Volba soustruhu
Zdravím potřeboval bych do dílny nějakej malej soustruh (jsem dost omezenej prostorem) co jsem koukal dycky se tu řešili nějaký malý soustruhy do točné délky 300mm takže tam jsem toho moc nepobral.Rozpočet mám max 35tis.Co sem jsem tak koukal tak se mi líbí Proma SPB-550 má někdo zkušenost?Viděl jsem tu spíš chválu na Quantum tam se mi líbí model D250x400 na (400v) ale oproti promě je o 30kg lehčí takže by ta proma mohla mít větší tuhost ne?Díky za rady
http://eshop.vyrobnistroje.cz/product/s ... 0x550g/822" onclick="window.open(this.href);return false;
tady ho mas levnejsi, ty mensi jsou na hodne male smrdlani, kdyz porovnas tocnou delku a delku 20citky vrtaku..., ony jsou vpodstate vsechny stejny, jen se lisi barvou a nazvem
tady ho mas levnejsi, ty mensi jsou na hodne male smrdlani, kdyz porovnas tocnou delku a delku 20citky vrtaku..., ony jsou vpodstate vsechny stejny, jen se lisi barvou a nazvem
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Díky vypadá dobře,má větší průchod vřetene než oba co jsem vkládal.Levnější sice nejni (je o cca 2tis dražší) ale to už nejni takový rozdíl.Koukám že má kužel vřetene MK4 což je taky lepší si myslím.Předpokládám že je to také čína? Akorát to montují v česku nebo jak je to? díky 

http://www.sbazar.cz/Pokorny.Miloslav/d ... nani-sleva" onclick="window.open(this.href);return false;
- jova
- Kontaktovat uživatele:
No já bych si asi ještě 10t připlatil : http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=107&t=12985&start=0
nerad přehazuji řemeny
nerad přehazuji řemeny

SRANDISTO..jova píše:No já bych si asi ještě 10t připlatil : http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=107&t=12985&start=0
nerad přehazuji řemeny
ohledně dotazu tak bych doporučil teho malyho volmánka MN80 proma je dobrá tak do kuchyně a točit na tom salám při opékání a to že se nepřehazují řemeny na promě neznamená vubec nic akorád poruchy, já co měl promu za 120tisíc tak to řazení stejně nefungovalo kola se na hřídelích zadrhávaly přesnost šla během měsíce do řiti prostě verg k ničemu byl sem rád že si kdosi nasral do klína a koupil ho ode mne za 80tisíc, omlouvám se za ty slova ale slušně se to prostě vyjádřit nedá
No vida konecne taky nejaky kladny koment na cinana uz sem se bal ze je to fakt nepouzitelny
.Jinak ten mn 80 peknej stroj ale na moje pouziti je malej potrebuju tocnej prumer aspon tech 200mm a universalku 125mm.Ten soustruh D250x550 z vyrobnich stroju je peknej vlastni ho tu nekdo?

Já používám k plné spokojenosti z výrobních strojů SV-470. Nacpal jsem do něj už hodně velkých věci a bez jediného problému. Převody jsou zakalený řazení funguje. Převodovka nehučí. Jediné co vylepším je osazení frekvenčním měničem pro větší rozsah otáček. Pán co tyto soustruhy prodává se to snaží dělat na vysoké úrovni. Stroj doveze osobně předá se zaškolením a když potřebuješ příslušenství veme sebou i něco na vybrání co se ti líbí víc. Jsem s touto firmou i servisem nadmíru spokojen. I přes kritiku skeptiků, že je soustruh slabý....atd bere slušnou šponu a to porovnávám s 18 co jsem si trochu osahal v práci. Samozřejmě člověk nemůže očekávat zázraky. Na druhou stranu v nástrojárnách ve světě co jsem byl přes naší firmu, tak jako nové stroje na běžné šmrdlání okolo oprav nástrojů používají různé klony těchto čín. Podotýkám že to nevyrábí tisícové sériovky, ale zapnou to na cca hodinu denně a to maximálně. Na to co dělají jim to prý stačí. S frézkama je situace pochopitelně jiná tam jedou často v těžkém nasazení a převážné většině tosky.
do té ceny se vejdeš s TSB 16 nebo TSB 20 například když je MNka malá . Promu 500 jsem také chtěl ,ale po letech očumování nových strojů , bazarových pročítání diskusí nejen v čr , jsem se toho záměru zřekl . Protože není výrobní série jako série . Na jedné je hned vydřené lože na druhé by jsi mohl obtahovat žiletky . Prodaj ti to z protokolem a ty se můžeš na kličkách houpat jakou mají vůli apod . A hlavně se ani nestydí to tak vystavit na prodejním place. Dle mne Promu musí dělat hromada čínských dílen ,protože jsou na nich neskutečné rozdíly.Za ty prachy proti ní nic nemám,jen si ji nekoupím. Samozřejmě kdyby mi jí někdo cpal za 10 v ucházejícím stavu beru .
. Tak jako se dá dělat na staré vyběhané litině ,tak to jde i na Promě .

https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
tak vám radím ani se nepřibližujte k nějakému jinému soustruhu nebo budete litovat, myslím tím k SOUSTRUHU ne k těm verglům od promy, to sem totiž já udělal a nebylo mi pomocijova píše:No vidíš a já už 10let k plné spokojenosti užíván PROMU SPA-500P a nedám na ní dopustit.
Ještě uvedu co bych chtěl na tom soustruhu dělat,jednalo by se převážně o soustružení hliníku (výplně klikové skříně průměr max 100mm,spalovací prostor hlav motoru,válec) dále bych chtěl soustružit litinovou vložku válce průměr cca 46mm ze železa spíše nějaké drobnější věci jako kolíky do spojky průměr cca 7mm štěfty atd.Myslíte že ani takovéhle prkotiny ta čína nedá?