Chci se zeptat, nemate někdo zkušenost s pasivnim chlazenim vřetena 2.2kw Cinan.
Mam fontankove cerpadlo 35W a nedocetl jsem se, jestli se kapalina cca. 15-20lit. v nadobe dokaze ochladit samovolne na takovou teplotu, aby uchladila vreteno. Mam bud al hrnec, nebo plastovou nadobu. Pak by me zajímalo kolik je teplota kapaliny opoustejici vreteno, několik lidi ma taky 2.2kw, nemerili jste to někdo a kolik stupnu c nesmí kapalina prekrocit, aby chladila? Dik
pasivní chlazení vřetena 2.2kw
Mám cca 20 litrů +- vody v akváriu a taky fontánkové čerpadýlko
mám tam taky digitální teploměr
Když přijdu třeba po třech dnech tak tam je momentálně teplota 10°C a když frézuju tak dvě hodinky tak se voda celkově ohřeje tak o cca 5-7°C v létě sem se nedostal přes teplotu 38°C i po 6 hodinách frézování na plný ceres
tj. 20-24k rpm 

A nebo to honit skrz chladic z felicie nalezato a nechat vzduch stoupat konvekci 

Mám 2kW číňana a 10l kanystr vodou. Nedokážu si představit, jak bych musel zatěžovat vřeteno, aby teplota stoupla nad nějakou "pohmatově" nepříjemnou teplotu. Dá se říct, že na našich běžných homemade cnc se buď odebírá málo materiálu dlouho a nebo více materiálu do hodiny práce. A to těch 10l vody v pohodě unese i pokud je jen pasivně chlazená přes stěny rezervoáru.
Fakt se omlouvám a raději už mlčim, abych nerušil vaše profesní kruhy.
Diky vsem za odpovedi, do nadrze dam max 20lit. aby nebyla voda po okraj, mam taky cerpadlo na fontánku 35W.
Pride mi to jako efektivni, laciny a jednoduchy chladici okruh. Aktivni chladice něco stoji, navíc je to mraky spoju kolem masiny, bal bych se ze vylitne hadička a budu mit v dilnicce brouzdaliste. Nekde jsem cetl ze otepleni na obalu vřetena je max50-60C, lze to při nejistote zmerit takto rukou na obalu.
Pride mi to jako efektivni, laciny a jednoduchy chladici okruh. Aktivni chladice něco stoji, navíc je to mraky spoju kolem masiny, bal bych se ze vylitne hadička a budu mit v dilnicce brouzdaliste. Nekde jsem cetl ze otepleni na obalu vřetena je max50-60C, lze to při nejistote zmerit takto rukou na obalu.
To s pasivní nádrži je určitě jednodušší a levnější.
Ale brouzdaliště v dílně vyrobíš spíš s tou velkou pasivní nádrží, kde máš 20l vody. Pokud použiješ aktivní chlazení třeba přes nějaký chladič z Fabie, tak ti stačí v okruhu mnohem menší množství vody. A hadiček a spojů tam moc víc není (navíc je jen vstup a výstup z chladiče).
Ale brouzdaliště v dílně vyrobíš spíš s tou velkou pasivní nádrží, kde máš 20l vody. Pokud použiješ aktivní chlazení třeba přes nějaký chladič z Fabie, tak ti stačí v okruhu mnohem menší množství vody. A hadiček a spojů tam moc víc není (navíc je jen vstup a výstup z chladiče).
dáš tam radiátor topení z automobilového topení např. http://www.skoda-dily.cz/eshop/11397207 ... openi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
za pár peněz ,jen vstup a výstup patřičného průřezu .
za pár peněz ,jen vstup a výstup patřičného průřezu .
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...