Monopol ??? Smutná zkušenost .

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

milou

17. 2. 2015, 5:36

Mistři česká pošta je ultra high definition karborundum sequestrum . To je známo už dlouho . Šlo mi spíš o to , probrat praktiky prodejců . Na dotaz o trackovací číslo zásilky s ND mi nikdo neodpověděl . Přece neřeknou jsme makovky , a děláme si z vás prču . milejší by mi bylo slyšet . fakáč -serem na vás .
Hades

17. 2. 2015, 5:37

To 613ziza
Možná Tvůj odesílatel Ti balík poslal "na poštu" a ne "do ruky"? To si musíš u odesílatele ohlídat sám ! :mrgreen: Ke mně jezdí pošťák prakticky denně a s ČP léta nemám problém. Když mne nezastihnou, mám zásilku na mé nejbližší poště a buď si ji mohu vyzvednout ještě tentýž den odpoledne osobně, nebo (na telefon) mi ji bez potíží dovezou druhý den. Zkusil jsi něco vyluxovat z PPL (konkrétně Brno), když Tě s balíkem nezastihli doma? Já cca před rokem ano. Po třech dnech telefonování jsem si pro něj jel 50 km, čekal tam téměř hodinu a nechtěj vidět ani číst, jaké ti "manageři" v kanclu a skladu dělali rypáky a měli kecy. :evil:
buď v klidu, tak bllbý odesílatele fakt nemám, bohužel to tady v praze jaksi nefunguje. ejsou schopni doručit ani blbej balík do ruky, prostě demence.
Narozdíl tedy od PPL, DHL, UPS a ostatních, kdy tě ráno probudí řidič telefonem, a dotáže se tě, kdy že budeš na doručovací adrese, aby nejel zbytečně.

Tak to tady u mne funguje, je to smutné, ale je to tak.
Hades

17. 2. 2015, 5:50

fidel47 píše:Mě se na poště líbí to, že když nejsem doma při dodání, tak si to po práci, nebo druhý, třetí, čtvrtý den vyzvednu v místě na Poště, to je velká výhoda pro běžně zaměstnaný lidi .Obyčejné nebo doporučené dopisy nám taky nikdo jiný nedoručí-jsem rád že poštu máme... když si představím množství toho co pošleme a necháme si poslat, tak sem tam nějaká chyba vzniknout musí. Doufám, že to jednou dostane tak nějak lepší kulturu, ten minulý režim tam je pořád cítit (stejně jako když člověk vleze nakoupit do Jednoty)
to si snad děláš kozy, to nemůžeš myslet vážně :D
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2015, 5:53

Hades píše:buď v klidu, tak bllbý odesílatele fakt nemám, bohužel to tady v praze jaksi nefunguje.
Můžu potvrdit :-) Pošťačka je mi schopná rovnou do ruky vrazit svazek dopisů, mezi kterými je dovedně zamíchaný lísteček "nezastižen -- oznámeno" :-) (Samozřejmě, že ta pošťačka osobně je ten poslední, na koho bych se kvůli tomu zlobil.) Obyčejné balíky se nedoručují, fungují pouze prémiové služby jako obchodní balík.

Ale může být hůř. Onehdá mi někdo poslal drážní balík, čímž mi, jak se nezapomněl pochválit, ušetřil 20 Kč na poštovném. Já pak pro něj jel na hlavní nádraží, hodinu tam, hodinu hledání, hodinu zpátky :-) :-) :-)
Aleš Procháska
Hades

17. 2. 2015, 6:18

já tedy přidám ještě jednu perlu do tohoto vlákna...

protože jsem "postiženej" letadýlkama, tak jsem si (no dlouho tomu...) zakoupil RC soupravu (2.4GHz).
Prodejce měl jen dvě možnosti na výběr, platba hotově nebo dobírkou. Hotově to šlo špatně, firma z Opavy, já v Práglu, no tak rozhodnutí padlo... tedy dobirkou.
Dopotud OK.
a teď ta pointa...
dřepím doma u otevrěného okna (bylo léto) a tlačím něco do klávesnice, tu najednou zastaví ten největší ford tranzit, vyleze borec a hrne se ke dveřím....
Popadnu občanku, příslušný "obulus" na zaplacení (vše připraveno)..., a světe div se, ten borec (nebo blbec) mi cpe do ruky lístek, ať si to vyzvednu na poště, na lístku rovnou napsáno... ano, uhodli jste..., "adresát nezastižen".

