Tak abych to popusunul o něco dále, pročítal jsem tu různé příspěvky a jsou přesně jako život, někomu se s něčím daří a jinému ne.
1,
napříkalad tato deska pro com port
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... c&_sacat=0" onclick="window.open(this.href);return false;
někdo tu tvrdí že jed dobrá, jiný tvrdí že na ní něco nešlo a musel ji vyměnit
2,
nákup kuličkových šroubů v čr a poznámka že tam matice pomalu ani nešla našroubovat a že to reklamoval a měnily mu kuličky mne taky
moc nepovzbudila k tomu abych tu utrácel peníze
3,
někdo tvrdí že mu na začátek stačí i modrá nebo červená deska a jiný že by to prohodil oknem, snad otevřenym
http://www.ebay.com/itm/CNC-Router-3-Ax ... 4d068706d6" onclick="window.open(this.href);return false;
4,
nákypy na ebay, jeden tvrdí je to to samé co v čr jen levnější, druhý to nekupuj, třetí mě nic nepřišlo a podobně
Já osobně nakupuji na alibaba a všeho jsem se vždy dočkal, někdy tam bylo menší ale, ale v cenové kategorii to šlo, naposled pistole pro
powder coating, špatný popis zapojení desky a jinak cena dobrá. Jsem jeden z mála co zapojení zná a také bych poradil když by někdo potřeboval.
Tak si z toho pak vyberte jakou cestou jít?
Proto jsem se rozhodl napsat tento příspěvek a doufal že se tu nestrhne boj o to co použít
Tak a druhá věc, ano u cnc jsem stál, kamarád má doma dvě asi po 2 000 000kč na které si vydělal.
Jsem vyučen opravář zemědělských strojů a celé 3 roky jsem se pohyboval u obrábění kovů, samozřejmě určitou praxi mam.
Jsem asi jediný výrobce elektrokol v čr co překonal několikanásobně kapacitu, jízdní vlastnosti a výkony běžně dostupných kol
a to jsem o tom před 2.5 lety nic nevěděl. Pouze jsem věděl že to dokážu a proč by ne, tak nevim proč bych se nenašla cesta
jak si postavit doma cnc a vyfrzovat si potřebný předmět.
Aspoň jako základ umim něco v solidworksu a pak to dávam v dxf třeba na laser, tak že jistě je cesta jak toto dostat do frézky.
Rozpočet na linearni vedeni, šrouby a elektroniku je v rozmezí 15-20tis cca (když ušetřim zlobit se nebudu) konstrukci rámu atd do toho nezahrnuju to si udělám sám
bez potíží, chci jít jednoduchou cestou, nějaké serepetičky okolo nepotřebuju, chci jednoduchý funkční stroj