CNC FREZKA- stavba z ocelovych desek
Zdravím místní odborníky potřeboval bych poradit s výběrem linearu a servomotoru pro mojí cnc frezkukterou začínám stavět. Chtěl bych tam použít linaerni vedení o velikosti 25 a kulickove šrouby
taktéž velikost 25 jenom si nejsem jistý jestli to bude stačit nebo dát větší ,jelikož podélně saně na kterých bude ještě jezdit stůl osy x bude mít cca 250kg tak jestli ne bude rozumnejsi dát alespoň na osu y
Lineary 30mm na nich se bude pohybovat největší váha.
Taky by mě zajímalo jaký serva by na to byly vhodné aby se to bez problémů hybalo.
Jinak jednotlivé sestavy budou svařeny z desek tlouštky 12 a16mm.
Předem díky všem za každou radu.
taktéž velikost 25 jenom si nejsem jistý jestli to bude stačit nebo dát větší ,jelikož podélně saně na kterých bude ještě jezdit stůl osy x bude mít cca 250kg tak jestli ne bude rozumnejsi dát alespoň na osu y
Lineary 30mm na nich se bude pohybovat největší váha.
Taky by mě zajímalo jaký serva by na to byly vhodné aby se to bez problémů hybalo.
Jinak jednotlivé sestavy budou svařeny z desek tlouštky 12 a16mm.
Předem díky všem za každou radu.
Naposledy upravil(a) mara35 dne 25. 2. 2015, 10:51, celkem upraveno 1 x.
co tam bude za vřeteno?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Zatím tam asi dám elektrovreteno teknomotor nebo něco s podobnými parametry
a do budoucna to nejspíše předělam na vreteno s atc.
Teď mě ale řeším právě jaké tam dát lineary aby to nebylo poddimenzovane a taky
jak silně použít serva abych to mohl celé dokreslit a nemusel to pak už
předělávat .
a do budoucna to nejspíše předělam na vreteno s atc.
Teď mě ale řeším právě jaké tam dát lineary aby to nebylo poddimenzovane a taky
jak silně použít serva abych to mohl celé dokreslit a nemusel to pak už
předělávat .
Chceš serva? Tedy to bude produkční mašina a ne jen na takové občasné šolíchání? Jestli je to jen na občasnou práci, tak klidně jdi do KM, stačit ti budou 4Nm. Když se provozujou s rozumem, tak bohatě postačujou. A omotorování frézky ti vyjde na polovinu ceny než řešení se servomotory.
Otázka je co je to občasná práce u mě to znamená tak cca 4 až 5hodin denně.
Jinak jsem se díval na Ebay a servo 400w plus driver se dá sehnat tak od 6000 a výš
což se mik nezda zas tak moc . Jenom nevím jestli je to dost nebo málo,já jsem
strojar takže v téhle věci se nějak neorientuju.
Jinak jsem se díval na Ebay a servo 400w plus driver se dá sehnat tak od 6000 a výš
což se mik nezda zas tak moc . Jenom nevím jestli je to dost nebo málo,já jsem
strojar takže v téhle věci se nějak neorientuju.
ono na tom vřetenu záleží vše ostatní.. nevím tedy jakejma frézama chceš to železo obrábět, ale pokud tam dáš vysokootáčkovou potvoru s malým výkonem v otáčkách pro kovy tak ti stačí lineár malej protože ta řezná síla bude taky malá.. pokud tam dáš třeba 5kw motor a spřevoduješ to na 600otáček a dáš tam třeba 50mm hlavu s plátkama tak to bude mít nároky diametrálně odlišné..
ale už to tady bylo mnohokrát... nicméně pokud bych já stavěl takovouhle mašinu na železo tak se podívám po něčem hotovém to budeš mít cenově i funkčně o řád jinde než nějakej svařenec s desek..
ale už to tady bylo mnohokrát... nicméně pokud bych já stavěl takovouhle mašinu na železo tak se podívám po něčem hotovém to budeš mít cenově i funkčně o řád jinde než nějakej svařenec s desek..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
4-5h denně je teda dost velké pracovní vytížení. Jestliže se jedná o kusovou výrobu, tak další dvě tři hodiny zabere jen příprava výroby na samotné frézování. V tom případě taky doporučuju to, o čem píše RaS. Ovšem malé frézky vhodné na přestavbu moc k sehnání nejsou. Každej nemá stodolu na levné velké použité CNC. Levné myslím kolem 300 000Kč.
