Pomalé otáčení

Thomeeque

15. 2. 2015, 1:13

A je možný, aby celá sekvence byla dopředu naprogramovaná, nebo to musí bejt ovaldatelný manuálně kvuli synchronizaci se zbytkem setu (poprvé tu zmiňuješ ten "volant")?

Jinak mi přijde, že ideální by pro tebe byl člověk či firma s šesti vhodnými pohony, schopnej to zapůjčit, zprovoznit, naprgat a pak si to zase odmontovat, to vše za nějakou odpovídající (zajímavou) částku..? Ono výběr vhodného pohonu je asi ještě celkem prkotina, budou tam větší výzvy. Zkus sekci výpomoc při výrobě, imho by se někdo mohl najít..

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

15. 2. 2015, 1:29

Prakticky stačí serva vhodně pospojovat a jedno bude master, ostatní slave - a při požadavku na samostatné točení se dá hýbat s každým samostatně. "Volant" může být i běžný inkrementální senzor.
Pokud se budou řídit systémem STEP/DIR bude třeba nějaký řídící systém co udělá logiku a musí se do něj nasypat program.
V případě že se zvolí řízení přes komunikaci tak je programování mnohem snažší.

PS: Asi bych to udělal s využitím PC. Použil bych linux CNC, LPT port a dráhy bych naprogramoval jako klasické obrábění.
Výhody jsou jasné - rychlé změny, on-line změny rychlosti za chodu, apod. Akorát to bude trochu na prášky sázet tam ty čísla.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
melsoft

15. 2. 2015, 2:15

Myslím, že bych odpovídající pohony (krokáče včetně driverů) byl schopen zapůjčit (samozřejmě i prodat) ale bohužel mám jen 4 sady.

viz starší vlákno: http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=8&t=10045#p99527" onclick="window.open(this.href);return false;

Pokud jde o řízení, nedalo by se použít EMC Linux a prostě to nakonfigurovat jako (rotační) osy a pak pro to napsat kód a ten pak nechat běhat ve smyčce?
Mex

15. 2. 2015, 5:15

Hele, realizační rada.
Kup na to 6 sad servo+driver 750W od Retrofitcnc.
K tomu vždy malou řemenici HTD5 na motor (třeba 16 zubu) a velkou na osu toho bilboardu (třeba 64 zubu nebo spíš ještě větší) a příslušný řemen, tohle vše třeba u firmy Tyma.
Já ti k tomu udělám řízení pomocí nějakého malého a levného Arduina nebo něčeho podobného a ARMem. Umělo by to jet podle připravených scénářů, které by se vybíraly nějakými tlačítky, případně v plně ručním řízení s "volantem" (rotační enkodér). Případně i pomocí PC, kdybys chtěl.
No a po úspěšném završení akce ty si necháš 3 serva a postavíš si s nima třeba frézku, a mi necháš ta zbylá 3 serva.
;-)
Thomeeque

15. 2. 2015, 5:44

..a nebo tak, pěkný :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
maart

15. 2. 2015, 7:41

Díky všem za rady a nabídky.
Odpovědět

Zpět na „Servomotory“