Jo a aby nebylo omylu, ten kretén byl ze zběrného depa, co je na Pha10, kde je překladiště z ČD na ČP
Česká Pošta na to prostě sere, jsou státní podnik, placený z našich peněz (daní), tak co by se snažili, ale možná je to jen pražský fenomén :(
filla
Kontaktovat uživatele:

17. 2. 2015, 6:29

uplne stejne s osobni zkusenosti funguje depo 72, ti to vozi rovnou na mistni postu a druhy den pohunk roznese listecky

http://www.hodnocenipost.cz/posta/jihom ... po-brno-72" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
RaS

17. 2. 2015, 6:43

ono dřív tak 3-5let zpět to fungovalo, to funguje až od nějaké managerské myšlenky rozvážení zásilek pomocí těch dep, prostě už nevozej balíky na každou poštu, ae rozvážej je centralizovaněji nahovno.. otec bydlí na vesnici vždycky se těšil na 8ou kdy chodila pošťačka pravidelně s ranníma novinama... po téhleté akce chodí ranní tisk v půl čtvrté odpoledne až pošťačky objezděj všechny okolní vesnice.. paráda..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
4rest

17. 2. 2015, 7:12

PAKO.ll píše:pánové s tou privatizací pošty... budou se rušit "neprosperující" pobočky...ale budou nabídnuty k provozování jako frenžíra (neumím to napsat sry)pošty. Takže pošta v soukr. vlastnictví. A tam je možná zakopanej pes...třeba již si někdo brousí zuby aby to celé přebral... A pošta je dobrej JOB ....terminál sazky umí kde co...těch poplatků na kde čem. můžou prodávat dnes už i některé druhy léků. noviny. atd.
No já nevím, ale rok jsem bydlel v Norsku a tenhle systém franšíz se mi líbil. Prostě přijdeš domů a ve schránce najdeš lístek o tom, že máš na místní "pobočce" psaní, nebo balík. Zajdeš do kommune centrum (něco jako centrum služeb pro danou čtvrť, je tam zastávka autobusu, tramvaje, dva obchody, holič, sportovní klub, školka, škola a benzínka) tam zajdeš do Bunnprisu, kde jedna prodavačka buď markuje nákupy, nebo plní regály, nebo dělá pošťačku (těch prodavaček tam bylo vždycky minimálně šest) dáš lístek vezmeš zásilku a nakoupíš si. Takhle měli dost hustou síť poboček, že to nebylo dál jak 800m v docházkové vzdálenosti a přitom zařídíš spoustu jiných věcí. Na venkově byla pošta v každém krámku, protože jinak by neměla šanci se uživit. Naši mi posílali pár věcí a nikdy žádný problém.

V Argentině to bylo jiné kafe, než jsme poslali pohledy, tak jsme museli třikrát na poštu a celkem jsme tam strávili cca šest hodin :twisted: Napotřetí jsem tam trčel dvě a půl hodiny a česky na ně řval, že dokud mne neobslouží, tak se odtamtud nehnu. Dokonce jsem donutil i tamní ochranku aby něco začala dělat. No a po půl hodině ty pohledy přijali a dokonce i došly.