Já taky hledám malou starší profi CNC frézku do dvou tun a do 4 metrů čtverečních zástavby . Bohužel je to skutečně nedostatkové zboží. Narazil jsem na novou levnou.
http://www.alibaba.com/product-detail/S ... 96749.html
Zajímalo by mě, na kolik by mě přišla s dopravou a clem. Třeba by se ti hodila, kup jí a pak mi napiš, na kolik tě to vyšlo.
http://www.alibaba.com/product-detail/S ... 96749.html
Zajímalo by mě, na kolik by mě přišla s dopravou a clem. Třeba by se ti hodila, kup jí a pak mi napiš, na kolik tě to vyšlo.

Někde mám od nich ceny (Syil) , psal jsem mim ale počítej že to bylo myslím cca okolo půl mega.Zkusím se podívat, záleželo dost na výbavě.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
JJ přesně po této velikosti pasu do dílny a nová bě mě nevadilabobik píše:.......... Třeba by se ti hodila, kup jí a pak mi napiš, na kolik tě to vyšlo.

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
http://www.syil.szm.com/" onclick="window.open(this.href);return false; - sú tam základné popisy strojov aj cenník. Na http://www.cnczone.com" onclick="window.open(this.href);return false; sa o nich tiež niečo popísalo, myslím že tam prispieva aj samotný výrobca.lubos píše:Někde mám od nich ceny (Syil) , psal jsem mim ale počítej že to bylo myslím cca okolo půl mega.Zkusím se podívat, záleželo dost na výbavě.
OTak se po nějaké době vracím k tématu nakonec jsem změnil koncepci frezky na
portalovou s pevným portalem a pohyblivym stolem.
A teď bych potřeboval nějakou tu radu celá mašinka bude stát na svarovan e konstrukci kterou bych chtěl udělat z jeklu 60x40x3mm jenom nevím jestli to bude stačit hmotnost frezky bude cca 650kg.
Další věc se kterou potřebují poradit je základna stroje která bude udělaná že dvou desek tlouštky 15mm a mezi nima bude
vložených sedm vyztuh vysokých 60mm . Vše bude sesroubovano šrouby m12 a m10 ,do každé vyztuhy 14 šroubů z
sedm z každé strany. Otázka zní jestli to mám ještě svarit nebo stačí sesroubovat. Na to ještě prijdou dát dvě lišty
60x30mm do kterých pak přijde zafrezovat uložení pro lineary.
A teď montovat nebo svařovat.
Díky za rady
portalovou s pevným portalem a pohyblivym stolem.
A teď bych potřeboval nějakou tu radu celá mašinka bude stát na svarovan e konstrukci kterou bych chtěl udělat z jeklu 60x40x3mm jenom nevím jestli to bude stačit hmotnost frezky bude cca 650kg.
Další věc se kterou potřebují poradit je základna stroje která bude udělaná že dvou desek tlouštky 15mm a mezi nima bude
vložených sedm vyztuh vysokých 60mm . Vše bude sesroubovano šrouby m12 a m10 ,do každé vyztuhy 14 šroubů z
sedm z každé strany. Otázka zní jestli to mám ještě svarit nebo stačí sesroubovat. Na to ještě prijdou dát dvě lišty
60x30mm do kterých pak přijde zafrezovat uložení pro lineary.
A teď montovat nebo svařovat.
Díky za rady