Motor microcon 2,7 Nm převod 1:4,5 16 mikrokroků čili 14400 kroků na otáčku což je 0,025°to je naprosto dostačující pro veškeré práce.
Snímání pozice je dvojice IR dioda a fototranzistor které snímají pootočení díry ve velké řemenici. signál je následně zpracován schmitovým obvodem a výkonovým tranzistorem tak aby výstup byl 0/24V. toto funguje naprosto super.
Nakonec jsem pro napájení použil společný konektor jak pro čidlo tak pro motor ale kabel vedoucí ze stroje je již rozdělen na dva samostatné stíněné kabely (není to úplně podle mé představy ale asi to tak nechám.)
Ještě musím opracovat spodní dosedací plochu ale na to musím zvednout vřeteno pač se mi tak vysoko nevleze žádný nástroj

Druhá věc kterou musím dokončit je vložení dvou svěracích segmentů z texgumoidu (nebo co to je možná pertinax nevím) a utahovací páčky které budou sloužit jako brzda tak aby se dala osa zajistit při obrábění větší špony v poloze.
v přílohách fotky a testovací obrobek, vím že se radlování dělá běžně na soustruhu a asi i rychleji no ale jako test to není špatné a kvalita je možná i lepší než na tom soustruhu.
Jemné vroubkování jedním směrem je gravírovací frezou 50° Datron a to do hloubky 0,2 mm na jeden průchod celkový čas 6 min
Hrubé vroubkování křížem je 90° frezou od HPTecu hloubka 4x0,1mm = 0,4mm 90 drážek po obvodu celkový čas 35 min.
průměr obrobku 50mm
Video natočené mám ale musím to trochu sestříhat a dát tomu nějakou fazónu takže během vánoc dám odkaz