MeshCAM

CAM software
Odpovědět
turbyho
Příspěvky: 245
Registrován: 14. 3. 2014, 10:03

18. 3. 2014, 8:05

Dnes jsem narazil na tento pomerne levny a sikovny CAM. Ma v sobe i postprocesory. Pripadne autor nabizi zdarma doplnit dalsi. Zatim to zkousim s Remote od Gravosu a vypada to, ze vse slape necekane dobre.

http://www.grzsoftware.com/
Martin P
Příspěvky: 115
Registrován: 7. 3. 2009, 12:01
Bydliště: Pržno

22. 3. 2014, 12:57

Díval jsem se na něj, ale zatím mi přijde nedotažený, nebo spíš nedoladěný. Několikrát mi to zamrzlo a to si myslím, že nemám úplně slabé PC. Jinak by ta cena byla opravdu hezká, nicméně raději dám 3x tolik za Aspir a budu mít jistotu, že to bude fungovat.
Uvidíme jak se budou vyvíjet :D .
turbyho
Příspěvky: 245
Registrován: 14. 3. 2014, 10:03

31. 3. 2014, 1:30

Ja ho zatim pouzival v trial modu, ale zato dost intenzivne. Na par drobnosti jsem take narazil, treba ze zlobi editace nekterych poli a je nutne dany parametr zavrit a znovu otevrit aby bylo mozne jej upravit (XP). To je ale kosmetika. Za 14 dnu pouzivani cca 2-3h denne me to nespadlo ani jednou. Nenarazil jsem ani na zadny problem pri exportu pro masinu a to pouzivam jen genericky export. Ale roky delal jen s gravostarem hladiny pekne ruco a zrejme neznam figle na kterych jdou tyhle softy nachytat na svestkach. Zrovna mi konci trial a zrejme to koupim.
twiister
Příspěvky: 146
Registrován: 9. 1. 2012, 6:33
Bydliště: Lutyne Dolni

19. 11. 2014, 9:11

Na takove to domaci sudlani to staci...

Ne vazne. Ne mnoho jsem toho udelal, ale za to po dlouhou dobu. Registrace na jednorazove maily (uz zacina filtrovat servery). Ja
vim, ze je to nehezke, ale na to, ze to nevydelava a ani to neni mysleno "vazne", tak delam spise takove beta testovani.

Stabilita je pomerne dobra. Obcas to spadlo, ale to byly chvile urputnych kombinaci a opetovnych generovani.

Na co jsem narazil a dost mne zlobilo je to, ze kdyz mate nastroj s tenkou spickou, ale hrubsim drikem, tak tuto skutecnost zohlednuje pouze ke
stredu obrobku. Cili pri zajizdeni "dolu" pocita s omezenim a podle potreby se vzdaluje ode zdi tak, aby nezavadil drikem.

Ovsem v pripade frezovani kusu dreva, ktery je vetsi nez je potreba, z jedne strany jede sqele, ale na druhe strane, kde je upnuti a je to vlastne odpad,
ktery odpadne pri odlomeni mustku, pripaluje drikem.

Reseni je samozrejme uprava okoli obrobku, polotovar na obrobek na miru, pouziti na hrubovani jineho "lepsiho" nastroje. Ovsem reseni uz je obsazeno v SW, ale jen z jedne strany.

Dale mi chybi v porovnani s CamBam postupne pridavani operaci. Treba s kratkou frezou water line finish pro plytke rezby, ale pro hluboke zarezy s jinou vetsi frezkou OPET water line finish neudelate na jedno generovani kodu (pridani stejne operace s jinym nastrojem).

Dale mi chybi strategie "lokalnich nizin". Napr frezujete neco jako krajinu-hory a pri water line finish (opet :-) ) to jede po vrstvach, ale globalne. Cili dojede vrstvu v jednom udoli a hop na stejnou uroven do druheho.
Jednou jsem tech "preskoku" mel tolik, ze to trvalo neskutecne dlouho. Kdyby dojel do hladka jedno udoli bez prejezdu a pak totez v dalsim, bylo by to neskutecne krasne zlepseni.

Ovsem za ty penize a mozna i prislib, ze budou dalsi subverze bez noveho kupovani, se tomu da nejak verit.

Pokud uvedeny text obsahuje zmatecnost, zmackejte a zahodte :-)
Odpovědět

Zpět na „CAM“