podávací svěrák k automatu
Dobrý den,
vyrábím si doma automat na řezáni podložek a potřebuju vyřešit posuv materialu s přesností na desetinu. měl jsem doma pilouse 301 (pasovou pilu, automat) a ten mel 2 svěraky jeden pevný, a druhý pohybový - poháněný hydraulikou. Jak by jste to řešily? hydraulikou? nebo šroubem? prosím o radu
vyrábím si doma automat na řezáni podložek a potřebuju vyřešit posuv materialu s přesností na desetinu. měl jsem doma pilouse 301 (pasovou pilu, automat) a ten mel 2 svěraky jeden pevný, a druhý pohybový - poháněný hydraulikou. Jak by jste to řešily? hydraulikou? nebo šroubem? prosím o radu
potřebuju to mit co nejrychlejsi, nebojestli se to da řesit este nejak jinak?Já píše:sroub je jednodusi na na ovladani a je pomale hydraulika je rychla ale hur se ridi a je podstatne drasi a slozitesi
nebo jak by jste řešily celou tuto operaci, upinani a posuv, jedna se o jednoucelovy stroj, posouva se o 13 mm... a potřebuju co nejmeně zbytkového materialu, idealní by bylo kolem 10-20 mm
chci to postavit na soustruh R5, kde bude na příčném stole, kotoučová pila, a na podelném vrtačka, soustruh bude vlastně jenom jako těžký rám z kterého oddelám převodovku.
chci to postavit na soustruh R5, kde bude na příčném stole, kotoučová pila, a na podelném vrtačka, soustruh bude vlastně jenom jako těžký rám z kterého oddelám převodovku.
No tak potom si myslim, že neni nic jdnodušího, než koupit vzduchovej píst (pokud máš k dispozici tlakovej vzduch) a je to hotový. Udělat nějaký dorazy, přidat regulátor tlaku, aby píst ty dorazy neurval, a je to vyřešený ne? Nevim jak s tim upínánim, ale tam by to šlo vyřešit zrovna tak vzduchovym pístem, kterej by fungoval rovnou jako svěrák.
První by stlačil, druhej posunul, první pustil druhej se vrátil zpět a znova celý...
Samozřejmě by to šlo i hydraulikou, ale ta je špinavá.
Vzduch si myslim je elegantní řešení...
První by stlačil, druhej posunul, první pustil druhej se vrátil zpět a znova celý...
no a nevíš třeba jestli by se toto zařízeni dalo někde koupit, klidně i v hydraulice... ja to potřebuju co nejřív spustit , aby to vydělávalo... nejlepe do konce záři...Kopi. píše:No tak potom si myslim, že neni nic jdnodušího, než koupit vzduchovej píst (pokud máš k dispozici tlakovej vzduch) a je to hotový. Udělat nějaký dorazy, přidat regulátor tlaku, aby píst ty dorazy neurval, a je to vyřešený ne? Nevim jak s tim upínánim, ale tam by to šlo vyřešit zrovna tak vzduchovym pístem, kterej by fungoval rovnou jako svěrák.
Tak to bohužel nevim, přemejšlel jsem nad tim jako nad konstrukčnim oříškem, jestli se to dá koupit hotový nevim.
Je fakt, že pokud bys to chtěl automatizovaný, tak bys musel k těm pístům koupit ještě elektromagnetický ventily a nějaký PLCčko....
Ale pokud by ses snažil, tak si myslim, že by to nebyl takovej problém postavit, s programovánim PLC by ti pak určitě někdo pomohl - já ne, já dělal s nějakym od Moellera na střední škole, jinak ne. Ale co si pamatuju, tak to bylo jako skládání lega - základní funkční bloky si jenom řadil za sebe a různě logicky propojoval - vše na displeji. To by měl zvládnout i člověk, kterej s tim nikdy nedělal...
Je fakt, že pokud bys to chtěl automatizovaný, tak bys musel k těm pístům koupit ještě elektromagnetický ventily a nějaký PLCčko....
Ale pokud by ses snažil, tak si myslim, že by to nebyl takovej problém postavit, s programovánim PLC by ti pak určitě někdo pomohl - já ne, já dělal s nějakym od Moellera na střední škole, jinak ne. Ale co si pamatuju, tak to bylo jako skládání lega - základní funkční bloky si jenom řadil za sebe a různě logicky propojoval - vše na displeji. To by měl zvládnout i člověk, kterej s tim nikdy nedělal...
Ještě teďko čtu, že to máš na pásovou pilu - to chceš, aby ti to ten píst posouval na tu pilu? V tom případě to asi nepůjde. Ten píst prostě vyjede rychle a ty asi potřebuješ nějakej plynulej pohyb.
Nebo jak to potřebuješ? Nějak líp se rozepiš...
takže ted to mam na pasove pile. je to rizeny plc od siemensu, a pomahal me s tim jeden chlapik s trebice..Kopi. píše:Ještě teďko čtu, že to máš na pásovou pilu - to chceš, aby ti to ten píst posouval na tu pilu? V tom případě to asi nepůjde. Ten píst prostě vyjede rychle a ty asi potřebuješ nějakej plynulej pohyb.
dela to tyto operace... posune se materyal, sroubem, pak utahne hydr sverak, (vsechny operace probíhají ve sveraku te pasove pily) vyvrta se dira o prumeru 14 mm, a pak se spusti pila a urízne, vyjede do vychozí polohy povoli sverak, vypadne kus, a material se posune... tak to jde furt dokola... ale je to pomali vyroba toho kusu trva 35 vterin.
nemaš icq? moje Icq 340029144.. tam to pujde rešit rychlejc:)Kopi. píše:Ještě teďko čtu, že to máš na pásovou pilu - to chceš, aby ti to ten píst posouval na tu pilu? V tom případě to asi nepůjde. Ten píst prostě vyjede rychle a ty asi potřebuješ nějakej plynulej pohyb.
a kde to je?robokop píše:kdyz se stavis ve festu prodaj ti na to vsechny komponenty
a pojede to do konce zari ale nebude to nic lacineho
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Nebo i tady http://www.technikbrno.cz/pneumaticke-k ... ?stranka=4 ovsem nevim s jakym vysledkem, protoze spoluprace s timto panem je ponekud problematicka.