U takových brusek jsou ještě jiné komplikace
- většinou neexistují různé kleštiny a na velmi používaný rozměr 1/8" skoro zapomeň
- vůle se zde neřeší a ani neuvádí - prostě při broušení se člověk opře o tělísko a nevadí to, jenže u frézování to ničí břity fréz
- otáčky jsou často uváděné naprázdno takže 600W při 27.000ot na 6mm frézu nebude zrovna dobrý poměr
CNC Portál 2
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
jj je mi to jasný měl jsem tuhle brusku na minulím projektu do dřeva to tak nějak stačí dám ji tam jenom jako zkušební vřeteno než našetřím na pořádné akorát se mi za něj nechce dávat 30 000kč raději bych něco udělalCjuz píše:U takových brusek jsou ještě jiné komplikace
- většinou neexistují různé kleštiny a na velmi používaný rozměr 1/8" skoro zapomeň
- vůle se zde neřeší a ani neuvádí - prostě při broušení se člověk opře o tělísko a nevadí to, jenže u frézování to ničí břity fréz
- otáčky jsou často uváděné naprázdno takže 600W při 27.000ot na 6mm frézu nebude zrovna dobrý poměr
Jestli můžu ještě k tomu prohýbání pracovní plochy. Mojí frézku jsem taky řešil s kolegou 1mulen1. Trochu jsem se u něj taky inspiroval a použil jsem na podélné bočnice pracovní plochy U 120x60x5.
http://www.c-n-c.cz/download/file.php?i ... &mode=view" onclick="window.open(this.href);return false;

Podle mě kdyby jsi místo toho jaklu 60x40 a ještě navíc na ležato použil nějaký větší profil, tomu prohýbání by si šel dost naproti..
To jen tak názor do debaty.
A nebo se ještě nabízí varianta, že by bočnice portálu nebyly propojené pod pracovní plochou, to by tam ale museli být dva šrouby, no a když by to nabylo propojené, mohla by být ta pracovní plocha podepřená i uprostřed..
http://www.c-n-c.cz/download/file.php?i ... &mode=view" onclick="window.open(this.href);return false;
Podle mě kdyby jsi místo toho jaklu 60x40 a ještě navíc na ležato použil nějaký větší profil, tomu prohýbání by si šel dost naproti..
To jen tak názor do debaty.
A nebo se ještě nabízí varianta, že by bočnice portálu nebyly propojené pod pracovní plochou, to by tam ale museli být dva šrouby, no a když by to nabylo propojené, mohla by být ta pracovní plocha podepřená i uprostřed..
S pozdravem Marek
dík moc za názor ale už je to svařený a mam takovej dojem že bych potom musel přejet autem aby se to hnulo zejtra jsem dám fotky toho rámu aby jste měli představu jak to vypadá a myslím že ty obavy zmizí
zkoušel jsem na tom ze srandy skákat a prostě nic jako bych tam nebyl. Jinak jen pro představu tak ten spodní stůl s rámem má asi 250kg a Y se Z dalších 100kg