frekvenční měnič

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
Gor88

3. 8. 2014, 2:15

Prosím, máte někdo frekvenční měnič se vstupem 1F a výstupem 1F.
Jeden takový mi utekl na Aukru a od té doby jsou tam jen s výstupem 3F.
Potřebuji řídít šnekový dopravník k peletovacímu lisu.
Rúzný materiál potřebuje jinou rychlost podávání,zkoušel jsem to přez časové relé, ale není to ono.
Chce to kontinuální podávání.
Motor je na 230V 90W.
Děkuji za případnou pomoc.
štítek motoru
štítek motoru
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

3. 8. 2014, 2:28

jakýkoliv měnič s výstupem 3f můžeš použít i jako 1f.
pokud jede ve skalárním režimu nebude hlásit chybu, prostě jen otrocky posílá na výstup Hz a V.
Pozor na "spořící" systémy nové měniče snižují napětí když jde dolů kmitočet a tady by to mohlo vadit

navíc tento motor umí klasiku 3f pokud je k dipozici svorkovnice
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Gor88

3. 8. 2014, 5:04

Děkuji za reakci.
To bylo první na co jsem se ptal prodejců, jestli jde zatížit jen jedna fáze výstupu měniče.
Oba dotázaní řekli ,že by měnič napsal chybu a nešelo by to.
Tak nevím jestli to jejich měnič neumí, nebo tu funkci neznají.
Sám měničům nerozumím ,abych na něj mrknul a poznal jestli bude použitelný.
Jěště že tadle funkce je, umožní mi to větší výběr.
Horší je, že pokud tu funkci nezná prodávající ,tak já ji taky nepoznám.
Jinak motor na 380 zapojit nejde ,svorkovnice je poloprázdná.

Tady ještě odkaz na první podavač.Byl funkční,ale dlouho nevydržel...

https://www.youtube.com/watch?v=cK3jIL3jjQw" onclick="window.open(this.href);return false;
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

3. 8. 2014, 6:04

Většina 3f měničů ani neumí poznat že chybí fáze na vstupu taky že je motor úplně odpojený. (Pokud by ale byl měnič nastaven do vektorového režimu ani se to nehne)
Pozor ještě na výkon (W), ten se nedá pro výběr k motoru použít. Kouknul bych se na výstupní proud měniče (A) aby dostačoval pro proud motoru. 3f a 1f nejsou proudově shodné

PS: Takové video mě vždy potěší, zase dítě co bude umět použít šupleru (posuvné měřítko :) )
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
RaS

3. 8. 2014, 6:07

v tom motoru přece musíš mít 6 svorek, tak vyhodíš ten kondenzátor a použiješ ho jako 3fázovej nebo čemu říkáš poloprázdná svorkovnice?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Gor88

3. 8. 2014, 7:36

Z motoru lezou 4 dráty, černý W2,bílý V2,zelený U1a růžovýV1.
Na růžový a zelený je připojený nulák U1aV1,na černý je připojen fázeW2 a na bílýV2 je připojený kondenzátor ,druhá strana kondu je naU2.
Tak nevím jestli půjde zapojit na 3 fáze.
Leda že bych dal zelený na kostru a ty tři ostaní barvy, vyrovnal na jednu stranu svorkovnice.
DSC_0961.jpg
jova
Kontaktovat uživatele:

3. 8. 2014, 7:44

Z principu ne. Ten motor má pouze 2 vynutí, ne jako třífázový který má 3. Vynutí pro kondenzátor většinou ještě bývá ze slabšího vodiče.
Mex

3. 8. 2014, 10:25

Gor88 píše:Tady ještě odkaz na první podavač.Byl funkční,ale dlouho nevydržel...
https://www.youtube.com/watch?v=cK3jIL3jjQw" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten peletátor vypadá zajímavě. Nemáš to někde trochu víc popsané?

Jinak dotaz: to dítě je tvoje? Když zakopne o ten kabel, tak se instiktivně určitě chytne zrovna tak, že strčí ruce do toho lisu. Aspoň jsi přes to mohl dát nějaké síto, když už angažuješ laickou obsluhu.
Gor88

4. 8. 2014, 12:59

Popsaný ho nikde nemám.
Dělám ho z hlavy,jen si dělám náčrtky abych se měl čeho držet.Mám rozdělaný druhý stejné velikosti.
Jinak mám další peletovací lis s matricí 180mm a motorem 7,5 kW,k němu jsem dělal zásobník podle vzoru kovonovák.
Na těch pletovacích lisech není nic světaborného, jen je potřeba doladit matrici na otáčky převodovky.
Pokud to chceš rozebrat,tak by to chtělo založit nový vlákno.
Nemám problem podělit se zkušenostma ze stavby a lisování.

Žadný kryty jsem na lis nedělal z důvodu zkušebního lisování.Potřeboval jsem nalisovat úplatek bábě na šrotišti a přiběhl synek že "sám".
Tak co chceš dělat, za chvilu jsem ho vyhnal , protože tam toho valil moc najednou a nestíhal motor.
Thomassu5

7. 8. 2014, 5:41

ja bz som vymenil motor na 3F 180W povedzme iste nejaky pasuje a menic zozenies 0,370KW a je to .. potom to uz nebude problem
Gor88

7. 8. 2014, 9:38

Máš pravdu, tadle možnost vychází jako nejschůdnější a nebudu řešit kompatibilitu měniče.
Odpovědět

Zpět na „Nákup“