Dobrý den, potřeboval bych soubor z autocadu ( dxf nebo dwg ) dostat do MACH3.
Pozor potřebuji gravírovat to co je okolo nakreslené dráhy, ale nákres musí zůstat a zbytek odebrat.
Nevím jestli to půjde udělat přímo v acadu nebo přes nějaký jiný program, který to přehodí.
Klasické gravirování umíme, ale opačne ne.
Díky za pomoc.
Gravirování z DXF do mach3
Já osobně v tom nedělám, ale kolega, který mi to bude dělat používá cut2D, ale tvrdí, že mu to děla nějakou paseku. On to ještě takhle nedělal a neumi to.
Možná taky pro to že v acadu je nakreslen nějaký obrazec a uvnitř je vložen text, jenže text ma jinou tloušťku čáry než obrazec, a je to docela malé.
Bylo by možné to někomu poslat na email, jestli by to někdo prověřil případně už vygeneroval kod pro mach? Klidně za to i zaplatím.
Díky
Možná taky pro to že v acadu je nakreslen nějaký obrazec a uvnitř je vložen text, jenže text ma jinou tloušťku čáry než obrazec, a je to docela malé.
Bylo by možné to někomu poslat na email, jestli by to někdo prověřil případně už vygeneroval kod pro mach? Klidně za to i zaplatím.
Díky
Nevím, jaké jsou všechny možnosti, ale jistým řešením je určitě kapsa (pocket milling) o rozměrech přesahujích okraje materiálu o poloměr nástroje (či více), která zachová vnitřní objekt, což bude ten váš obrazec. Nemusí to být zcela optimální, nástroj bude zbytečně zanořovat zvrchu, místo aby se zakousl z boku, najezdí to pár cm zbytečně, ale jinak to je imho cesta.
Stáhl bych si demo a zaexperimentoval, ale teď zrovna nestíhám.
T.
Stáhl bych si demo a zaexperimentoval, ale teď zrovna nestíhám.
T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
pošli mi na SZ skúsim sa na to pozrieť. Niekedy DXF vytvára viacere vrstvy tak tieto je treba odladiť.Marvi123 píše:Já osobně v tom nedělám, ale kolega, který mi to bude dělat používá cut2D, ale tvrdí, že mu to děla nějakou paseku. On to ještě takhle nedělal a neumi to.
Díky
ko umí ten umí kto neumí ten čumí