Vzdělání

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Monteg

22. 11. 2013, 6:13

Zdravím Vás,
Som študent a aktuálne píšem bakalársku prácu. V jednej kapitole sa zaoberám riadiacimi systémami a programovaním cyklov v sinumeriku 840D. Nikdy som vňom nepracoval a tak sa chcem spýtať či neviete o nejakých tutoriáloch na frézovanie cyklov, alebo ak tu je nejaký človek ktorý stým pracuje a mohol by mi odfotit ako vyzerá to grafické prostredie napr. pri programovaní kapsy, s jednoduchým popisom bol by som vdačný. Dik moc

Nic proti ale také vy dříve narození
Máte ten pocit že člověk po škole ani neví co se v té škole 5let učil???
Že ani neví o čem je řeč ať je to jakakoliv škola?
Já mám papír že jsem to dodělal a na nic se mě neptejte protože vám nerozumím a to ani v základních otázkách???
Je my z toho smutno vždy jsem si lidí co maj ing a pod vážil protože něco uměli a věděli
Ale to co dneska potkávam na to není co říct chce se my brečet nad urovní dnešních mladých vzdělancu
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 11. 2013, 6:24

to ze si ze skoly neodnesl nic co se tyce oboru je hrozne
ale to ze si to neumi najit na google a i ty obrazky tak to je pak opravdu nepouzitelnej
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
RaS

22. 11. 2013, 6:32

hlavně že umí natáhnout ruku pro sociální dávky.. dnes není moderní pracovat..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
testone
Sponzor fora

22. 11. 2013, 6:34

klídek
nedávno jsem se bavil s jedním fachmanem věku hodně hodně důchodcovského, a on na podobné téma pronesl následující (a myslím i velmi pravdivou) větu
" chlap nejdřív musí mít vyřešený bydlení a šukání, a pak teprve ho může začít zajímat strojařina..."
z vlastní zkušenosti můžu potvrdit
to co mě na strojárně zajímalo, rozhodně nebyla na prvním místě strojařina :D :D
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Monteg

22. 11. 2013, 6:53

Souhlasím jenže to bydlení ani to šukání - bez peněz nejde takže nejdřív ta strojařina - vydělat nějaké fufně a pak se bydlí a šuká :D
Davson12

25. 7. 2014, 1:12

Monteg píše:Souhlasím jenže to bydlení ani to šukání - bez peněz nejde takže nejdřív ta strojařina - vydělat nějaké fufně a pak se bydlí a šuká :D
LOOOL, vystižné :D
mol

29. 8. 2014, 8:05

Zdravím všechny chlapy od strojů,
nechci zakládat nové vlákno tak se zkusím zeptat tu,se vzděláním to souvisí.
Jsem po maturitě ze školy netechnického oboru (konzervatoř), s pedagogickým minimem, ale uplatnění v tomto oboru je dost nejisté. ZUŠ přeplněné,orchestry mizerně placené. Proto váhám jestli pokračovat tímto směrem a pokračovat dál na VŠ nebo se poohlídnout po něčem jiném, čím bych se uživil. Asi takhle to řeknu: pod slovem práce si představím práci rukama nebo u stroje. Můj děda byl strojař a mechanik všelijakých mašin různě po světě, otec vyučený zámečník co taky dělal u strojů ve fabrice a tak to snad mám taky v krvi,rukách,hlavě. Brusky,svářečka,trochu práce u výhně,zpracování kovů/ocelí- tomuto rozumím,samozřejmě ne na profesionální úrovni. K frézám nebo soustruhům přístup nemám,takže s těmi neumím.

Přijde mi, že je hodně zájem o lidi z oboru operátor/mechanik/seřizovač cnc strojů a konstruktér v CAD/CAM. Kdybych někdy skončil na pracáku,mám v plánu svářečské kurzy. Představa práce v těchto odvětvích mě láká,i finančně se to nejeví zle,ale hlavně zde vidím větší jistotu (soudím dle nabídek práce na internetu).
Proto mám několik otázek. Vyplatí se jít tímto směrem? Je zájem o absolventy ze škol s tímto zaměřením? Znáte nějakou dobrou školu na tyto obory? Jak byste popsali tyto zaměstnání (pohoda/napalicu)? Vysoká nebo velmi vysoká náročnost? Jaký obor by jste doporučili?

