Export DPS z programu DipTrace v G-kódu pro Mach3

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
honzapa

12. 8. 2014, 7:00

Ahoj,
prosím Vás nemáte někdo zkušenost s exportem G-kódu z DipTrace pro Mach3?
V menu EXPORT je možnost "Mach2/3 dril...", ale exportovat cesty se mi nedaří, pouze plošky na horní straně (potřebuji exportovat cesty a otvory ze spodní strany - jednovrstevnou DPS)

Díky za odpověď
Thomeeque

13. 8. 2014, 8:24

Pro jakou metodu výroby, frézování (Milling) oddělovacích čar? Pokud jo, tak takhle..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
honzapa

13. 8. 2014, 9:38

jj, na oddělovací čáry jsem přišel, ale s dírama mám problém.
Zdá se mi, že se souřadnice děr exportují v palcích, ikdyž nastavuji milimetry.
Navíc nemůžu najít nastavení hloubky vrtání a bezpečnou výšku pro rychlý přesun (nastavenou hodnotu to do G-kódu nějak nepřenese...).

Možná je ještě možnost vrtání vzít přes DXF (vrstva díry)? Ale to když zkouším v Machu3 simulovat (ještě jsem nevrtal), tak "nevrtá", ale díry "obfrézuje".... Nevím, jak to líp pospat...
Thomeeque

13. 8. 2014, 10:55

honzapa píše:jj, na oddělovací čáry jsem přišel, ale s dírama mám problém.
Zdá se mi, že se souřadnice děr exportují v palcích, ikdyž nastavuji milimetry.
Navíc nemůžu najít nastavení hloubky vrtání a bezpečnou výšku pro rychlý přesun (nastavenou hodnotu to do G-kódu nějak nepřenese...).

Možná je ještě možnost vrtání vzít přes DXF (vrstva díry)? Ale to když zkouším v Machu3 simulovat (ještě jsem nevrtal), tak "nevrtá", ale díry "obfrézuje".... Nevím, jak to líp pospat...
Zkusil jsem stahnout free verzi a přijde mi, že to celkem funguje (bavíme se o export Mach 2/3 drill..?). Leze to v mm a hloubku vrtání nastavit lze, změna se projeví. Z save se nastavit v export dialogu nedá, ve výslednym gcode je natvrdo 2.54mm.

Co se mm týče, na začátku vygenerovaného gcode chybí instrukce G21, takže se použije default nastavený v Machu, to by mohl být problém?

Bezpečnou výšku můžeš změnit editací vygenerovaného gcode, instrukce G81, parametr R (nebo pořádně prolez nastavení, možná to tam někde bude).

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
honzapa

13. 8. 2014, 11:22

Doma na to kouknu... Zkusim to pres G21 - v Machu je nastaveno vsechno v mm... Zkusim doplnit rucne.

Diky!
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“