laserová gravírka

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Odpovědět
Ondra90

2. 2. 2015, 7:04

Ahoj,
chtěl bych se zeptat jaký gravírovací laser by jste mi doporučili pro gavírování měnších (cca 100x40mm) štítků z černě eloxovaného hliníku. Nejedná se o sériovou výrobu tak by stačil nějaký obyčejný levný hobby laser. Přemýšlím nad CO2 laserem a zajímal by mně dostatečný výkon a jestli je nutné před gravírováním nanést na povrch pastu. Děkuju za pomoc
lubbez

3. 2. 2015, 7:19

Nazdar, stačí ti na to ten nejlevnější 40w laser. Důležitá je ale kvalita lineárních vedení v laseru, protože budeš dělat drobné detaily a tam se jakákoliv nepřesnost projeví. Pastu používat nemusíš, gravítované místo bude bílé.
Tomáš Svoboda

3. 2. 2015, 6:11

U těch levných strojů není jediná podložka a šroubek navíc, ale zachraňuje to všechno kroucená hadice co přivádí ofuk k čočce. Všechny vůle ta hadice natáhne k jedné straně :) . Na štítky a písmenka si myslím že je bez problémů ( ale nevím jak jemné věci potřebuješ dělat ) .

Já mám na moje šablonky spíš problém to dobře zaostřit než jak udržet přesnost .
Hades

3. 2. 2015, 8:15

ale jo, koupit, rozebrat, opucovat, složit, seřídit...
Pak to možná do "stovky" dostaněš...

vlastní zkušenost... jen nesmí být něco zkrouceného, u mne Y osa.
ani jsem to nereklamoval, rovnou vyhodil a vedení udělal nové. náklady cca 2KKč, ale chodí to OK

p.s.
myslím že Tom mne o tomhle šitu dostatečně přesvědcil....
už jsem spokojenej, na občasnou výrobu to stačí dostatečně....

pálím na tom prototypy pro kolegu... papír, plexi, dřevo, plast, guma, sem tam něco na elox.dural...´dokonce jsem zkoušel i do skla a povedlo se...

Za mne, 40W ChinaHomeMadeLaser...
po úpravě dost dobrá hračka na vzorky a i na drobnou výrobu.

Nesmíš od toho chtít nic, co bude nad hranicí toho stroje.
Jo a doporučuju udělat si i chladič na vodu...
já koupil výměník topení z auta (malej Fiat, jinak vrakárny...), a trochu větráků z PC (4ks se válely v krabici).
Dneska spokojenost, no ale tím neříkám, že by se velká mašina nehodila, přece jen, 20x30 cm nic moc
Ondra90

6. 2. 2015, 2:48

Supr, dík za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Nákup“