RaS píše:už chyběj jen názory majitelů číňanů, kteří to dělaj běžně a nás blbce co to neuměj poučej jak se to má dělat..
upichovací nůž
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
CNC obrábění
entita Weyland-Yutani Corp BBW
Já jsem jednou upichoval dural lámacím nožem.
Sice je to dost krize, ale potřeboval jsem co nejmenší šířku. Nabrousil jsem ulamovák (plátek), sevřel mezi dvě desky a upichoval.
Vydržel cca na 20mm průměru do hloubky 5mm což mi stačilo
Sice je to dost krize, ale potřeboval jsem co nejmenší šířku. Nabrousil jsem ulamovák (plátek), sevřel mezi dvě desky a upichoval.
Vydržel cca na 20mm průměru do hloubky 5mm což mi stačilo
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
- Francotirador
Maestro Tumlík sem kdysi dával fotku (nemohu to teď najít) nože vyrobeného z držáku a tenkého pilového kotoučku - tím to půjde.Cjuz píše:Já jsem jednou upichoval dural lámacím nožem....
No a pokud jsou potřeba upichovat velký průměry (kam by pilový kotouč nedosáhl) tak už jedině postup jak to dělají "skoro všichni" s těmito soustruhy - rozumný otáčky směrem k sobě a pižlat ruční pilkou
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Upichováky mám radeco, letovaný i VBD, všechno 3mm. Upichování mi jde se všema, ale nejradši mám letovaný, můžu s nima upichovat o stupeň na otáčkách výš což je znát na rychlosti upichování a zase si udrží ostří oproti radecu. Radeco i letovaný nože mám broušený na nástrojovce. Správný podbroušení aby nůž nedřel a pěkně odcházela špona je základ úspěchu. Soustruh E2N. Zkus si sehnat lichoběžníkovej profil radeca šíře 2mm a pořádnej držák na něj, lepší je ale rovnou polotovar komplet upichováku z radeca nebo kovanej i s tělem nože, protože ti do toho pak nevstupuje nepřesnost, malá tuhost případně špatný provedení toho držáku.