Budu rád jak za každou radu,přiblížení -jak to chodí,o čem to je- tak i za odlákání od tohoto směru . :)
ivčo
Sponzor fora

29. 8. 2014, 8:10

počet hňupů je opravdu nekonečný.......
lubos
Sponzor fora

29. 8. 2014, 8:18

Kamarád udělal nějako obyč průmku s maturitou ale rodiče ho prudili že má ještě studovat a tak si jako nádavek potom udělal ještě leteckého mechanika :-)
Bohužel si myslím že kvalita škol jde pomalu dolu tak, aby se přizpůsobila kvalitě uchazečů a tím i náplň výuky musí klesnout. Kamarád chodil na spče v Ječný, která když jsem já začal chodit na SŠ byla top a dostat se tam bylo skoro nelidské a když jí on opouštěl ( je o cca 10 let mladší) tak už tam brali každéhou joudu ( dokonce musel vyučující pomáhat když si nevěděla rady s solidworksu). Když je člověk mladej tak je blbej, věci z knížek se dají naučit kdykoliv ale práce rukama vyžaduje praxi a každá příležitost jak se něco naučit by měla být využita. Poslední dobou uvažuju že bych si udělal CVUT strojní, ale když to neni prezenční tak to je podle mě o ničem..
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Josef
Sponzor fora

29. 8. 2014, 8:27

Povídá jeden inžinýr druhému: "Ty vole, když si uvědomím, jací my jsme inženýři, tak mám strach jít k doktorovi!"
mol

29. 8. 2014, 8:44

ivčo: Napsal jsem něco špatně nebo.. nechápu tě,zeptal jsem se slušně,lehce mě to uráží,prosím vysvětli.

lubos: Ano, myslel jsem si to,jde to do kytek. Mimochodem v mém případě to není tak, že po mě někdo chce abych ještě studoval. Sám se chci naučit něčemu praktičtějšímu. Z knížek a internetu se dá naučit spousta věcí (myslím že programovat bych se tak naučit mohl), pravda, ale jak se dostat k té příležitosti? Bez školy technického směru pochybuji že mě někdo vezme,stejně tak bez praxe. Tudíž školu černého řemesla považuji za takové "nutné zlo" a samostudiem bych se mohl dostat o dost výš než většina normálních absolventů učiliště. Upřímně děkuji za přínosnou odpověď ;)
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

29. 8. 2014, 9:06

historie se opakuje... jakmile je krize či hlouběji o kapsy první kde se šetří sou služby...pak velkovýroba a na ně nabalení dodavatelé ...zůstává většinou obyčejné řemeslo a co se samozřejmě drží je základní žrádlo jak výroba tak zpracování a samozřejmě energie .
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

29. 8. 2014, 10:17

Já bych se zaměřil na nějaký obor kde se dá získat vzdělání elektro, neboli 50ka. (pokud by tě to zajímalo)
To je dnes opravdu problém, neboť neexistuje (nebo jsem nezjistil) možnost si toto bez řádné školy udělat. A bez papíru seš ztracen.
Práci na CNC, fréze nebo soustruhu může člověk dělat kdykoliv a když mu to jde a získá praxi, nepotřebuje na to žádný papír. Jsou i kombinované obory jako seřizovač CNC kdy podle mě má 50ku a zároveň musí CNC umět ovládat :)
Jestli se pletu opravte mě - inzeráty jsou vždy typu "znalost sinumeric....atd" nic dalšího firma nepotřebuje.

