Vrtáček 0.05 mm
A co tim vrtas?prochaska píše:Při kalibraci nástroje jsem pořídil tenhle snímek. To tlusté průsvitné je můj vlas
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Trysky pro konstantní průtok vzduchu. Mosaz 58, hloubka díry 0.25. Navrtání průměrem 0.4digisonic píše:A co tim vrtas?prochaska píše:Při kalibraci nástroje jsem pořídil tenhle snímek. To tlusté průsvitné je můj vlas

Aleš Procháska
Aleši, jak máš velké otáčky a jaky je posuv( typoval bych tak 0.01mm na otočku), Bob.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Otáčky 10000 (t.j. co to dá), posuv 0.008 - když je to víc tak se lámou a když je to míň tak taky. Vyprázdnění po 0.1 mm a znovunajetí pracovním posuvem. Nechladím, nemažu.Bob píše:Aleši, jak máš velké otáčky a jaky je posuv( typoval bych tak 0.01mm na otočku), Bob.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
My frajeři jedině z ruky... Akorát, že jsem se tak daleko ještě nedostal, on vždycky dřív prdne, takže to broušení z ruky ještě nemám tak nacvičené 
To vybrušování určitě dělá pěkně ručně nějaký stařičký nástrojař, poslední kdo to ještě umí, a až jednou umře, tak na celém světě nebudou k sehnání mikrovrtáky.

To vybrušování určitě dělá pěkně ručně nějaký stařičký nástrojař, poslední kdo to ještě umí, a až jednou umře, tak na celém světě nebudou k sehnání mikrovrtáky.
Aleš Procháska
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle mám od Gühringa a stály asi 15 EUR za kus. To je nejmenší co mají v katalogu, ale mám někde nabídku od jakési německé firmy na vrtáky 0.01rostock píše:To se dá taky někde koupit ? A cena ?? Ale je to hezký to jo

Aleš Procháska
Takže odzkoušeno . Omotal jsem podle rady vrtáček Cu drátkem z cívky relé . D 0,10 mm . Protože měl tendenci se odmotávat-,tak jsem oba konce k vrtáčku připájel,a je ok . Díky za radu . Musel jsem sice do dírky najet asi 20 X pro vyprázdnění fazetky,ale podařilo se na první pokus . Bez chlazení na max otáčky 6 000 . jsem to zpytlíkoval .
- Gulliver64
budu trochu OT
, vrtám pro jednoho zákazníka do mosazi otvory 0,75mm do hl.5mm https://www.youtube.com/watch?v=g5EXFGER6is. za den jich stihnu i 20.000 . je tu někdo rychlejší. :-O

Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .
hezké , jakou má ten vrtáček životnost ?? co to je za material ? koukal jsem že ani nechladíšGulliver64 píše:budu trochu OT, vrtám pro jednoho zákazníka do mosazi otvory 0,75mm do hl.5mm https://www.youtube.com/watch?v=g5EXFGER6is. za den jich stihnu i 20.000 . je tu někdo rychlejší. :-O
- Gulliver64
10.000 děr, ale mění se jen proto, že už má menší průměr, vydržel by i 20.000.
je to běžná mosaz, pokud se ptáš na materiál bitů, vrtáček je "stříbrňák", zkoušel jsem i obyčejný - černý, ale neměl takovou výdrž.
ano, nechladím ho, když jsem se o to pokoušel tak vrtáky nevydržely ani prvních 50 děr.
je to běžná mosaz, pokud se ptáš na materiál bitů, vrtáček je "stříbrňák", zkoušel jsem i obyčejný - černý, ale neměl takovou výdrž.
ano, nechladím ho, když jsem se o to pokoušel tak vrtáky nevydržely ani prvních 50 děr.
Modelová zařízení pro slévárny, hliníkové odlitky. První CNC frézka postavená v r.2003 ."Dřeváček" - r.2010. Zapřísáhlý uživatel MACH3 ver.2.63 .