pákový soustruh
-
Nevíte kdo prodává pákový soustruh s kleštinovým upínáním a revolverovou hlavou? Dušan
myslíš pákovým co ? Ovládání kleštin? Příčný posun suportu? Podélný? Či pákový posun revolveru?
na bazarovém trhu je teď jeden revolverovej SCHAUBLIN TR 102 HP
A nebo hledej RM 10 od Volmana ,někdy veden jako TOS ty se pohybují mezi 10 až 30 tKč
na bazarovém trhu je teď jeden revolverovej SCHAUBLIN TR 102 HP
A nebo hledej RM 10 od Volmana ,někdy veden jako TOS ty se pohybují mezi 10 až 30 tKč
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Myslíš něco takovýho? http://www.lathes.co.uk/boleycapstan/" onclick="window.open(this.href);return false; resp. toto? http://lathes.co.uk/britan/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zdenek Valter
Hele a neměl by ses ptát v rubrice koupím ?dusank2008 píše:Nevíte kdo prodává pákový soustruh s kleštinovým upínáním a revolverovou hlavou? Dušan

Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
- Zdenek Valter
Jo jo to mi nesecvaklo.Thomeeque píše:Rubrika Koupím je bazar, on se asi shání po normálním prodejci..
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
Když chci něco koupit tak už mám předem stanoveno jestli to koupím v bazaru nebo u "normálního" prodejce, ale to nic nemění na tom, že zde na fóru je pro nákup a prodej vyhrazeno téma "Inzerce" - Howgh.
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
- Francotirador
Klidně by to mohlo patřit sem http://www.c-n-c.cz/viewforum.php?f=30" onclick="window.open(this.href);return false;salus píše:Když chci něco koupit tak už mám předem stanoveno jestli to koupím v bazaru nebo u "normálního" prodejce, ale to nic nemění na tom, že zde na fóru je pro nákup a prodej vyhrazeno téma "Inzerce" - Howgh.
Obsah fóra ‹ Konvenční a CNC stroje, provoz údržba, přestavba ‹ kde koupit starší stroje

Spíš se ale ptá, který obchod ho má v sortimentu.
Ani se mu nedivím - nějak si nevybavuji, že bych někde nějakého pákového "číňana" zahlédl.
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Číňané dělají vše: http://shop.boukal.cz/kovoobrabeci-stro ... -hrd-42pf/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud bys ozelel suport a stacila by ti revolver hlava, potom sezenes nejaky stary poloautomat. Pred casem mi podobne veci nabizel chlapik za cenu zeleza byl nenazrany a chtel 12 kg a nakonec dostal ve srotaku 4.5kc a byl rad, hamoun 

-
Díky všem za odpovědi či rady. Je pravda že ho chci koupit, ale zatím nevím jaky. Vím že potřebuji poradit typ stroje. Musí mít pákové ovládání jak kleštinového upínání tak suportu ale potřebuji aby měl otočnou revolverovou hlavu také na pákový systém, ale aby tam šlo upnout sklíčidlo na vrták , závitořeznou hlavu atd. Něco podobného jak je R5 ale v menším provedení. Znám výrobky firmy KNUT, ale já nepotřebuji nový stroja hlavně ne za ty peníze co ho nabízejí. Za vaše rady a nápady předem děkuji. Dušan
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono těch velikostí je opravdu mnoho, značí se to většinou podle max. průchodu materiálu (u těch našich) |RM10, R12, R16..... takže věta "něco podobného jak je R5, ale v menším provedení " nic moc neříká.dusank2008 píše:Díky všem za odpovědi či rady. Je pravda že ho chci koupit, ale zatím nevím jaky. Vím že potřebuji poradit typ stroje. Musí mít pákové ovládání jak kleštinového upínání tak suportu ale potřebuji aby měl otočnou revolverovou hlavu také na pákový systém, ale aby tam šlo upnout sklíčidlo na vrták , závitořeznou hlavu atd. Něco podobného jak je R5 ale v menším provedení. Znám výrobky firmy KNUT, ale já nepotřebuji nový stroja hlavně ne za ty peníze co ho nabízejí. Za vaše rady a nápady předem děkuji. Dušan

Počítej ale s tím, že pokud do toho nechceš nasypat moc peněz, tak to budou hodně vyběhané ludry, jejichž cena se bude zvyšovat čím víc kompletní budou (sada kleštin, funkční kleštinové upínání, revolverové držáky atd.)na celkovou repas, po té se ale z takového stroje v rukou zručného hobíka, který nelituje navíc peněz za spousty poměrně drahého speciálního vybavení a držáků stává mocná zbraň

Jinak téma by se mělo jmenovat spíš "revolverový" pokud chceš revolverový suport s otočnou hlavou, ten pákový je spíš ten Saupe co ti tady vyfotil GeeSnake

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
No asi budeš mít smůlu ... kombinaci pákového ovládání v podobě křížového posuvu a klasickou revolverovou hlavu v jednom osazení stroje jsem ještě neviděl a to podotýkám, že strojů tohohle typu vlastním opravdu hodně a vyznám se v nich...
Někdy se dá koupit stroj, který má vše vyměnitelné, tedy má jak revolverové osazení, tedy upichovací suport+revolverovou hlavu a pak jde osadit křížovými suporty (pákové) a pákovým koníkem (pro jeden nástroj). Tyhle stroje se ale velmi těžko seženou s komplet vybavením.
Jediný co se tomu blíží v jednom osazení jsou ty soustruhy Boley co jsem Ti dal do odkazu, ale ty nemají pákový ovládání revolverový hlavy pro závitování a vrtání. Klasickej revolverovej soustruh v menším provedení má pouze upichovací suport a onu "pákovou" revolverovou hlavu.
Jinak souhlas s Tumlíkem .... když se člověk naučí ty stroje používat tak jsou velmi výkonné a často i opravdu přesné. Paradoxně někdy ani vyběhanost nemusí být problém... Speciálně u těch Boley soustruhů z odkazu je to takový koncept, že to může mít i desetinu vakl v posuvech a stejně bude výsledek na setiny. Je to dáno tím, že rozměry dílu určují narážkové šrouby na nožové revolverové hlavě, které svým opřením o pevnou vodící plochu všechny chyby vymezí, navíc ta vodící plocha podpírá přímo nástroj, takže to je velmi tuhý systém.
Pro volbu a výběr takového stroje je taky potřeba uvést jaký průchod vřetenem požaduješ, resp. do jakýho průměru bys chtěl upínat, popř. co na tom chceš dělat?

Jediný co se tomu blíží v jednom osazení jsou ty soustruhy Boley co jsem Ti dal do odkazu, ale ty nemají pákový ovládání revolverový hlavy pro závitování a vrtání. Klasickej revolverovej soustruh v menším provedení má pouze upichovací suport a onu "pákovou" revolverovou hlavu.
Jinak souhlas s Tumlíkem .... když se člověk naučí ty stroje používat tak jsou velmi výkonné a často i opravdu přesné. Paradoxně někdy ani vyběhanost nemusí být problém... Speciálně u těch Boley soustruhů z odkazu je to takový koncept, že to může mít i desetinu vakl v posuvech a stejně bude výsledek na setiny. Je to dáno tím, že rozměry dílu určují narážkové šrouby na nožové revolverové hlavě, které svým opřením o pevnou vodící plochu všechny chyby vymezí, navíc ta vodící plocha podpírá přímo nástroj, takže to je velmi tuhý systém.
Pro volbu a výběr takového stroje je taky potřeba uvést jaký průchod vřetenem požaduješ, resp. do jakýho průměru bys chtěl upínat, popř. co na tom chceš dělat?