Ahoj,
chtěl bych se zeptat jaký gravírovací laser by jste mi doporučili pro gavírování měnších (cca 100x40mm) štítků z černě eloxovaného hliníku. Nejedná se o sériovou výrobu tak by stačil nějaký obyčejný levný hobby laser. Přemýšlím nad CO2 laserem a zajímal by mně dostatečný výkon a jestli je nutné před gravírováním nanést na povrch pastu. Děkuju za pomoc
laserová gravírka
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Nazdar, stačí ti na to ten nejlevnější 40w laser. Důležitá je ale kvalita lineárních vedení v laseru, protože budeš dělat drobné detaily a tam se jakákoliv nepřesnost projeví. Pastu používat nemusíš, gravítované místo bude bílé.
-
U těch levných strojů není jediná podložka a šroubek navíc, ale zachraňuje to všechno kroucená hadice co přivádí ofuk k čočce. Všechny vůle ta hadice natáhne k jedné straně
. Na štítky a písmenka si myslím že je bez problémů ( ale nevím jak jemné věci potřebuješ dělat ) .
Já mám na moje šablonky spíš problém to dobře zaostřit než jak udržet přesnost .

Já mám na moje šablonky spíš problém to dobře zaostřit než jak udržet přesnost .
ale jo, koupit, rozebrat, opucovat, složit, seřídit...
Pak to možná do "stovky" dostaněš...
vlastní zkušenost... jen nesmí být něco zkrouceného, u mne Y osa.
ani jsem to nereklamoval, rovnou vyhodil a vedení udělal nové. náklady cca 2KKč, ale chodí to OK
p.s.
myslím že Tom mne o tomhle šitu dostatečně přesvědcil....
už jsem spokojenej, na občasnou výrobu to stačí dostatečně....
pálím na tom prototypy pro kolegu... papír, plexi, dřevo, plast, guma, sem tam něco na elox.dural...´dokonce jsem zkoušel i do skla a povedlo se...
Za mne, 40W ChinaHomeMadeLaser...
po úpravě dost dobrá hračka na vzorky a i na drobnou výrobu.
Nesmíš od toho chtít nic, co bude nad hranicí toho stroje.
Jo a doporučuju udělat si i chladič na vodu...
já koupil výměník topení z auta (malej Fiat, jinak vrakárny...), a trochu větráků z PC (4ks se válely v krabici).
Dneska spokojenost, no ale tím neříkám, že by se velká mašina nehodila, přece jen, 20x30 cm nic moc
Pak to možná do "stovky" dostaněš...
vlastní zkušenost... jen nesmí být něco zkrouceného, u mne Y osa.
ani jsem to nereklamoval, rovnou vyhodil a vedení udělal nové. náklady cca 2KKč, ale chodí to OK
p.s.
myslím že Tom mne o tomhle šitu dostatečně přesvědcil....
už jsem spokojenej, na občasnou výrobu to stačí dostatečně....
pálím na tom prototypy pro kolegu... papír, plexi, dřevo, plast, guma, sem tam něco na elox.dural...´dokonce jsem zkoušel i do skla a povedlo se...
Za mne, 40W ChinaHomeMadeLaser...
po úpravě dost dobrá hračka na vzorky a i na drobnou výrobu.
Nesmíš od toho chtít nic, co bude nad hranicí toho stroje.
Jo a doporučuju udělat si i chladič na vodu...
já koupil výměník topení z auta (malej Fiat, jinak vrakárny...), a trochu větráků z PC (4ks se válely v krabici).
Dneska spokojenost, no ale tím neříkám, že by se velká mašina nehodila, přece jen, 20x30 cm nic moc