Proč nepoužít ten LPT? Na MF 70 myslím bude naprosto luxusní a je to defakto standard pro hobby LinuxCNC řešenívaljoux píše:Dobrá když zůstanu u COM PORTU čím dalším to propojím s počítačem?

Proč nepoužít ten LPT? Na MF 70 myslím bude naprosto luxusní a je to defakto standard pro hobby LinuxCNC řešenívaljoux píše:Dobrá když zůstanu u COM PORTU čím dalším to propojím s počítačem?
A kde je problém investovat "300 kč" do desky kterou jsem tu dával na fórum a vyžebrat u známých "ajťáků" jeden vyřazený PC s ATX zdrojem a DDR2 ramku?valjoux píše:To znamená sehnat taky PC na noťas to nezapojím
sorryvaljoux píše:To považuji za pěknou a hodnotnou radu jak dál pokračovat. Už jsem myslel že se nikam nepohnu. Tak sehnat staré PC. Takže PC bude jenom pro frézování. Děkuji.
sorrytestone píše:valjoux píše:To považuji za pěknou a hodnotnou radu jak dál pokračovat. Už jsem myslel že se nikam nepohnu. Tak sehnat staré PC. Takže PC bude jenom pro frézování. Děkuji.
Možná to zkus v pořadí napřed o tom něco vědět, a teprve pak přidat ironii. V opačném pořadí to není zrovna ono.valjoux píše:Nějaká ta ironie se tam asi najde. Funguji na několika forech a na všech se najde zajiskření.
...
Teď snad vím že použiji NEMA 23 asi Linux musím sehnat MACH 3 a desku z PC.
Jestli se správně dívám, tak ta deska je za 400 Kč a ne za 300 Kč.Snek píše:JInak ještě pro sichr odkaz na tu desku za "300kč"
Nevidíš uvozovky? Baťovská cena za třista ne?Mex píše:Jestli se správně dívám, tak ta deska je za 400 Kč a ne za 300 Kč.
Odpověděl jsis defakto sám. Ano hodně dělají u některých poddimenzovaných krokáčů převody. Na druhou stranu od toho ty převody jsou ...kutil_tim píše:Já jsem nikdy se starým Pc a LPT nikdy problém neměl.
Asi nečtu dobře varování na fórech. Nebo ty Pc šunky na kterých mě to jede o tom fóru tady neví.
Možná je to ale konstrukcí převody a motory, a že po stroji nechci víc než 20mm/s, a přesnost aby se to trefilo do stejného místa.