Dobry den
dostal sa mi do ruk tento driver
microcon M1486E1
neviem niekto poradit ako na nho ?
nieco okolo toho
alebo ako sa to programuje ci samotny software ?
dakujem za vsetko co by mi pomohlo
microcon M1486E1
Je to krokovací jednotka která umí nějaké kinematické věci, jako rozjezdy a dobrždění.
PS. v dokumentaci protokol je http://www.microcon.cz/pdf2014/06-07.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Pošlete příkaz přes sériovou linku (arduino, PC přes terminál, mikroprocesor atd...) a ono to udělá příkaz.
Bohužel podpora pro Mach 3 asi není, leda že si napíšete vlastní Add-on (ovladač).
Dokážu si to představit na výrobní lince jako nějaký posuvník, řízení nějaké pomocné osy přes PLC nebo tak něco.
Ale jako řízení CNC, to mi přijde moc práce to rozběhat a naroubovat.
PS. v dokumentaci protokol je http://www.microcon.cz/pdf2014/06-07.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Pošlete příkaz přes sériovou linku (arduino, PC přes terminál, mikroprocesor atd...) a ono to udělá příkaz.
Bohužel podpora pro Mach 3 asi není, leda že si napíšete vlastní Add-on (ovladač).
Dokážu si to představit na výrobní lince jako nějaký posuvník, řízení nějaké pomocné osy přes PLC nebo tak něco.
Ale jako řízení CNC, to mi přijde moc práce to rozběhat a naroubovat.
Mechatronic
>> CNC 3/4 axis, 4 working heads, pressure air/water cooling
>> G-StepCon interpolation driver for one axis networks
>> CNC 3/4 axis, 4 working heads, pressure air/water cooling
>> G-StepCon interpolation driver for one axis networks
Hyperterminál, putty, HW.cz hercules terminál...Dakujem aspon a nieco
este by ma zaujimalo ako poslat do toho driveru ten prikaz
alebo subor s prikazmi
mozte poradit nejaky koknretny program na to ?
Tento drivej je určený na jednoúčelové přenašeče, podavače, přidržovače, odmotávače a podobně.
Většinou se nastaví přes sériovou linku kam má jezdit a pak přes binární signály se poveluje - najeď na referenci, dojeď do polohy 1, 2, 3, odmotej kus materiálu a podobně.
Elektrikář, mechaniku dělám jen z donucení a jako hobby.
putty poznam ako terminal na pripajanie na vzdialeni server (protokol SSH)
na ostatne sa pozriem
este 2 otazky
1. ci to musim napojit na PC s !oreginalnym" COM portom alebo ci mi to bude fungovat aj cez USB-COM redukciu
2. ak to pripojim ku PC ci sa mi to objavi ako nejaky novy hardware s nejakou adresou (alebo menom)
na ostatne sa pozriem
este 2 otazky
1. ci to musim napojit na PC s !oreginalnym" COM portom alebo ci mi to bude fungovat aj cez USB-COM redukciu
2. ak to pripojim ku PC ci sa mi to objavi ako nejaky novy hardware s nejakou adresou (alebo menom)
- Pojde aj s USB-COM, kedze sa jedna o standardnu seriovu komunikaciu
- Detekovat ako nove zariadenie sa to nebude, teda mozno OS najde, ze sa nieco pripojilo, ale ovladac k tomu nebudes mat
- Detekovat ako nove zariadenie sa to nebude, teda mozno OS najde, ze sa nieco pripojilo, ale ovladac k tomu nebudes mat
mne islo oto ako sa to spoji ako to najdem
ako budem vediet kam a ako to posielat
ale medzicasom som popozeral tie terminali
konkretne na ten
herkules (ale v podstate aj ostatne budu rovnake)
tam si vyberiem na ktori COM port to mam pripojene ( 1, 2 alebo 3 )
a tak s tym budem komunikovat
asi nejako takto ?
zozneiem este ten prevodnk ked zapojim
mozeme diskutovat dalej
ako budem vediet kam a ako to posielat
ale medzicasom som popozeral tie terminali
konkretne na ten
herkules (ale v podstate aj ostatne budu rovnake)
tam si vyberiem na ktori COM port to mam pripojene ( 1, 2 alebo 3 )
a tak s tym budem komunikovat
asi nejako takto ?
zozneiem este ten prevodnk ked zapojim
mozeme diskutovat dalej

O tomhle diveru nevím vůbec nic.
Ale pokud tam píšou, že to má sériový port, tak z toho plynou odpovědi na tvoje otázky.
- Putty umí nejen SSH a Telnet, ale i sériový port (Putty je jeden ze software, který nepsal programátor ale pan Programátor, respect maximus).
- klidně můžeš použít i nějakou redukci USB/serial
- jako další zařízení ti ten driver neobjeví, jako zařízení tam budeš mít ten sériový port (COMx)
Ale pokud tam píšou, že to má sériový port, tak z toho plynou odpovědi na tvoje otázky.
- Putty umí nejen SSH a Telnet, ale i sériový port (Putty je jeden ze software, který nepsal programátor ale pan Programátor, respect maximus).
- klidně můžeš použít i nějakou redukci USB/serial
- jako další zařízení ti ten driver neobjeví, jako zařízení tam budeš mít ten sériový port (COMx)