Gravirování z DXF do mach3

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
Odpovědět
Marvi123

5. 3. 2015, 2:42

Dobrý den, potřeboval bych soubor z autocadu ( dxf nebo dwg ) dostat do MACH3.
Pozor potřebuji gravírovat to co je okolo nakreslené dráhy, ale nákres musí zůstat a zbytek odebrat.
Nevím jestli to půjde udělat přímo v acadu nebo přes nějaký jiný program, který to přehodí.
Klasické gravirování umíme, ale opačne ne.

Díky za pomoc.
karči

5. 3. 2015, 4:15

ja to robím pomocou cut2D.
ko umí ten umí kto neumí ten čumí
Thomeeque

5. 3. 2015, 4:27

Libovolný 2.5D CAM
Marvi123 píše:Klasické gravirování umíme
V jakém programu to děláte?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Marvi123

5. 3. 2015, 5:25

Já osobně v tom nedělám, ale kolega, který mi to bude dělat používá cut2D, ale tvrdí, že mu to děla nějakou paseku. On to ještě takhle nedělal a neumi to.
Možná taky pro to že v acadu je nakreslen nějaký obrazec a uvnitř je vložen text, jenže text ma jinou tloušťku čáry než obrazec, a je to docela malé.
Bylo by možné to někomu poslat na email, jestli by to někdo prověřil případně už vygeneroval kod pro mach? Klidně za to i zaplatím.
Díky
Marvi123

6. 3. 2015, 8:08

Případně popsat postup převodu do G-kodu?
Díky
Thomeeque

6. 3. 2015, 9:11

Nevím, jaké jsou všechny možnosti, ale jistým řešením je určitě kapsa (pocket milling) o rozměrech přesahujích okraje materiálu o poloměr nástroje (či více), která zachová vnitřní objekt, což bude ten váš obrazec. Nemusí to být zcela optimální, nástroj bude zbytečně zanořovat zvrchu, místo aby se zakousl z boku, najezdí to pár cm zbytečně, ale jinak to je imho cesta.

Stáhl bych si demo a zaexperimentoval, ale teď zrovna nestíhám.

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
karči

7. 3. 2015, 8:58

Marvi123 píše:Já osobně v tom nedělám, ale kolega, který mi to bude dělat používá cut2D, ale tvrdí, že mu to děla nějakou paseku. On to ještě takhle nedělal a neumi to.
Možná taky pro to že v acadu je nakreslen nějaký obrazec a uvnitř je vložen text, jenže text ma jinou tloušťku čáry než obrazec, a je to docela malé.
Bylo by možné to někomu poslat na email, jestli by to někdo prověřil případně už vygeneroval kod pro mach? Klidně za to i zaplatím.
Díky
pošli mi na SZ skúsim sa na to pozrieť. Niekedy DXF vytvára viacere vrstvy tak tieto je treba odladiť.
ko umí ten umí kto neumí ten čumí
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“