už tak rok přemýšlím nad stavbou nějakého amatérského CNC stroje spíš na pokusy, ne na kov atd...
nápad jsem viděl u kamaráda, který si udělal kreslící plotter a poté laser z merkuru a krokáčů z tiskáren, fungovalo to, ale já chci konstrukčně nejdřív něco ještě jednoduššího, ale pevnějšího, takže jsem trošku začal googlit a po chvíli jsem měl naprosto jasno..
Zaujala mě tato konstrukce:

a pak jsem našel ještě jednodušší bez řezání tvaru, kterou chci použít:

Na stěny použiju zatím dřevotřísku, vím, že by bylo lepší nějaké tvrdší dřevo, ale myslím, že na pokusy s kreslením to bude stačit bohatě.
Pro posuny použiju obyč závitový tyče a matku M8, kterou připevním k pojezdovému stolku, jednoduchý a odpadá přemýšlení nad řemenama atd.
Krokový motory z microcon.cz SX17-1005LQEF, ložiska LM8UU a LM6UU, nerez. tyče průměr 8 mm a 6 mm na osu Z, elektronika Arduino Mega + RAMPS 1.4 + drivery A4988.
Vše potřebné už mám doma, zítra by jen měly dorazit krokové motory, vodící a závitové tyče.
Takže se ptám, má někdo s touto jednoduchou konstrukcí zkušenosti? Pracovní plocha bude celkem malá, trochu na šířku zkrácená A4, ale na pokusy to bude stačit.
Díky