Dobrý den, všechny Vás zdravím, jsem tu nový. Pořídil jsem si časem hobby vybavení (čína AT320 z druhé ruky a apod.) a tak už občas leccos mohu udělat, ale pořád neumím čistě, levně dělit materiál. I ta nejlevnější pásovka je ale pro mě drahá a zbytečná.
Proto sháním maximum info o stavbě rámové strojní pily na kov, malé, přenosné pro občasné použití, která jde po nařezání materiálu zase na půl roku hodit pod ponk. Prohledal jsem internet...Na českém www jsem narazil pouze na zdejší (strašně staré) vlákno. Všiml jsem si, že tu pár lidí koupilo plány od Myfordboye. Samozřejmě jsem na něj na webu také narazil a uvažoval o koupi, ale zdálo se mi to předčasné i zbytečné. Pohledal jsem co to bylo "Kennedy Hexacut Mod.60 (a Mod.90) ke kterým se Myfordboy hlásí a na senzační Lathe.co.uk jsem o nich našel info i nějaké obrázky.
http://www.lathes.co.uk/taylor/page11.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(Dokonce jsem kdesi na webu našel i dobový manuál k nim...)
Píší, že byly v 50. letech oblíbené a tedy asi i funkční - což bych o některých DIY výtvorech z YT neřekl.
Můžete se prosím pochlubit, jak jste na tom se stavbou podle Myfordboye - a jestli se to opravdu podobá Hexacutu ?
A díky za osvětlení funkce olejového "Dashpotu" - v životě bych na to sám nepřišel ! Myfordboy nic takového nemá, že?