Zdravim
Mám problém s CNC soustruhem Gildemeister CT 40. System Eltropilot 2 (siemens?). Ani v ručnim, ani automatickém režimu vřeteno nebrzdí.
Dříve to brzdilo normálně, problém je tak posledních pár měsíců. V práci sme to řešili napnutim řemenů, který při krátkym brzdnym impulzu proklouzly
a vřeteno se po uvolnění dotáčelo. V tomhle případě to ale bohužel nepomáhá. Je tam cca 120mm širokej drážkovanej řemen a napnutej až běda...
V automatickym provozu to řešim konst. řeznou rychlostí a odjezdem na větší průměr s cca 100ot, ze kterých už zastaví.
Za každej nápad díky
Gildemeister CT 40 - Nebrzdí vřeteno
-
Zdravim, mel jsem 2 ct 40tky s pohony a motory baumuller. Na krátkém mi též vřeteno jednu chvíli nebrzdilo. V rozvadeci pod pohony jsem přeházel relatka a na baumulleru jsem tenkrát vytáhl a zasunul konektory a přestalo to. U druheho jsem řešil po výměně systému charakteristiku pohonu, vřeteno strašně dlouho dobihalo, nebylo možné třeba řezat závity, nakonec jsme zjistili, ze v pohonu odešli pokud si dobre pamatuji snad tyrystory.....
Paráda. Jsem překvapen, že někdo řešil stejný problém, obzvlášť, na stejným stroji. Elektrice dvakrát moc nerozumim, tak to radši
proberu s někym znalejšim a snad se problém vyřeší. Každopádně díky moc za radu a dám vědět, jak sem dopad...
proberu s někym znalejšim a snad se problém vyřeší. Každopádně díky moc za radu a dám vědět, jak sem dopad...