USB Ovladač Pro mach3

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
Stanislav
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2015, 6:11

Dnes jsem narazil na tento ovladač pro macha pracuje až se 4 osama, již jsem jej objednal.
myslím však že by mohl byt užitečný i pro další ucastníky tohoto fora.
http://aukro.cz/rucni-ovladac-rizeni-cn ... 47352.html
filla
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2015, 6:24

tenhle je na prd, lepsi je http://www.ebay.com/itm/MACH3-USB-CNC-E ... 3ccd42ee46" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo http://www.ebay.com/itm/USB-Wireless-Ma ... 339bf9d35a" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Stanislav
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2015, 6:35

filla píše:tenhle je na prd, lepsi je http://www.ebay.com/itm/MACH3-USB-CNC-E ... 3ccd42ee46" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo http://www.ebay.com/itm/USB-Wireless-Ma ... 339bf9d35a" onclick="window.open(this.href);return false;
Bohužel mám souhlas jen na ten z aukra, uděl zaměstnanců.
karči

27. 1. 2015, 2:26

[ http://www.ebay.com/itm/USB-Wireless-Ma ... 339bf9d35a" onclick="window.open(this.href);return false;[/quote]
problem je s dopravou Does not ship to Slovakia
ko umí ten umí kto neumí ten čumí
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 1. 2015, 2:34

Ten z aukra ti asi v nicem moc nepomuze ne?
vsak to same mas beztak na klavesnici
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

27. 1. 2015, 3:34

No, myslim, že určitej přínos v ergonomii tam určitě bude (i bez kolečka)..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 1. 2015, 3:36

no me prijde prinos toho kolecka prave v tom kolecku
kolecko bez kolecka mi neprijde koleckem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Thomeeque

27. 1. 2015, 4:01

kolečko to bez kolečka asi neni, na druhou stranu bych kolem stroje radši běhal s tímto než s klávesnicí.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
slezak77

27. 1. 2015, 4:09

Si myslím, že je to jen překuchaný Joystik za 200kč.
Trochu lépe vypadá, ale jinak co jsem četl o použití Joy na Mach tak je to asi tak stejné.
Jen můj názor, ale taky opravdu nevidím nic moc extra když to nemá kolečko.
Perun.
RaS

27. 1. 2015, 4:15

ten ovladač pokud má mít smysl tak tam to kolečko být musí.. krokovat šipkama je nesmysl a mít ho ve funkci kdy jede na držení je ještě větší blbost.. a tlačítka typu spustit program, vypnout mazání atp to nemusím mít po ruce..
smysl má estop, kolečko MPG a potenciometr na feed ..bez toho bych to nekupoval.. cokoliv dalšího navíc jsou už jen kosmetické blbosti, které můžou být klidně na klávesnici..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

27. 1. 2015, 4:22

furt to vychází ze srovnání klávesnice-nebo-toto líp, k ničemu jinýmu jsem se nevyjadřoval :roll:

krokovat šipkama je nesmysl - nesouhlasim, v některých situacích to může být i praktičtější (stačí ti jedna ruka, odpadá krok přepínání osy)
filla
Kontaktovat uživatele:

27. 1. 2015, 5:51

docela dlouho jsem pozimal pridavny numblok, male do ruky za par korun, pod EMC nastaveni dle vkusu kazdeho soudruha, proste genialni, ale jen do te doby, nez jsem koupil HB04, to uz nebylo potreba sahat na zadnou klavesnici
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
RaS

27. 1. 2015, 5:59

Thomeeque píše:furt to vychází ze srovnání klávesnice-nebo-toto líp, k ničemu jinýmu jsem se nevyjadřoval :roll:

krokovat šipkama je nesmysl - nesouhlasim, v některých situacích to může být i praktičtější (stačí ti jedna ruka, odpadá krok přepínání osy)
a o jakejch situacích mluvíš kdy je to lepší než kolečkem? kolik jsi toho tak tím nafrézoval a kolik s kolečkem? když jsi daleko tak se šipkama uklepeš, kolečkem popojedeš rychleji pomaleji jak je libo.. vždy najíždíš jen jednou osou a překlapnout osu je hned.. nepotřebuješ dvě šipky.. šipky v režimu trvalého pojezdu mají smysl pokud chceš něco od ruky jen přefrézovat.. nastavíš si feed a jen držíš šipku to je kolečkem opruz a hlavně není to plynulé..ale to zvládneš i z klávesnice a nemusíš být u toho na dohled.. na najíždění kdy do toho potřebuješ čumět a mít to u sebe využiješ to kolečko podstatně víc..

hele mě je to jedno.. já vyzkoušel oboje a pár hodin už jsem nafrézoval tak ti své názory nenutím.. ale podle mě to bez kolečka nejde.. resp nic mě nedonutí vrátit se o krok zpět k šipkám..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

28. 1. 2015, 2:04

RaS píše:o jakejch situacích mluvíš kdy je to lepší než kolečkem?
Např. když se snažim precizně vycentrovat vrtačku nad plošňákem, potřebuju jezdit v XY a zároveň před každym posunem vyjet se Z a pak zase sjet, tam jsem takto myslim o něco pružnější.
RaS píše:šipky v režimu trvalého pojezdu mají smysl (...) ale to zvládneš i z klávesnice a nemusíš být u toho na dohled
Když mám vyvrtáno, vyřezávám (frézkou) plošňák "ručně", musim na to vidět a zároveň to i druhou rukou přidržuju, protože "upínám" jen pár kapkama chemoprenu (viz).

Každej svůj stroj používá nějak jinak, kolečko je ve finále určitě vhodnější, ale nic neni absolutní.

T.
Stanislav
Kontaktovat uživatele:

28. 1. 2015, 9:02

robokop píše:Ten z aukra ti asi v nicem moc nepomuze ne?
vsak to same mas beztak na klavesnici
Problém je že když si potrřebuji s hořákem najet ne vzdálenější čast pracovního stolu tak tak už přes rameno pořádně nevídím mám plochu plazmy 3,5x2,4m a konzola pro ovládání plynů mi blokuje výhlet. pojíždí s ramenem v ose Y, proto jsem potřeboval toto, najedu si na hranu materialu, zadám si pracovní nulu a pustím se do výpalku, tohle vše mohu touhle jednoduchou škatulí zvládnout aniž bych posouval téměr 120kg težky ovladací ostruvek s pc a řídici deskou.
Tak že pro mne je to přínosné, jasně že bych bral tel lepší, bezdrátový, ale i toto mi pomůže.
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“