Magiho výzkumný ústav
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ano takto by to bylo fajn a dokonalé, ale nezapomeň že já nepřepínám nulový vodič. Mám jen 3 fázové stykače.
Tím pádem pokud na generátoru propojím kostru a střed vinutí, budu to mít propojené celou dobu furt nezávisle na stavu stykačů.
V případě ostrovního provozu je to v pořádku a nic se neděje, ale pokud přípojím přívodkou přívod z distribuční sítě, bude mi tenhle rozvaděč vyhazovat fíčko v předřazeném domovním rozvaděči.
Tím pádem pokud na generátoru propojím kostru a střed vinutí, budu to mít propojené celou dobu furt nezávisle na stavu stykačů.
V případě ostrovního provozu je to v pořádku a nic se neděje, ale pokud přípojím přívodkou přívod z distribuční sítě, bude mi tenhle rozvaděč vyhazovat fíčko v předřazeném domovním rozvaděči.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
No vidím to zatím tak, že se buď propojí nebo nepropojí můstky PE a N klemou.
4 pólové stykače tam stejně zástavbově nevejdu, už takhle je to tam nacvaklé na milimetr.
Teď mi kamoš dovez Fitest, takže odpoledne to zkusím.
Každopádně moc díky za opravdu cenné rady a schémata.
4 pólové stykače tam stejně zástavbově nevejdu, už takhle je to tam nacvaklé na milimetr.
Teď mi kamoš dovez Fitest, takže odpoledne to zkusím.
Každopádně moc díky za opravdu cenné rady a schémata.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak vyřešeno, myslím že celkem uspokojivě.
Přidal jsem tam ještě modrý můstek, hned vedle zeleného.
Generátorová nula a síťová nula vedou na něj a z něj je připojené fíčko.
Mezi zeleným a modrým můstkem je klema 6mm2, která se v případě potřeby dá povolit a vytáhnout.
Chránič vybavuje do 20msec. Ten původní chránič Schrack je skutečně špatný, Fitestem nevybavuje vůbec - pouze testovacím tlačítkem.
Přidal jsem tam ještě modrý můstek, hned vedle zeleného.
Generátorová nula a síťová nula vedou na něj a z něj je připojené fíčko.
Mezi zeleným a modrým můstkem je klema 6mm2, která se v případě potřeby dá povolit a vytáhnout.
Chránič vybavuje do 20msec. Ten původní chránič Schrack je skutečně špatný, Fitestem nevybavuje vůbec - pouze testovacím tlačítkem.
tyhle a podobné stroje z 70. až 80. let mají kromě masivnosti a blbovzdornosti jednu obrovskou výhodu
nejsou nijak složité a je k nim dokumentace vč. obvodových schemat
průměrný elektrikář s multimetrem a max. oscilem je bez problémů opraví
konkrétně na té WLSP 315 co je na fotce ráda odchází zenerka v regulátoru rychlosti posuvu, pak to jede furt naplno
oprava za 10,-Kč a 10 min. času
když se ví kam sáhnout
u moderního stroje nacpaného elektronikou je to v pr.....
konkrétně na té WLSP 315 co je na fotce ráda odchází zenerka v regulátoru rychlosti posuvu, pak to jede furt naplno

Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jednu obrovskou výhodu jsi zapoměl zmínittestone píše:tyhle a podobné stroje z 70. až 80. let mají kromě masivnosti a blbovzdornosti jednu obrovskou výhodu
když se ví kam sáhnout

Ale ta je skutečně k nezaplacení

Vzhledem k hmotnosti si tenhle stroj nikdy nikdo nepřijde půjčit

Toto moudro vždcky dávám k lepšímu, když přijde řeč na tyhle svářecí stroje.