RSSM píše:A jsme zase u betonu

mam dotaz, neuvazoval jste skelna vlakna ? nepouzival jsem je jeste na strojni dily, ale pouzil jsem je jednou pro betonovou formu a subjektivni dojem z odolnosti na razy kladivem byl velice dobry. Zajimalo co by na to rekli hosi ze "Siky".
http://www.sklocement.cz/Anti-CrakHPcz.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Skelná vlákna jsem použil do základního dvoudílného stojanu, který je z normálního betonu.
Podle návodu je třeba cca 20 gramů na 200 litrů směsi. Potřeboval jsem 40 gramů, sáček byl 25 gramů, tak jsem to tam nasypal 2 celé sáčky.
Přidává se to do již rozmíchaného betonu (písek, cement, voda), je důležité to nechat pořádně zamíchat.
Jsou to takové jakoby 2 - 3 cm dlouhé nastříhané špagáty. Hodně to připomíná nastříhané laminovací plátno.
Jak se to točí v míchačce, tak to natáhne vodu a roztřepí se to, takže z toho vzniknou tvary něco jako pavučiny - nebo jako namočený toaletní papír.
Po vytvrzení betonu je to občas na povrchu vidět, ale jde to v pohodě zabrousit před nátěrem.
Povrch je celkem dobrý, stojan ani spodní část stroje jsem nemusel špachtlovat.
Má to pěknou Sichtstrukture, ten polystyren udělal pěkný povrch.
Na portále a uvnitř spodní části stroje jsem to vyhladil z důvodu chladící kapaliny a snadnější údržby - špína.
Elektroniku plánuji uložit do stojací ovládací nohy s dotykovým displejem umístěné na zemi vedle pravé strany stroje.
Bandaska s čerpadlem pro chladící emulzi bude na levé straně stroje - teď to není vidět.
Ve finále dobastlím plechovou kabinu s přední odklápěcí stěnou s oknem z plexiskla.
Lineáry a šroubovice budou zakryty pomocí měchů.
Tady je foto. A fotka jedné formy....