Volba soustruhu
mno neměl by jsi být tolik strohej ohledně toho suportu ,to je jak léčit játra podle rodiné fotky
....ten třetí z leva

https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
v tom je sila arno plauerta! pruchod vretene, dlouhe sane suportu, a tocny prumer(logicky umístěný můstek) ten ti závidím!
kolik stal a kde byl?
kolik stal a kde byl?
Koupil jsem ho za 23tis.Jsem s ním spokojenej ale čas (nebo zanedbaná údržba) se na něm podepsaly.Dneska jsem zjistil že vřeteno má vůli,pořád mi bylo divný že když jsem vzal třísku obrobek se trochu zvedl.Vzal jsem za universálku rukou a má vůli nahoru.Byl by tu někdo schopný mi vytočit ložiska nová?
Kluzný ložiska v tomhle typu strojů by měly bejt seřiditelný ... měly by jít stáhnout, tedy pokud nejsou totálně vymlácený.
Výroba takových futer není vůbec sranda, zkus to spíš poladit....
Výroba takových futer není vůbec sranda, zkus to spíš poladit....
To bych nikdy nedělal i kdyby byly stejný ... jsou to kluzný ložiska a maj za sebou desítky roků chodu, takže lze předpokládat že ložiska i vřeteno budou mít nějaký opotřebení vzájemně vůči sobě a bude to "sedlý na sebe". Když bys to prohodil tak se to nejspíš rychle zadře, nebo se to bude špatně mazat atd.... prostě tohle bych neriskoval. To by možná šlo kdybys pod ložiskama přebrousil vřeteno ale???Fredys píše:Díky zkusím to.Ještě jsem si řikal jestli jsou ty ložiska stejný zkusil bych je prohodit a to u universálky bych dal dozadu třeba by to tam tolik nevadilo ta vůle.

No dobrá,dál to budu řešit až to rozdělám a bude se vidět jak moc je vychozený.Momentálně je největší problém povolit ty matice,vlevo šli dobře ale u vřetena je to dotažený na mrtě.Nechci ty matice rozklepat na...čku takže si zejtra vypálím klíč přímo na to a snad to půjde.
-
Možná, že vřeteno by stačilo přeleštit leštící pastou a plátnem, záleží jak jsou hluboké ty rýhy, to není přesně vidět. Samozřejmě lepší by ho bylo brousit, ale to je za cenu 1/3 soustruhu. Ložiska zaškrábat odborníkem po ověření zda ještě půjdou stáhnout.
poříď něco takového jako je 4tej či 5 odspoda
http://www.c-n-c.cz/download/file.php?i ... &mode=view" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
a škrabe se a škrabe až se to celé skurví...
pokud jsi to nikdy nedělal tak si myslím že na naučení není dobré škrábat vřeteno..

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU