Work NC

CAM software
Odpovědět
hradec

14. 7. 2014, 4:12

Ahoj,
mám dotaz/prosbu o radu.
Potřebuju se rozhodnout, zda Work NC je ten "správný" pgm pro účely firmy či nikoliv. Zabýváme se výrobou forem a přípravků (materiál Al, nástrojovka i umělé dřevo). Časy obrábění se pohybují od řádově hodin až po několik týdnů na jednom kuse. Používáme 5-osé stroje se systémem Heidenhain.
Hledám odpovědi na následující dotazy:
1) Jsou časy výpočtů a zatížení paměti PC u Work NC nižší/stejné/vyšší než u konkurenčních sw?
2) Co postprocesory? Jsou výrazné rozdíly ovlivněné postprocesory v délce a kvalitě frézování při tvorpě pgm v různých softwarech? Jak si stojí Work NC?
3) Jaký je celkový objem dat v porovnání s konkurencí? Rád bych naprogramovaná data ukládal na server.
4) Náročnost studia/zaškolení na program Work NC v porovnání s ostatními sw.
5) Jsou obráběcí strategie určující délku a kvalitu frézování v porovnání s konkurencí lepší/horší?
6) Mám uvažovat o jiném softwaru, protože je ve většině ohledech lepší než Work NC a cenově přijatelnější?
Je mi jasné, že tento dotazník bude postaven z velké části na subjektivním hodnocení. Je taky možné, že jsem další důležité dotazy opomněl. Nicméně, kdo máte možnost porovnat Work NC s jiným softwarem, zkuste mi odpovědět.
stro1

14. 7. 2014, 7:25

...........
Odpovědět

Zpět na „CAM“