Výroba frézy - poptávka
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Zdravím,
sháním kutila/fanouška/znalce, který by mi na zakázku zhotovil CNC frézu pro 3D obrábění. Cílem je možnost obrábění polystyrénu, dřeva a dalších kombinací PUR a PVC pěn. Rozměry obrábění jsou zadány 2500x1250x250 mm.
Je to pro soukromé, polosoukromé účely.
Cenou by jsem se rád vešel do 100 tisíc na ruku.
Předem díky za odpovědi - případně kontakt je:
mail: brejcha.viktor@gmail.com
telefon: 723518020
sháním kutila/fanouška/znalce, který by mi na zakázku zhotovil CNC frézu pro 3D obrábění. Cílem je možnost obrábění polystyrénu, dřeva a dalších kombinací PUR a PVC pěn. Rozměry obrábění jsou zadány 2500x1250x250 mm.
Naposledy upravil(a) Vicky7 dne 6. 12. 2014, 11:43, celkem upraveno 1 x.
Nebo někdo kdo matroš ukradne a celý to nafušuje v zaměstnání .... ale je fakt, že tohle už se bude hodně blbě tahat přes vrátnici.bobik píše:To si kup nějakou čínu. Za 100 000Kč ti to tady může udělat jen člověk altruista. Hodně štěstí, třeba se ti nějaký ozve.

Ono jde taky o přesnost a jiné info.
Bez těchto informací to někdo udělá na pojezdech z šuplíku, závitových tyčích, dřevotřísky a LPT na linuxu. Pak se do ceny vleze a fungovat to bude. Jen se nejspíše bude lišit představa o tom co je obrábění.
Výška Z 650mm je šílená a ani nevím proč - budou se tam dávat šuplíky? Protože obrobit 3D tvar ve větších hloubkách naráží na průměry a délky nástrojů a vřeten.
Jestli tam chci dávat krabice, je lepší udělat osu Z 250mm a posuvný stůl (ručně)
No a poslední věc.
Sečti si jen materiál podepřené tyče, trapézy, motory, vřeteno a AL profily kdyby se to dělalo z nich a jsi na těch 100.000,-
Dnes většina lidí cca 50% mašiny někde poshání za flašku, pokoupí po bazarech a tak se jim povede cenu stáhnout. Jenže to rozumně nikdo dělat nebude.
Taky jak budeš řešit záruku. Myslíš že když to najednou nepojede bude "výrobce" ochoten jen tak zadarmo přijet - a že těch záseků na začátku je požehnaně.
Bez těchto informací to někdo udělá na pojezdech z šuplíku, závitových tyčích, dřevotřísky a LPT na linuxu. Pak se do ceny vleze a fungovat to bude. Jen se nejspíše bude lišit představa o tom co je obrábění.
Výška Z 650mm je šílená a ani nevím proč - budou se tam dávat šuplíky? Protože obrobit 3D tvar ve větších hloubkách naráží na průměry a délky nástrojů a vřeten.
Jestli tam chci dávat krabice, je lepší udělat osu Z 250mm a posuvný stůl (ručně)
No a poslední věc.
Sečti si jen materiál podepřené tyče, trapézy, motory, vřeteno a AL profily kdyby se to dělalo z nich a jsi na těch 100.000,-
Dnes většina lidí cca 50% mašiny někde poshání za flašku, pokoupí po bazarech a tak se jim povede cenu stáhnout. Jenže to rozumně nikdo dělat nebude.
Taky jak budeš řešit záruku. Myslíš že když to najednou nepojede bude "výrobce" ochoten jen tak zadarmo přijet - a že těch záseků na začátku je požehnaně.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Díky za poznámky:
1) Výška obrábění (osa Z) - omlouvám se, ukliknul jsem se... má to být 250 mm (už jsem opravil)
2) Npotřebuji mít nějakou "HD" přesnost. Má to sloužit k obrábění dílů, které se budou ásledně například ještě laminovat, tmelit apod...
S plošnou velikostí by se dalo ještě stále hýbat... proto díky za názor, jaká fréza by za takovou cenu měla smysl.. díky moc
1) Výška obrábění (osa Z) - omlouvám se, ukliknul jsem se... má to být 250 mm (už jsem opravil)
2) Npotřebuji mít nějakou "HD" přesnost. Má to sloužit k obrábění dílů, které se budou ásledně například ještě laminovat, tmelit apod...
S plošnou velikostí by se dalo ještě stále hýbat... proto díky za názor, jaká fréza by za takovou cenu měla smysl.. díky moc
Nezbude ti nic jiného, než si jí postavit sám. Když si jí nebudeš schopen sám navrhnout, tak si sežeň třeba plánky na tuhle:
http://www.hainesengineering.com/rhaine ... er_cx4.htm
Portál a osu Z ti už tady někdo vyfrézuje. Ale stejně to obnáší hromadu hodin práce. S materiálem se možná do těch 100 000Kč vejdeš.
http://www.hainesengineering.com/rhaine ... er_cx4.htm
Portál a osu Z ti už tady někdo vyfrézuje. Ale stejně to obnáší hromadu hodin práce. S materiálem se možná do těch 100 000Kč vejdeš.
něco menšího (a nabízí i výrobu na zakázku)..:
http://www.bazar.cz/xad6977953-cnc-frez ... 100mm.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bazar.cz/xad6977953-cnc-frez ... 100mm.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Taky je dobré uvést, jestli jde jen o mechaniku bez vřetena, nebo kompletní řešení s rozvaděčem, kabeláží, softwarem, CAMem, návodem k použití, zaškolením, a již zmíněnou zárukou.
Mechanika frézky se za 100 tisíc dá udělat, ale rozhodně ne takto velká. Ber to takhle - Číňan už to má vymyšlený a valí to ve velkých sériích, a ty chceš po Čechovi (či Moravákovi)
aby to vymyslel, vyrobil jako kusovku a ještě byl levnější. Uznej, že to je utopie.
Mechanika frézky se za 100 tisíc dá udělat, ale rozhodně ne takto velká. Ber to takhle - Číňan už to má vymyšlený a valí to ve velkých sériích, a ty chceš po Čechovi (či Moravákovi)

Petr Spáčil
http://www.ebay.de/itm/CNC-Frase-Frasma ... 2023&rt=nc" onclick="window.open(this.href);return false;Vicky7 píše:Zdravím,
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
http://www.ebay.de/itm/CNC-Frase-Frasma ... 2023&rt=nc" onclick="window.open(this.href);return false;[/quote]
Vzhledem k tomu co se nabízí v česku tak pokud bych potřeboval obrábět dřevo,bral bych to za těch 6900.-E asi hned...
Vzhledem k tomu co se nabízí v česku tak pokud bych potřeboval obrábět dřevo,bral bych to za těch 6900.-E asi hned...
Já bych investoval trocha času a dal bych šanci českým čímanům nežli číňanům.Vicky7 píše:Zdravím,
Prověřil možnosti kdo a co tady doma umí vyrobit, provozuje či dokonce nabízí a co by se mne líbílo a teoreticky mohlo vyhovovat požadavkům, tak bych kontaktoval a i navštívil, abych pobral rozumy technické, ekonomické i provozní a pak teprve rozhodl zdali CZ nebo CN

Podle mne zajímavej projekt mladejch kluků na počátek průzkumu:
http://robocnc.9e.cz/cnc/cnc-2-0/o-projektu/" onclick="window.open(this.href);return false;