Nový projekt

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
RaS

22. 1. 2015, 12:42

pavlaxy píše:Brutální hmotnost - a o to jde jsi napsal :D :P
Používáš v podstatě "ztracené bednění"
Epoxygranit má odhadem měrnou hnotnost jako ocel a ty máš profily plné .
Nechala bych je v v přírodní barvě aby "klamaly že stroj je "papíráček" :wink:
a je ten tvůj odhad měrné hmotnosti nějak podloženej nebo je to jen odhad? :D já jen že ocel má nějakejch 7800kg/m3, pryskiřice něco kolem 12-1300kg/m3 a když tam dá plnivo žulu tak ta má 2600-2900kg/m3 takže podle mě ta epoxigranitová směs může mít někde kolem 2500kg/m3 což mě osobně odhadem jako ocel nepřipadá.. ale třeba se můžu plést a někdo do té směsi přidává wolfram, zlato a jiné těžké kovy? :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
RaS

22. 1. 2015, 12:47

já bych se zeptal jak jsou ty tři profily prolitý tou směsí, tak ty profily jsou uzavřený v celé délce a vznikly jakoby tři plné profily sešroubované k sobě a nebo ty stěny mezi tím jsou odfrézované a ta směs to prolila v jeden celek?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
pavlaxy

22. 1. 2015, 1:20

RaS zase se ti povedlo mne "dostat"
opravdu nevím proč jsem si uložila do paměti že žula má měrnou hmotnost cca 8 a ocel 7,8
asi to mají na svědomí jakési kapesní tabulky z první republiky a moje chyba si to neověřit na netu :oops:
Děkuji .
HiTeccom

22. 1. 2015, 1:22

RaS píše:já bych se zeptal jak jsou ty tři profily prolitý tou směsí, tak ty profily jsou uzavřený v celé délce a vznikly jakoby tři plné profily sešroubované k sobě a nebo ty stěny mezi tím jsou odfrézované a ta směs to prolila v jeden celek?
Profily jsou pouze sešroubované, no taky jsem uvažoval o průtokových komorách.
RaS

22. 1. 2015, 1:24

pavlaxy píše:RaS zase se ti povedlo mne "dostat"
opravdu nevím proč jsem si uložila do paměti že žula má měrnou hmotnost cca 8 a ocel 7,8
asi to mají na svědomí jakési kapesní tabulky z první republiky a moje chyba si to neověřit na netu :oops:
Děkuji .
chudáci hrobníci kdyby to tak bylo.. :D
RaS

22. 1. 2015, 1:26

HiTeccom píše:
RaS píše:já bych se zeptal jak jsou ty tři profily prolitý tou směsí, tak ty profily jsou uzavřený v celé délce a vznikly jakoby tři plné profily sešroubované k sobě a nebo ty stěny mezi tím jsou odfrézované a ta směs to prolila v jeden celek?
já být tebou tak to tak udělám.. ten stůl z těch X profilů ty se ti pak budou hejbat sem a tam.. takhle by se to alespoň zcelilo..
HiTeccom

22. 1. 2015, 1:29

RaS píše:
HiTeccom píše:
já být tebou tak to tak udělám.. ten stůl z těch X profilů ty se ti pak budou hejbat sem a tam.. takhle by se to alespoň zcelilo..
Nepočítám, že se to pak bude hejbat. Epoxid se dostane do všech míst a spolu s křemičitým pískem vytvrdí celou konstrukci. Když to nevyjde, mám náhradní plán :)
RaS

22. 1. 2015, 1:35

a kam se dostane u toho stolu kde je X profilů vedle sebe paralelně sešroubovanejch na třech nebo kolika profilech kolmo? kdyby to bylo profrézované a slilo se to v jeden celek tak to dává nějakej smysl, takhle vznikne 10 nebo kolik samostanejch obdélníkovejch profilů u kterých budou jen zalitý propojovací šrouby.. tuhost prvního a druhého řešení bude o řád jinde..
HiTeccom

22. 1. 2015, 1:48

RaS píše:a kam se dostane u toho stolu kde je X profilů vedle sebe paralelně sešroubovanejch na třech nebo kolika profilech kolmo? kdyby to bylo profrézované a slilo se to v jeden celek tak to dává nějakej smysl, takhle vznikne 10 nebo kolik samostanejch obdélníkovejch profilů u kterých budou jen zalitý propojovací šrouby.. tuhost prvního a druhého řešení bude o řád jinde..
Propojovací díra mezi profily pro sešroubování je vetší, epoxid se pak dostane skrze a slepí to pak do jednoho celku. Jistě je to méně efektivní jako udělat propojovací komoru pro samotný polymerbeton, no podle mých zkušenosti tomu dodá potřebnou tuhost, kterou vyžaduje. Každopádně je to prototyp , co má inspirovat o snahu ke zlepšení.
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“