Takze jsem tim chtel rict, ze by to na CQ9813 mohlo pasovat a tim padem jsem zajemce

Tak nafoť to tvoje, pro předtavu.Francotirador píše:Ty červeně ohraničené plochy nejspíš mají být rovnoběžné (v "ose" si je nějak nedovedu představit).potraviny píše:...plochy ozn.červeně by měly být vůči sobě v ose...
A to je dobře, nebo špatně?JuanV píše:Takhle to je u CQ9813
Otázka je, jestli ostatní používají podobné rozměry odlitků jako Asist (taky stejně tlustý hřeben).
U mého Asista neměly souměrnou rozteč ani ty 3 díry a právě u hřebenu jsem to musel udělat dost na knop, aby třecí plocha klínků byla aspoň trochu rozumně široká.
Takže pochybuji, že by můj výtvor (bez přídavků) pasoval i někomu jinému
Jsem docela zvědavý (upřímně) jak to dopadne se záměnností.
Ale určitě bude jednodušší toto již hotové upravit (připasovat) než to vyrábět od nuly.
Nevím zda jsou udělány ty výkroje kvůli koni, nebo je celkově širší. Může to někdo kdo to má přeměřit. U asistu je to cca někde 99,00 ale viděl jsem i 100,00.JuanV píše:Takhle to je u CQ9813
ta záměnnost, někdy i zásadních dílů, je u těchto malých stolních soustruhů někdy problém, v tom nezbývá než souhlasit. Viděl jsem třeba drážku pro pero na hřídeli, která byla vyfrézovaná 1mm!! mimo osu, a to ne jednou, stejně tak různé rozteče apod.Francotirador píše:Jsem docela zvědavý (upřímně) jak to dopadne se záměnností.
1) Omlouvám se, že neposkytnu fotku (zatím) - pajdám o berlích a tudíž jsem do dílničky už pár dní nepáchnul. Navíc je Asist od té doby co mám MN80ku odložen "do kouta" na neurčito.potraviny píše:Tak nafoť to tvoje, pro předtavu.
Zrovna této kóty bych se nebál. Musí být cca 0 mm, aby fungovalo originální řešení - já měl původní příložky podložené pouze alobalem. Spíš bych se bál vzdálenosti os těch 3 děr od čela hřebenu - to už by mohl mít každý výrobce jiné a držák klínku by se tam nemusel vejít a nebo naopak relativně úzký klínek bude jezdit po hraně plochy na loži.potraviny píše:... Pokud dle obr. budou velké odchylky u každého soustruhu, vše je vniveč...