Plynulý pohyb

RaS

8. 11. 2014, 8:49

jsem to přečetl 3x a stejně nevím co chceš.. :D
napiš to souřadnicema.. jako že chceš začít třeba na X 0 v Z-2,5mm a chceš se dostat do bodu X30 a Z25?? to přece není problém nebo jsem to nepochopil..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2014, 8:51

pro nekoho to problem muze byt
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2014, 9:05

dej sem vypis toho programu
RaS

8. 11. 2014, 9:32

jenže tenhle program ať dáš do machu nebo do emc nebo kamkoliv jinam tak pojede pořád stejně.. vždyť je tam jasně nadefinovaný co má dělat.. zajede kolmo do Y-1,25 objede v XY pak zase skočí do Z-2,5 a objede zase něco v XY a pak vyjede v Zku.. to máš prostě blbě napsanej program a nemůžeš po něm chtít něco co v něm není..
v čem je to napsaný?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS

8. 11. 2014, 9:46

já aspire neznám.. ale podle mě to máš zadaný jako 2D ve dvou hloubkách, tak po něm nemůžeš chtít aby jezdil ve 3D, resp pokud chceš aby jezdil 3D musíš to tak mít naprogramovaný..
RaS

8. 11. 2014, 10:27

já se ti snažím vysvětlit že to není emcčkem ani machem že je to špatně napsaným kódem.. v tom kódu není nic jiného než souřadnice bodů odkud kam má jezdit a s jakou rychlostí.. nic víc v tom není...
když máš čtverec máš to pouhé 4 body a dá se to napsat ručně bez problémů,protože máš pouze 2 hodnoty Zka, pokud tam máš obecnou křivku s několika sty body tak v každém bodě bude Zko o jiné souřadnici a je na někom aby ty souřadnice dopočítal.. většinou to dělá nějaký CAM . a ten CAM neudělá zase nic jiného než přepíše sled souřadnic XYZ, XYZ, XYZ.. odkud kam bude jezdit a to Zko půjde plynule nahoru.. a opakuju že je pak jedno jesli to pošleš do machu nebo do emc v tom problém není.. tohle pro takové množství bodů už ale nelze napsat ručně (protože by se z toho počítání člověk zbláznil..) takže se nauč v CAMu ..
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2014, 11:17

jestli chces aby stroj nekam dojel musis zadat souradnici toho bodu
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 11. 2014, 11:54

takze mi to s toho vypliva ze ked to chcem tak urobit ako to chcem aby slo tak za kazdy xy suradnicu musim dopisat rucne Z vzdy o nieco väcsie a pri navrete stale o nieco mensie ?
Ano, pokud se chceš pohybovat spojitě v X,Y i Z současně, pak musíš psát souřadnice X, Y i Z. Proč to před tím jelo "šikmo nahoru" nevím, ale v tomhle kódu to naprogramované není, díval jsem se na to NC editorem :-)
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“