Tipuju spíš ten "píst" s trnem (sry za mou pseudo-terminologiitestone píše:Pákou na tom upínači se zvedají přes nějaký excentr ty upínky nahoře?
Zvedá se to kolečko ... dělal jsem to asi 4 hodiny, koleček se budou dělat stovky, upínač bude sloužit i na jiný typy, resp jiný rozměry ... středovej čep je výměnnej stejně tak ty upínky.testone píše:jen tak ze zvědavostiEngineer píše:Ozubený kolečka s loukotěma a haldou direk ... to bylo teda až to finále.Základem byl ten upínač a polotovary koleček.
Pákou na tom upínači se zvedají přes nějaký excentr ty upínky nahoře?
Kolik těch koleček děláš, aby se vyplatilo si den hrát s takhle pěkným upínačem?
Dík za pochvalu. Máš pravdu chová se to jako píst .... možná to časem upgraduju na ovládání vzduchem ... teda až si koupím nějakej kompersor.Thomeeque píše:Tipuju spíš ten "píst" s trnem (sry za mou pseudo-terminologiitestone píše:Pákou na tom upínači se zvedají přes nějaký excentr ty upínky nahoře?). Každopádně parádička
Tyhle jsou do TC desetin. Do bugginy to chce většinou něco robustnějšího.Airm@n64 píše:A kčemu ty kolečka budou ?Do nějakého Rc modelu bugina ?
pěknýEngineer píše:Zvedá se to kolečko ... dělal jsem to asi 4 hodiny, koleček se budou dělat stovky, upínač bude sloužit i na jiný typy, resp jiný rozměry ... středovej čep je výměnnej stejně tak ty upínky.
Je to tak konstrukčně jednodušší a navíc pokud mám trochu větší toleranci šířky ozubení tak mám vždy přesně definovaný Z0 a nehrozí že bych třeba vlítnul rychloposuvem do materiálu. Teda ne, že by to na tomhle stroji (max. rychlost posuvu cc 0,5m/min) mělo vliv, ale upínač a výroba půjde na mašinu co umí 12m. Jen co budu mít rychloběžný vřeteno. Přeci jen u sériovky člověk honí sekundy, optimalizuje posuvy, najíždí desetiny i setiny milimetrů do pozic, aby to trochu odsejpalo. Ono konkurovat s touhle výrobou vstřikolisům je dost náročný.testone píše:pěknýEngineer píše:Zvedá se to kolečko ... dělal jsem to asi 4 hodiny, koleček se budou dělat stovky, upínač bude sloužit i na jiný typy, resp jiný rozměry ... středovej čep je výměnnej stejně tak ty upínky.
.... stovky .. to pak jo
s tím středem mě to nenapadlo
Jakej Keyway probohaZbýňa píše:Keyway do řemeničky.