Ruční ovládání OpenXHC

Odpovědět
setros

14. 12. 2014, 9:33

Ahoj lidi,
Na internetu jsem našel jeden projekt ručního ovládání pro CNC. Jedná se o projekt Open XHC a jedná se o otevřený projekt ručních ovladačů známé z ebay XHC HB03, HB04. Najde se zde člověk, který rozumí programování v C s procesory SMT32 a řekl, zda je velký problém takový board doma naprogramovat. Myslím, že je to zajímavá alternativa pro ty, co nemají dost peněz na koupi hotového výrobku, protože součástkově to vychází dost pod polovinou hotového výrobku. A Je zde prostor i pro vylepšení. Chtěl bych taky znát váš názor na uvedený projekt, případně zkušenosti s uvedenými ovladači.
Zde je odkaz na projekt:
https://bitbucket.org/moonglow/openxhc" onclick="window.open(this.href);return false;
filla
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2014, 5:05

soucastky+pcb+obal+cas=drazsi, je to pekny projekt, ale levnejsi je ho koupit, navic ma v emc plnou podporu
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2014, 11:06

Taky si rikam ze nehrozi aby to vyslo levnejc i kdybych nepocital praci
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
setros

15. 12. 2014, 1:28

No mě to zas tak drahé nepřipadá. Board stojí 130,- Kč, klávesnice 80,- Kč, např. LCD Nokia 5110 stojí 50,- Kč, přepínač cca 30,- Kč, rotační encoder cca 350-450,- Kč. A krabičku popužít takovou jaká se komu líbí. Uvedené ceny jsou za nové zboží i s dopravou s ebay.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2014, 2:31

To to pak bude peknej bastl
ten tistak prodavaji hotovy?
jak to resi kdyz chci pouzit jiny display
myslim ze to skoro vzdy vede na custom tistak cca za 500 kdyz se povede napoprve
a vlastni krabicku, kdyz se zrovna nenajde nejaka ktera by mela smysl. Nepredpokladam montaz do bezne obdelnikove krabice to fakt neni hezke.
setros

16. 12. 2014, 1:28

Tak ten board je zde nebo třeba tento.
Display se dá připojit na plochý kabel a na výběr je několik displejů. A myslím, že člověk znalý programování v C by byl schopen do programu zahrnout knihovny UTFT pro ARM a tím by se množství displejů rozrostlo na velké množství, včetně dotykových.
A docela slušné krabičky prodávají v TME, např. zde nebo zde nebo zde.
Mě jde o to, jak se chovají ty komerční přístroje, zda se vyplatí to stavět. Ovladače jsou stejné jako u komerčních a to jak pro Mach3, tak pro EMC. Já mám elektroniku jako hobby, takže se stavby nebojím, už jsem pár věcí postavil. Programovat umím max Arduino a do plnohodnotného C se zatím moc nemám. Tak hledám někoho, kdo by se na to podíval a projel si napsaný kód.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2014, 7:45

no hezke
ten univerzalni board by byl dost nespolehlivy vzhledem k pripojeni a puvodnimu ucelu (na overeni na stole dobry, na praxi nespolehlivy)
do tech krabicek se to myslim nevejde ani do jedne, to kolecko je velike

myslim ze tudy cesta nevede, kvalita mezi tim hotovym a timto je nesrovnatelna a pritom to nestoji o tolik vic
filla
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2014, 10:26

bezdratova verze stoji 2000, dratova o 500 mene, pokud to chci ke stroji, je volba jasna, zapoj a funguj
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
fupe

16. 12. 2014, 11:04

Podobnou srandu už mám zasebou.

viz http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=34&t=5220&start=0 plus video http://www.youtube.com/watch?v=C1B_YsfI89s a můžu říct, že času sem na tom strávil poměrně dost a to sem nemusel řešit programování samotné desky. To vymyslel někdo chytřejší a udělal k tomu grafické prostredí, kde si to jenom naklikáš a nahrneš do desky.
Dneska už bych do toho nešel. Tenkrát sem měl prd co na práci a na hraní si v zaměstnání to bylo super. A hlavně tou dobou ještě nešel žádnej rozumnej ovladač koupit.
Takže se přikláním k názoru co už tady padnul několikrát. Jestli to postavíš o 500,- levnějc než odladěnej originál a ztrávíš na tom tejden práce a laborování, tak to nemá cenu. A věř že to nebude tejden.
Ale jestli to chceš stavět aby si se něco naučil a vyzkoušel, což byl i můj cíl, tak směle do toho. Vlastní zkušenosti sou ty nejlepší.....

Martin
fupe

16. 12. 2014, 11:45

kutil_tim píše:Tak jsem chtěl přidat dotaz proč někdo potřebuje
prťavé displeje, pady a jiné bazmeky // nějak to bylo nedoručeno .
takže pokus 2
Je to zábavnější než přes dotyk obrazovku, klávesnici apod?
Monitor placatý koupíš za 500 je to jen věc umístění a délky káblíku.
a stroj se dá řídit z mobilu přes web i z hospody nebo ložnice.
Jedna věc mě napadá. třeba když najíždíš k obrobku tak je příjemnější točítko v ruce a oči na stroji, než ťukat prsten na nakreslenej čudlík na monitoru.
M
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“