jak se bránit pojišťovně?
Moderátor: sysel
Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jak se dá oponovat pojišťovně v případě že nesouhlasím s pojistným plněním.
O co jde:rozbili mi autíčko,plnění je z povinného ručení paní co způsobila nehodu...Po měsíci (14 dní po návštěvě likvidátora) mi pojišťovna (česká) poslala suché konstatování že mi posílají nějakou sumu...
S tou já ovšem nesouhlasím.I když prodám vrak,nekoupím si pořád adekvátní náhradu toho auta.V přípisu pojišťovny ovšem není ani slovo o tom zda snad souhlasím s navrhovaným řešením ...Jen že mi za 2 dny pošlou peníze.
Je proti tomu nějaká obrana?
O co jde:rozbili mi autíčko,plnění je z povinného ručení paní co způsobila nehodu...Po měsíci (14 dní po návštěvě likvidátora) mi pojišťovna (česká) poslala suché konstatování že mi posílají nějakou sumu...
S tou já ovšem nesouhlasím.I když prodám vrak,nekoupím si pořád adekvátní náhradu toho auta.V přípisu pojišťovny ovšem není ani slovo o tom zda snad souhlasím s navrhovaným řešením ...Jen že mi za 2 dny pošlou peníze.
Je proti tomu nějaká obrana?
System likvidaci je neuveritelne bezohledny vuci nebohym poplatnikum. Dost by me zajimalo, jak to treba funguje v nemecku. Tady pojistovna do posledni chvile castku taji, potom posle smesnou castku rovnou na ucet a konec.
Obecne je bohuzel lepsi oprava nez si nechat vyplacet penize. Uz tak male castky jsou jeste orezane. Pravnici pojistovny budou kovany asi budes muset smerovat vymahani po pani.
Tady uz je stejne nutna spoluprace s advokatem a ten ti jiste nastini vsechny moznosti.
Obecne je bohuzel lepsi oprava nez si nechat vyplacet penize. Uz tak male castky jsou jeste orezane. Pravnici pojistovny budou kovany asi budes muset smerovat vymahani po pani.
Tady uz je stejne nutna spoluprace s advokatem a ten ti jiste nastini vsechny moznosti.
vyfakovat: II. ÚS 2221/07
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
To je nějaký zákon?Na paní se hojit nechci,od toho si platila pov.ručení a myslím že by to ani nešlo.filla píše:vyfakovat: II. ÚS 2221/07
Slyšel jsem že existuje nějaké sdružení co zastupuje poškozené jako jsem já.Už jsem zapomněl jak se jmenuje ale zeptám se bráchy ten to bude vědět.
Každopádně v pondělí zavolám tomu chlápkovi z pojišťovny a řeknu že s tím nesouhlasím.
Uvidím co oni na to...
jo ty pojištovny to jsou svině jak mají být , stále zdražujou a plnění stále klesá , dřív když uznaly totálku tak hradily celou odhadní cenu , dneska vypíší na vrak dražbu , a pak je na tobě jestly ten vrak za tu cenu dotyčnýmu dražitely odprodáš nebo ne , ale tak i tak ti otu vydraženou částku pojištovna poníží výplatu peněz. už jenom jejich argumenty že nebudou hradit originální díly že tím zhodnocují jeté auto ?????????? to je pičovina jak prase každý ví že sebemenší nabourání automaticky snižuje hodnotu.
A kamarád je lakírník , známému opravoval auto , přez pojištovnu to mělo jít fakturou světe div se nejen že mu amortizovaly i bazarové díly ( dveře na oktávku z vrakáče za 3K mu zamortizovaly asi 40% ) ale ještě zamortizovaly ještě jeho práci , a to se jednalo asi o 30k-----------prostě kurvy
A kamarád je lakírník , známému opravoval auto , přez pojištovnu to mělo jít fakturou světe div se nejen že mu amortizovaly i bazarové díly ( dveře na oktávku z vrakáče za 3K mu zamortizovaly asi 40% ) ale ještě zamortizovaly ještě jeho práci , a to se jednalo asi o 30k-----------prostě kurvy
je to rozsudek ustavniho soudu, je zavazny jak pro soudy, tak pro pojistovny, v podstate rika, ze amortizaci pojistovny porusuji zakon, staci pohrozit zalobou odkazat na judikat a pak jsou hodni
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Nojo, ale škodu způsobila ona. Ta pojišťovna to platí za ni, ne za tebe. Kdyby pojistku neměla (třeba kdyby to způsobila na koloběžce), tak by to musela zalepit celé. Takhle za ni škodu (z tvého pohledu část škody) zaplatila pojišťovna.karelsklo píše:Na paní se hojit nechci,od toho si platila pov.ručení a myslím že by to ani nešlo.
