Mach3- plynulost KM
tak základ je použít mikrokroky na driveru KM , a zadruhý se vyhnou použití machu bez nějakého HW interpolátoru , trochu se snaž a hledej tady na foru temata kde se řeší problémy s machem a věř že jich je hrooozně moc .
Odpoveď je jednoduchá, Windows aj Mach3 sú uzavreté šmejďárny, mijak sa nedajú upraviť a nieje pomoci. Alebo máš zdojáky od Mach3? Ako prekompiluješ Windows kernel na tealtime?
- Gulliver64
to bedna:
jsem přesvědčen, že se martinkovi po tvé radě výrazně rozjasnilo a zároveň doufám, že ty už tu podobná moudra nebudeš dále trousit.
jsem přesvědčen, že se martinkovi po tvé radě výrazně rozjasnilo a zároveň doufám, že ty už tu podobná moudra nebudeš dále trousit.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
už se to tu řešilo ... možná máš nastavenou moc vysokou max rychlost, moc velkou akceleraci, možná blbě spočítanou konstantu počet kroků na milimetr??? Prolez forum, odpověď jak na to tu je.martinko píše:Zdravím, dá se někde v machu zlepšit plynulost KM ? Mam drivery DIV-168N-3,5A a KM nema23 76mm. Motory se jakoby zasekávají na každém kroku a vydávají hrozný rány. Budu rád za každou radu![]()
Nastav rozumný hodnoty a uvidíš, pokud bude problém trvat tak může být potíž např. v nevhodným počítači, může jít o mechanický odpory v konstrukci posuvů atd ... je toho moc co může dělat problém, začni motortuningem v Machu. Mach má řadu nedostatků, ale tak špatnej jak se někdy tvrdí taky není, základní rozpohybováíní stroje by jsi s ním měl zmáknout, Další užití a funkčnost záleží na tom co chceš frézovat, s jakejma datama, ale to je jiný téma.
Nemyslím ... základní info tu je ... pročíst forum, tahle věc se tu řešila už několikrát.Tipoval bych si, že na 90% procent má dotyčný uživatel nastavený nějaký hausnumera v sekci nastavení motorů, možná nesmyslně nastavený budiče s ohledem na mikrokroky či proud. Možná by si mohl pročíst manuál k Machu ... to taky někdy dost pomůže.chb píše:no, já bych řekl, že z poskytnutých informací je to věštění ze skleněné koule.