Jinak já pocházím z maloměsta na severu Čech, které má k 9000 obyvatel. Oznámení o přijetí na vejšku mi přišlo stylem. Jdu s košem, schránka prázdná za deset minut přijde otec a nadává mi, kde lítám, protože ve schránce je oznámení, že mne nezastihli. Tak jsem naštvaný běžel na poštu, nechal jsem si zavolat vedoucí, dopis je prý u pošťačky, která ještě chodí po městě. Na to jsem jí oznámil, že jej chci hned teď a ať mi na ní dá číslo, že si jí najdu. Za dvě minuty mi vedoucí podávala dopis, který se válel na přepážce. Od toho vynesení koše do předání dopisu neuběhlo více jak 25 minut.
Pak když jsem odjížděl do toho Norska, tak mi končila platnost platební karty. Kartu poslali v na začátku září, vše OK. Dva dny před odjezdem volám do banky, kde je karta. že jí prý poslali. Volám na poštu, obálka je prý tam, dobře jdu na poštu. Obálka je prý u pošťačky, vedoucí volá pošťačce, kde je a kdy bude u nás v ulici, prý za půl hodiny a pro jistotu mi dává číslo. Čekám před barákemu schránek, pošťačka nikde. Po tři čtvrtě hodině jí volám, kde je, no a ona k nám do ulice ani nešla, protože tam má jen jedno psaní a jestli ho chci, tak je o tři ulice vedle, tak jsem jí doběhl a v průběhu přebírání jsem použil celý slovník sprostých slov minimálně čtyřikrát. Kr..a byla ještě dotčená, co si to prý dovoluji, že mám být rád, že mi to už za 24 dní od data odeslání došlo :evil:
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Hades

17. 2. 2015, 7:59

filla píše:uplne stejne s osobni zkusenosti funguje depo 72, ti to vozi rovnou na mistni postu a druhy den pohunk roznese listecky

http://www.hodnocenipost.cz/posta/jihom ... po-brno-72" onclick="window.open(this.href);return false;
mno, tady u mne je průser ten, že ty listky rozváží ten "hovado" rovnou z depa :(
testone
Sponzor fora

17. 2. 2015, 8:04

my to máme zařízený jinak :D :D
u mě ve firmě se pošťačky každej den v půlce šichty vždycky zastavěj na záchod , uvařej si kafe a ohřejou si oběd
s doručováním ani posíláním čehokoli problém nemáme
nepsaná dohoda :D
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Jimmy

17. 2. 2015, 8:13

Já si nějak na poštu nemůžu stěžovat. Nicméně co mi neuvěřitelně pije krev je otvírací doba na vesnických pobočkách. Pobočka - obec 1500 obyvatel. Celej tejden 2,5 hodinová polední pauza a pak ještě jeden nebo dva dny je otevřeno jen dopoledne. Samozřejmě zrovna ten den, když potřebujete něco poslat. :D Nějak beru v dnešní době za standard, že se jede v obchodech/službách už bez poledních přestávek.
Soustruh SN320, Obrážečka Strigon GH400, CNC router Pacer Cadet, TIG AC/DC
Hades

17. 2. 2015, 8:23

tak jinak, kdo z vás má DS?
Tam by měla chodit úřední korespondence přednostně ...

No, občas něco od úřadů dorazí, ale je to tak 50 na 50... :(
Tomáš S.

17. 2. 2015, 10:44

milou píše: . Šlo mi spíš o to , probrat praktiky prodejců .
S Bukálem mám takovou zkušenost, že pokud mají výrobek skladem, odesílají okamžitě. Zrovna tak reklamace. Náhradní pinolu koníka přivezl servisák hned druhý den, náhradní soustruh za původní "uvařený" dodali do týdne. Naproti tomu frézka objednaná cca 2 měsíce pořád ne a ne dojít. Pořád nás jen chlácholili už zítra, už zítra, a nakonec prd. Koupili jsme jinou. Oni to tahají přes nějaký mezisklad v Rakousku a když to ani tam nemají, tak je nejisté jestli se to podaří vůbec dostat.
milou

18. 2. 2015, 11:35

No právě . to rakousko . Problé může být , ale je třeba říct . nemáme to , a budeme to shánět . Takové věci koneckonců si můžou dělat sami . to je banda
Miller
Sponzor fora

18. 2. 2015, 4:23

Já si dovolím ještě jednou otevřít téma práce České pošty, obrázkem, který snad stojí za to.
První balík podán včera na poště Bzenec, druhý dnes na nějaké pražské poště - oba to byly balíky "do ruky", ale požádal jsem okamžitě o jejich uložení na poště (to jen aby vás nepletly ty další zprávy)
Dnešní stav kolem páté hodiny ve Sledování zásilek u obou balíků je na obrázku, ještě kolem 16 hodiny byl 1. balík stále na SPU Brno, teď je už na cestě po zemi, kde včera znamená už dnes, tomu říkám Speciální Praxe Relativity České Pošty :lol:
RelativitaČP.JPG
Mini soustruh SC-4
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“