Takže by bylo logické, že ty bys chtěl škodu po ní, a ona by tlačila na svou pojišťovnu, aby toho co nejvíc uhradila za ni.
Je to jednoduché. Díky tomu že si pojištovny nabízí levné pojištění a lidi si ho kupijí tak hold pojištovny vyplatí málo. Také díky tomu že se každý snaží ( snažil) na všem vydělat tak pojištovny zkrátka lidi škubou.
Pokud jsi poškozený jediná možná rozumná rada. Nechat si to opravit v autorizovaném servisu . Tobě pojištovna dá rozpočtem třeba 30 tis a nic s tím nenaděláš. Za opravu v autorizovaném servisu si servis vyúčtuje v podstatě cokoliv a pojištovna zaplatí bez keců.
Soudit se můžeš ala kamarád v práci ( majitel autoservisu) došel s pojištovnou u svého vozu tak daleko že se soudil. Trvalo to 2 roky a nakonec přistoupil na dohodu protože právník ho stál 20, chtěl po nich 80 a nabídli mu 40. Tedy po zaplacení právníka mu zbyla 20ka. Taky jsou firmy které to od tebe vykoupí a zařídí si to sami.
Samozřejmně taky to můžeš žádat po té pani a ve finále by jsi to vysoudil. Je její chyba že platí pojistku u debilní České Pojištovny, která je vedle kooperativy a podnikateské fakt nejhorší. Pokud by platila více třeba u Allianz ( ta je asi zase skoro nejdražší) tak by jsi s největší pravděpodobnostní dostal více.
Ale jak říkám, pokud to neřešíš tak aby ti z toho něco zbylo nech to opravit v autorizovném servisu. To že si jako by auto opravou zhodnotíš o nové díly je to co zrušil ústavní soud a o to ti pojištovna nesmí snížit plnění. Protože celková hodnota vozu je nižší, protože jde o opravovaný vůz.
Pokud jde o totálku je věc jiná, pojištovna většinou zníží cenu o díly které se dají prodat. Záleží na různých faktorech, také záleží jaká je tabulková hodnota vozidla. Takže v případě totálky bych asi rozdíl mezi cenou vozidla a tím co ti dala pojištovna chtěl po té pani. Je dobré si hned ted zjistit cenu za kterou se podobně staré vozidlo prodává pro případnou argumentaci.
Pokud jsi poškozený jediná možná rozumná rada. Nechat si to opravit v autorizovaném servisu . Tobě pojištovna dá rozpočtem třeba 30 tis a nic s tím nenaděláš. Za opravu v autorizovaném servisu si servis vyúčtuje v podstatě cokoliv a pojištovna zaplatí bez keců.
Soudit se můžeš ala kamarád v práci ( majitel autoservisu) došel s pojištovnou u svého vozu tak daleko že se soudil. Trvalo to 2 roky a nakonec přistoupil na dohodu protože právník ho stál 20, chtěl po nich 80 a nabídli mu 40. Tedy po zaplacení právníka mu zbyla 20ka. Taky jsou firmy které to od tebe vykoupí a zařídí si to sami.
Samozřejmně taky to můžeš žádat po té pani a ve finále by jsi to vysoudil. Je její chyba že platí pojistku u debilní České Pojištovny, která je vedle kooperativy a podnikateské fakt nejhorší. Pokud by platila více třeba u Allianz ( ta je asi zase skoro nejdražší) tak by jsi s největší pravděpodobnostní dostal více.
Ale jak říkám, pokud to neřešíš tak aby ti z toho něco zbylo nech to opravit v autorizovném servisu. To že si jako by auto opravou zhodnotíš o nové díly je to co zrušil ústavní soud a o to ti pojištovna nesmí snížit plnění. Protože celková hodnota vozu je nižší, protože jde o opravovaný vůz.
