hádanky - či pojďme si hrát
Moderátor: sysel
Z první nápovědy víme že součiny věků se rovnají 36 z čehož vyplývá několik řešení. Věky mohou být následující: 1,1,36;1,2,18;1,3,12;1,4,9;1,6,6;2,2,9;2,3,6;3,3,4. Jiné kombinace nejsou. Druhá nápověda znamená, že ví kolik je oken na budově, ale jelikož mu to údajně nestačí znamená to, že řešení má pořád více výsledků, které by mohli sedět. Součiny rovnající se 36 již známe. a z těch 8 možných kombinací pouze dvě mají shodný součet a to: 2+2+9=13 a 1+6+6=13. Z čehož vyplývají pouze dvě řešení, což pořád nestačí. Další nápověda, že nejstarší nosí dioptrie značí, že je jeden z tech tří je starší než zbývající dva. Odpověď je tedy 2,2,9.
chvíli mi to dalo zabrat.

grrrr, to jsem dneska nebyl schopnej ani přečíst, natož to pochopit...Thomeeque píše: Snažil jsem se tuto metodu najít, našel jsem jen toto:
V lese je propast a přes ni vede jen úzká kláda, na které se jednoho dne náhodou setká velký kanadský dřevorubec s velkou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou s malým kanadským dřevorubcem s malou kanadskou dřevorubeckou okovanou sekyrou....(