Repase frezky:

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
elbarto

22. 8. 2014, 9:40

Je tady nekdo, kdo by provedl zakladni repasi, vycisteni a serizeni frezky, ktera stala 15 roku nebo s nim alespon pomohl ?? Jedna se hlavne o "ruce" dilna a naradi vse zajisteno.

Obrázek
origosch

22. 8. 2014, 11:15

OT, Koukám FU32, tu mám, je to jedna z nejlepších mašin z té doby. Tichá, výkonná a přesná.
[URL=https://matchnow.life]Super casual Dating[/URL]
E2N

25. 8. 2014, 12:55

Připomíná mi to frézku značky BESTRA.
elbarto

25. 8. 2014, 7:20

Mam tady nabidky od profi firem. Zakladni vycisteni a serizeni mezi 20-30 tis. Hodinovka 500 dva za maniky. To bohuzel nema smysl neco delat. Potom stroj pujde do srotu a zase skoncim u prekupniku. Sehnat dedulu co si pujde privydelat je v dnesni dobe uz mam obavu mimo realitu. Pritom stroj je v dilne, v dilne je vsechno, jen proste ty "ruce" ktere uz nejsou k mani :-(

Dalsi ulet je nabidka jednoho prekupnika, ktery nabizi FN22 za 330 tis. bez DPH. Copak se uz skutecne vsichni zbaznili ...
SO 545

25. 8. 2014, 7:53

Bud objavis svoje ruky alebo mas smolika...
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2014, 7:57

Ta hodinovka je za oba dohromady?
Pokud ano jsou nějak moc levní (jesti mají profesionálně seřídit stroj), pokud ne je to normální cena u firmy.

Dneska toto bude dělat někdo jen z velké známosti a nebo za dobrou protislužbu. Ostatní si prostě musí vydělat, tak to je.
Navíc si nemyslím že je za komplet rozborku / sborku s vyčištěním a celým seřízením je 20-30tis moc.

A nebo se s tím hrát sám, rozebrat vyčistit poskládat co je možné a maníky si pozvat až jen na to seřízení.
Často se snažíme donutit firmy aby si taky udělali něco samy, protože když musí po sobě opravář uklidit tak to prostě firmu stojí další hodiny. Tvrdá realita se občas setká s pochopením, kdy má po příjezdu technik vše až pod nosem za zadkem tři maníky k ruce a nakonec oprava trvá hodinku místo čtyř. Potom to lidi začnou chápat.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2014, 8:54

Pokusil bych se sehnat kontakt na cloveka co pracuje jako udrzbar strojniho parku v nejake tovarne.Jsou to zamestnanci co berou normalni plat delnika a treba by si rad privydelal nejakou tu 1000ku na pivo.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2014, 8:56

nedokazu si predstavit ze to nekdo bude delat takhle za par korun
je to docela dost prace a za vsechno se dnes musi platit, vsude a cim dal vic penez

budto si to udelas sam nebo to nevidim realne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Engineer
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2014, 11:46

A k čemu ten stroj chceš??? Jestli na práci a chceš na ni dělat, tak by ses ji měl naučit servisovat sám, protože jakákoliv jiná varianta (zaměstnanec, externí firma) ti vše hodně prodraží .... jak někdo výstižně poznamenal, budeš muset objevit svoje ruce. :) a nebo tvrdě cálovat. :(
Dědkové co to uměli a dělali za flašku a cigára totiž už vesměs vymřeli ....
elbarto

26. 8. 2014, 9:09

... ne,ne, cekal jsem ze vnikne podobne nedorozumeni. Vubec si NEpredstavuju, ze to nekdo bude delat za par stovek, to je krouceni puvodniho textu. Firma uctuje 2x 500 coz je litr na hodinu a manikovi dava 100 kacek na hodinu. Chci dat mehanikovi ferevou a jiste vyssi cenu nez dostava v zamestnani, ale zaroven nepreplacet firmu. Vycisteni a serizeni stroje bez ND v teto relaci se mi zda dost.
testone
Sponzor fora

26. 8. 2014, 9:18

elbarto píše:...Firma uctuje 2x 500 coz je litr na hodinu a manikovi dava 100 kacek na hodinu. .
tohle mě vždycky nadzvedne
Zkusil sis někdy spočítat, kolik díky odvodům, dovolené, marodní, šatně, vercajku, školení, DPH, pojištění, rezervě na dobu kdy pro toho maníka firma kšeft mít nebude, ale výplatu bude muset dát atd atd těch 100,- na hodinu vlastně stojí?????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
elbarto

26. 8. 2014, 9:42

To testone: stavime domy, mam zamestnance na pomer i OSVC, tak me prosim NESKOL bud tak laskavy. Nejsem na to opravdu zvedavy !

Tematem bylo mysleno, ze uvadena cena pouze za vycisteni a serizeni bez ND je vysoka u stareho stroje. Vsechno je veci nabidky a poptavky, proto snad muzu rict ve vlastnim vlakne, ze mi to prijde dost ...
Nastesti jsou tady i lide, kteri vlakno pochopili a dali nabidky a tem i timto zpusobem MOC DEKUJU.
RaS

26. 8. 2014, 9:46

a kolik mě tedy stojí zaměstnanec na hodinu když jemu dám 100kč čistého? vezměme zaměstnance kterému necpu služební auto, mobil, šatné a další benefity dělá třeba někde na páse kde nepotřeuje "žádné" školení za předpokladu že má 4týdny dovolené a je nemocen v průměru 14dní v roce tedy odpracuje s cca 260ti pracovních dní 230dní? čistě kolik mě takový zaměstnanec stojí na odvodech a jeho vlastní mzdu, bez započítání výdělku pro majitele firmy, bez rozpočítaných nákladů na nájem, stroje atd.. čistě jen ten zaměstnanec pro ještě lepší představu okopávač řepy, který každé ráno přijde na pole a okopává a okopává svoji motyčkou :D a mě jako zaměstnavatele nestojí vpodstatě skoro nic... nechci se tady nijak přít s kolegy zaměstnavající pracující lid.. jen tak pro představu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

26. 8. 2014, 12:03

Drobný rozdíl je taky v tom co se může stát.
Firma má pojistku a když ti technik urazí zub na hlavním kole uvnitř, je to na firmu. Když ti to udělá maník domluvený na hubu, řekne jen sorry.

U větších celků dokonce musí firma dokládat že je pojištěná a na jaké částky, jinak tě zákazník na mašinu ani nepustí. Ale to už není tento případ :)
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
piskoteek
Kontaktovat uživatele:

26. 8. 2014, 2:11

A tema se uchylilo smer cerna dira.Kdybys byl kousek poslu ti cislo na cloveka jak jsem psal,starsi pan co rad takove veci dela i mimo praci.Delam uz 15let veterany jako konicka,otec celej zivot,neznam cloveka na okrese kdo by vezl starou jawu do servisu.Jinak pany zamestnavatele chapu co chteji rict a i zadavatele dotazu ze nechce dat vic penez jak za porizeni te stare vrany.
Výrobní ředitel, co nadělal poctivě hodně vagónů špon do hutí.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“