Pokud jde o totálku je věc jiná, pojištovna většinou zníží cenu o díly které se dají prodat. Záleží na různých faktorech, také záleží jaká je tabulková hodnota vozidla. Takže v případě totálky bych asi rozdíl mezi cenou vozidla a tím co ti dala pojištovna chtěl po té pani. Je dobré si hned ted zjistit cenu za kterou se podobně staré vozidlo prodává pro případnou argumentaci.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
Hlavně mi jde o to jestli musím přijmout bez možnosti polemiky to co říká pojišťovna nebo jestli je nějaká možnost jim oponovat.
Jako:vy říkáte totálka a dáváte 40,já nesouhlasím a buďto chci víc nebo mi opravte tohle auto...
Pokud ta možnost není a zbývá jenom soud tak se soudit nebudu nicméně jim řeknu od plic svůj názor,pokud mám u české nějaké pojištění já tak ho dám jinam.
Jako:vy říkáte totálka a dáváte 40,já nesouhlasím a buďto chci víc nebo mi opravte tohle auto...
Pokud ta možnost není a zbývá jenom soud tak se soudit nebudu nicméně jim řeknu od plic svůj názor,pokud mám u české nějaké pojištění já tak ho dám jinam.
jo bohužel u totálky je to nahovno, tam pomůže jen občansko právní řešení. Pokud je to totálka tak bych zjistil cenu v bazarech a tu po nich chtěl s tím že vrak je jejich. Pokud to není totálka nechat opravit v autorizovném servisu.
Jestli chceš v pondělí zjistím u kolegy a dám ti na něj číslo ten tomu rozumí víc.
Jestli chceš v pondělí zjistím u kolegy a dám ti na něj číslo ten tomu rozumí víc.
IQ156
IQ156
Díky za nabídku ale nebudu tě s tím otravovat.V pondělí zavolám tomu pojišťovákovi a zeptám se ho jak došli k tomu že je to totálka (kdo a jak o tom rozhoduje) a co jim dává oprávnění stanovit svévolně výši úhrady.lubos píše:jo bohužel u totálky je to nahovno, tam pomůže jen občansko právní řešení. Pokud je to totálka tak bych zjistil cenu v bazarech a tu po nich chtěl s tím že vrak je jejich. Pokud to není totálka nechat opravit v autorizovném servisu.
Pak to sem dám,pro zajímavost.Už asi tuším co mi řeknou...Dlezákona atakdále si můžete...
Problém je že pojišťovny jsou všiváci obecně,za posledních 20 let se nenajde nějaká co by mě někdy nenas....Možná si naoko konkurují ale v podstatě drží basu a vytvářejí si prostředí které jim umožňuje dělat si co se jim zlíbí.
no hlavně jsi se měl domluvit s likvidátorem události jak to chceš. Taky ti to měl rovnou říci na místě . Pokud si myslíš že to neni totálka tak to chce řešit. Ono je to tak že totálka je to v případě že cena opravy by byla víc než ( a tady hádám 50% ceny vozu).
IQ156
IQ156
určitě tu navrhovanou cenu můžeš odmítnout a trvat na opravě , je možné že budou trvat na smluvním servisu , ale to ti může být jedno, každopádně bych jim neustoupil, a když už prudí tak trvat po dobu opravy na náhradním vozidle zdarma a případně ušlý zisk.
Jo jo takhle to zkusím.packa píše:určitě tu navrhovanou cenu můžeš odmítnout a trvat na opravě , je možné že budou trvat na smluvním servisu , ale to ti může být jedno, každopádně bych jim neustoupil, a když už prudí tak trvat po dobu opravy na náhradním vozidle zdarma a případně ušlý zisk.
V létě mě nabořila jiná paní a v prvním servisu kde jsem se ptal (10 minut po nehodě) si moje auto nechali,vnutili mi z jejich půjčovny náhradní a po 14ti dnech mi vrátili opravené moje.Nechtěli ani korunu,jen se ptali jestli jsem v jejich autě nekouřil

S pojišťovnou si to vyřídili sami,asi už vědí jak na to.Blbec jsem měl volat znovu ten servis.
Nakonec co,mohl bych do toho servisu zavolat,jednali se mnou slušně tak třeba poradí.