Portalka F13
xxxx
Naposledy upravil(a) Pupak dne 4. 1. 2010, 6:58, celkem upraveno 2 x.
Uz chybi posledni drzak motoru na Z osu ,osadit motory a muze se drandit. Nejlepsi na konec - kabelaz.To miluju... 

Naposledy upravil(a) Pupak dne 3. 1. 2010, 7:30, celkem upraveno 1 x.
Svata pravda.Nekdy si rikam,jak je mozny,ze na vetsi masine delam kabelaz a kryty cely tyden a pak do vypada jak prace na dopoledne.
Sleduju praci na tvoji masince.Je videt,ze jsi to pojal ve velkem stylu.
Zatim to vypada moc pekne. Jsem zvedavej,az zajedes do masa.
Zatim to vypada moc pekne. Jsem zvedavej,az zajedes do masa.
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
tak na to jsem sám zvědav, ale problém je ten že to moc neovládám takže tam místo kartitu na základní desku zatím přijde MDF ,abych se přiznal tak už toho mám dost. Počítám eště tak měsíc , doufám. Nejhorší jsou ty prkotinky okolo 

Reknu ti,ze nekdy je to dost vysilujici.Delam ted takovou specialni masinu,neco jako kombinaci vrtacky ,frezky a soustruhu dohromady.
Musi to umet vrtat 32mm prumer a metr hluboky diry do drevene kulatiny a navic soustruzit a frezovat. Uz to predelavam potreti a porad narazim na nove a nove problemy.Abych se z toho nezblaznil,musim u toho jeste delat neco normalniho,abych se presvedcil,ze fyzikalni zakony jeste alespon trochu funguji.
Musi to umet vrtat 32mm prumer a metr hluboky diry do drevene kulatiny a navic soustruzit a frezovat. Uz to predelavam potreti a porad narazim na nove a nove problemy.Abych se z toho nezblaznil,musim u toho jeste delat neco normalniho,abych se presvedcil,ze fyzikalni zakony jeste alespon trochu funguji.

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
já osobně už se strojema končím, vývoj nikdo nezaplatí, proto jsem se po 22 letech konečně pustil do mašinky co začne konečně penízky vydělávat mě .
, když si vzpomenu že ze spaní se ve tři ráno zbudím a jdu do dílny ,protože mě napadlo řešení , uf už ne 

No,me to porad jeste hrozne bavi.S kazdym strojem resim trochu jine problemy dane tim,jake komponenty na stroj poshanim,nebo tim,co si vymysli zakaznik a pod.Fakt je,ze seriovka by me asi brzy znicila.Ona ta samotna prace je dost drina.Taky proto se mi tahle masinka libi,ze ji jeste celou uzvednu sam
.

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
no už toho mám plný kecky tahat ty díly , dohtomady bude mít ta moje kočička jak jsem psal 600kg
zrovna osazuji převodovku na y portál , má to mrcha asi 150 kg a držet to v tuce při ručním zvedání už nejde tak to půjde přes hřeben 

Ja se taky snazim ty velky mrchy nedelat. Clovek je pak zedrenej jak sirota. Masinky do 100 kg, to je moje. Ted jsem se byl podivat na laserovej soustruh.To je dilo.Vypada to jako cinska hracka a pritom to dela na tisiciny.Je to sice na prumer do 120mm a tocna delka 300mm,ale na dost veci to staci.Hlavne to skoro neni slyset a krome smradu ze spalenyho kovu,to nicemu moc nevadi.Je to zatim prototyp s laserovou hlavou 180W a pri zvysenem chlazeni az 250W,ale material to ubira dost rychle. Vyuziva to spec. fokusacni techniku.Jeden laser meri presne vzdalenost od materialu a druhy pali.Prumer paprsku je mensi nez 0.03mm a teplota leze na 20 tis. st. Celsia.Horsi je cena ty hlavy. 11 tis. USD je dost palka.Jenze kdyz si clovek uvedomi ty moznosti a zivotnost nastroje min 25 tis. hodin,tak to zas takova darda neni.
Videl jsem tam ukazkovy vyrobky ze skla.Nad tim zustava rozum stat.
Skoda,ze se nesmelo fotit.I tak to byl zazitek.Az tyhle polovodicovy lasery spadnou na lidsky ceny,bude s cim si hrat...
Videl jsem tam ukazkovy vyrobky ze skla.Nad tim zustava rozum stat.
Skoda,ze se nesmelo fotit.I tak to byl zazitek.Az tyhle polovodicovy lasery spadnou na lidsky ceny,bude s cim si hrat...