobě sestavy posuvů na kterých momentálně makám
tady je potom malá studie funkčních posuvů
tady je potom malá studie funkčních posuvů
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
- Pepa z depa
čau, máš to moc pěkné, to ses musel nadrbat, taky kreslím (SolidWorks) tak vím, že to nebylo hned
pak hoď foto "živýho" strojku, to bude určitě velkoparáda, jak se zmotám finančně, tak soustruh půjde taky do baráku, dost chybí, když mám jen frézku 
P.S. filla - až dodělám to co ty a krásně to natřu, tak si asi otevřu flašku šáňa a vipiju to s mašinkou ve dvou, jakože hotovo a finíto
P.S. filla - až dodělám to co ty a krásně to natřu, tak si asi otevřu flašku šáňa a vipiju to s mašinkou ve dvou, jakože hotovo a finíto
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
Hmmmm ..... hmmmm.....
Tak už vím kde se "stala chyba".
Ty si to totiž takhle naprosto nerealisticky nablejskaně a vyleštěně nakreslíš s přesností na mikrony......
.
.
.
.
.... a potom protože nevíš že to není reálný to i tak přesně a nablejskaně vyrobíš

Těším se na to foto - "živýho" strojku.
Tak už vím kde se "stala chyba".
Ty si to totiž takhle naprosto nerealisticky nablejskaně a vyleštěně nakreslíš s přesností na mikrony......
.
.
.
.
.... a potom protože nevíš že to není reálný to i tak přesně a nablejskaně vyrobíš
Těším se na to foto - "živýho" strojku.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
.....jeden je málo, dva až tři jsou pořád potřebaPepa z depa píše:.... jak se zmotám finančně, tak soustruh půjde taky do baráku, dost chybí, když mám jen frézku
jinak dneska jsem bastlil tohle, docela jako oříšek se ukázala strojní výroba těch spodních šikmin dvou zámků, ale nakonec jsem na to došel
http://www.tumlikovo.cz/