jdu najít levnou sadu, třeba se z toho taky udělám

co je to několik smyček....packa píše:Zdravím mám dotaz ohledně programování arduina , mám program kde mi poběží několik smyček ,
je nějaká možnost jak v jedné znich naprogramovat prodlevu , ale aby se neprojevila do ostatních ??
když použiji delay tak se to projeví u všech .
Dík
Packa
pokud použiji delay tak se delay uplatnuje i před tím nastavením rychlosti a to je špatně - to jest dosáhnu nastavené vzdálenosti - uplatní se delay a až potom se nastavý motory na nastavenou rychlost . po zvýšení vzdálenosti se delay taky uplatní .kutil_tim píše:Hm z tohoto "obšírného popisu" kódu by šlo usoudit
if (cmL <= vzdalenost_rev) { //pokud je cmL centrální mozek lidstva menší nebo rovno vzdálenost_rev(oluce) nebo čehosi
L_sensorValue = (speed_rev1+512 ); //přiřadit k hodnotě senzoruL rychlost_rev +512
R_sensorValue = (speed_rev2+512 );
a právě když je toto splněno tak aby se ty motory dle tohoto nastavení otáčely po nastavenou dobu
tak bych přidal obyč.
delay( otacely_po_nastavenou_dobu);
Hades píše:děláš, jak by ti kluci neradili, ale docela mne to začíná zajímat, sic je to dost nákladná hračka.
jdu najít levnou sadu, třeba se z toho taky udělám
Ne.packa píše:Tak zas dělám takovou blbost s arduinem mini ,atmega 328 , v dokumentaci se píše že analogovévstupy lze použít i jako digitální výstupy , což jde , ale až na pin A6 a A7
dají se i tyto piny ukecat k funkci dig out nebo ne ?
AhojMex píše:Ne.packa píše:Tak zas dělám takovou blbost s arduinem mini ,atmega 328 , v dokumentaci se píše že analogovévstupy lze použít i jako digitální výstupy , což jde , ale až na pin A6 a A7
dají se i tyto piny ukecat k funkci dig out nebo ne ?
Tyhle piny mají jedinou funkci - analog in. Na DIP verzi procesoru ani nejsou.
Viz obrázek z datasheetu.
Kde jinde by to bylo, než na oficiální stránce projektu na GitHubu?j-k píše:Dobrý den
Dnes mě konečně dorazilo arduino uno z číny. Stáhnul jsem program na ovládání, už to dokonce i bliká jak chci, ale nenarazil jsem na ověřenou funkční GRBL verzi na uno.
Buď to to stránku nenajde, nebo jsem narazil na zavirovanou stránku. Nemáte náhodou adresu odkud to bude funkční a ověřeně funkční?
Jestli mohu poprosit i o nakopnutí jak to vlastně softwarově zprovoznit. Přeci jenom s tím nemám žádné zkušenosti a tady je toho hodně o všem možném a nepřehledně s to tu hledá.
Díky za reakce JK