Jen tak pro pobavení, dnešní elektrikář u nás má:
Průkaz řidiče motorových vozíků
Průkaz řidiče pracovních plošin
Průkaz školení práce ve výškách
Jeřábnický průkaz
Vazačský průkaz
Řidičský průkaz B
a konečně paragraf minimálně 6 (elektro)
Bez toho si dnes skoro neškrtnete
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Polesovsky

23. 9. 2014, 6:59

lubos píše:Kamarád udělal nějako obyč průmku s maturitou ale rodiče ho prudili že má ještě studovat a tak si jako nádavek potom udělal ještě leteckého mechanika :-)
Bohužel si myslím že kvalita škol jde pomalu dolu tak, aby se přizpůsobila kvalitě uchazečů a tím i náplň výuky musí klesnout. Kamarád chodil na spče v Ječný, která když jsem já začal chodit na SŠ byla top a dostat se tam bylo skoro nelidské a když jí on opouštěl ( je o cca 10 let mladší) tak už tam brali každéhou joudu ( dokonce musel vyučující pomáhat když si nevěděla rady s solidworksu). Když je člověk mladej tak je blbej, věci z knížek se dají naučit kdykoliv ale práce rukama vyžaduje praxi a každá příležitost jak se něco naučit by měla být využita. Poslední dobou uvažuju že bych si udělal CVUT strojní, ale když to neni prezenční tak to je podle mě o ničem..
Kvalita škol jde dolů. To s Tebou souhlasim. Je to taky o tom, že dříve měli školy sponzory a žáci dostávali od fabrik dokonce kapesné. Sám jsem měl na střední měsíčně 120 Kč. To je jako by dnes dostal žák 1.200,-Kč na ruku. K tomu ještě prospěchové.
Ale na druhou stranu. Dnes ze škol chodí kdejaký Ing. a nic neumi. Když najdeš jednoho z deseti, který je použitelný, tak je to zázrak. U nás na škole nejsou k máni ani mystři odborného výcviku. Proto se přijal zaměstnanec z řad bývalých žáků. Praxe nulová. Plat mizerný. U každé druhé firmy by dostal o 10 tis měsíčně víc.
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

23. 9. 2014, 7:24

elektromechanik SaZ TOS Čelákovice 1989 nástup na SOU první rok měsíčně max 50,druhý rok max 150 a třetí max 350.
první půlrok půlka byla na svěráku (pilovali jsme tkz. "kostku" tuším že to mohlo být 3x8x10 udělat fázky a zapilovat ještě V v 45stupních. Výuka proušení vrtáků ,řezání ,pilování atd. + jsme vyvrtávali do lunet pro MN80 díry ,řezali závity ,vzali výstružníkem atd. Po otočce z druhou půlkou jsme druhý půlrok děslali elektrovýzbroj pro MNky včetně kompletní výroby plechové skříně. (kromě lakovny). Takže v prváku ,vrtačka,bruska,závitořez,bodovka. Druhák se rozšířil na nějakou "bytařinu" a výuku výstroje i pro jiné mašiny. Třeťák provoz... já vystřídal výrobu (motal jsem do beden šablony podle vzorů na vydrátov
ání) a GO kde jako ucha jsme dělali ranžíry a protože jsem uměl vařit (gulášek,bramboračku apod.) tak jsem chodil oživovat i mašiny. Mistr mi napsal 700 a mistr na učňáku mi to zredukoval na 300. 400 zůstalo za mou práci učňáku. Tím že jsme byli ve výrobě od prváku,nemyslím že by to bylo "kapesné" kapesné dostávali tuším že 250 ti co byli na intru.

Polesovsky píše:
lubos píše:Kamarád udělal nějako obyč průmku s maturitou ale rodiče ho prudili že má ještě studovat a tak si jako nádavek potom udělal ještě leteckého mechanika :-)
Kvalita škol jde dolů. To s Tebou souhlasim. Je to taky o tom, že dříve měli školy sponzory a žáci dostávali od fabrik dokonce kapesné. Sám jsem měl na střední měsíčně 120 Kč. To je jako by dnes dostal žák 1.200,-Kč na ruku. K tomu ještě prospěchové.
Ale na druhou stranu. Dnes ze škol chodí kdejaký Ing. a nic neumi. Když najdeš jednoho z deseti, který je použitelný, tak je to zázrak. U nás na škole nejsou k máni ani mystři odborného výcviku. Proto se přijal zaměstnanec z řad bývalých žáků. Praxe nulová. Plat mizerný. U každé druhé firmy by dostal o 10 tis měsíčně víc.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“