Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
mejval to http://www.spezial.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
ale velmi me to zklamalo v inkrementalnim rezimu
v jinejch rezimech by to melo chodit dobre ale vyzaduje to vlastni hardware
ja to stavel jako univerzalni treba i pro opticky pravitka nebo to ASko proto ten inkrementalni rezim
ve finale vychazi lip si priplatit a dovezt si poradny pravitka
dokonce to ve finale myslim vyslo levnejc po zapocitani vsech postovnych na to ASko a samozrejme nepocitani prace s tim ASkem
ale velmi me to zklamalo v inkrementalnim rezimu
v jinejch rezimech by to melo chodit dobre ale vyzaduje to vlastni hardware
ja to stavel jako univerzalni treba i pro opticky pravitka nebo to ASko proto ten inkrementalni rezim
ve finale vychazi lip si priplatit a dovezt si poradny pravitka
dokonce to ve finale myslim vyslo levnejc po zapocitani vsech postovnych na to ASko a samozrejme nepocitani prace s tim ASkem
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Paráda.Hades píše:já to tenkrát stavěl na malej univerzální eurodesce
Měl jsi tam docela hochnóbl součásky (74LS, CMOS RAMku).
Měls tam připojenou baterku, když už tam byla taková fajnová CMOSka?
Tohle mi nějak hlava nebere. Žádný radič IRQ na desce není, a samotný 8085 těch maskovatelných přerušení moc neuměl.Hades píše:spodní řada tlačítek je navěšena na všechna přerušení
Nebyly to spíš nějaké SW obsluhované klávesy pro práci v monitoru?
menám před sebou datašít, ale 85 měla, teda pokud si dobře pamatuju......
TRAP, což byl vstup s nejvyžší prioritou (NMI) a pak nějaké RST, už nevím zda byly tři nebo čtyři (označeno to bylo nějak 7.5, 6.5, atd.). měli postupně nižší prioritu než Trap.
a nechtěj po mně, abych deasembleroval firmware, sice bych to taky někde v krabicích našel, ale k čemu, když dnes máme to co máme
jo, HOCHNÓBL tam bylo, celá tahle "bastl" jak jsem už psal, spotřeba 0,1A, pokud nejel display, pak to šlo nad 1A.
tebou zmiňovaný ředič přerušení měl být právě na té rozšiřující zběrnici, tu jsem taky našel, ale už nefotil, a ještě nějaké desky k tomu byly, taky nalezeno, nefoceno
(to už je nezajmavé, relé, stykače...) no ve finále mrtvej projekt...
mám tu spoustu takovejhle vykopávek, třeba dvě desky 68xx, jenže....
je to prostě šrot...
TRAP, což byl vstup s nejvyžší prioritou (NMI) a pak nějaké RST, už nevím zda byly tři nebo čtyři (označeno to bylo nějak 7.5, 6.5, atd.). měli postupně nižší prioritu než Trap.
a nechtěj po mně, abych deasembleroval firmware, sice bych to taky někde v krabicích našel, ale k čemu, když dnes máme to co máme

jo, HOCHNÓBL tam bylo, celá tahle "bastl" jak jsem už psal, spotřeba 0,1A, pokud nejel display, pak to šlo nad 1A.
tebou zmiňovaný ředič přerušení měl být právě na té rozšiřující zběrnici, tu jsem taky našel, ale už nefotil, a ještě nějaké desky k tomu byly, taky nalezeno, nefoceno

(to už je nezajmavé, relé, stykače...) no ve finále mrtvej projekt...
mám tu spoustu takovejhle vykopávek, třeba dvě desky 68xx, jenže....

je to prostě šrot...
- Pepa z depa
... Hades - máš to pěkný, šperkařina mě stále víc bere, už jsem nakoupil zirkonity různých velikostí a rozmýšlím co s CNC a tím 

Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
dík za pochválení, já už jsem si toho "pašíka" dal sám a zrovna jsem ho dostal i od těch mejch bab....
tedy, od mé lepší polovičky a i od dcery, už to maj zabodnutý v uchách
mně Zirkonit moc nebere, mám raději český granát takhle z bočního pohledu to nedává moc smysl, ale má to být otisk kočičí tlapky, což zezhora přesně odpovídá (lepší fotku nemám, bohužel)
je to český granát, vsazený do akrylu
tedy, od mé lepší polovičky a i od dcery, už to maj zabodnutý v uchách

mně Zirkonit moc nebere, mám raději český granát takhle z bočního pohledu to nedává moc smysl, ale má to být otisk kočičí tlapky, což zezhora přesně odpovídá (lepší fotku nemám, bohužel)
je to český granát, vsazený do akrylu
- Pepa z depa
nádhera, je to vlepený, nebo vlisovaný?
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
Já mám dýmky dvě a už asi půl roku jsem si nezapálil. No, to chce čas a pohodičku, pokud nemám cca 45 minut (dle nacpání), tak o tom ani neuvažuju. A taky už nemám čím vlhčit tabák. Už mám jen Tullamorku, ostatní co mám se na to nehodí.Miltech píše:Taky si představuju, sedět na zápraží a kouřit dýmku... jo,jo, máš to pěkně vymyšlený
To: Miltech
ale to se musíš ty dýmky naučit vyrábět sám, já jich mám asi osmdesát, něco málo nakoupeno v obchodech, něco nakoupeno od kamarádů výrobců, no a zbytek "vlastní pazoury".
No a pak tu mám jednu dýmku od "Anne Julie", se kterou jsem měl tu čest setkat se osobně. Dokonalá dáma.
To: Josef
právě tu bafám tu z fotky, dokonalá pohoda, však je neděle, na hodinku a půl relaxu
nelej do tabáku chlast, ten si dej k té dýmce, tabák se vlhčí převařenou vodou, tedy abych byl přesný... stačí kousek cihly (ano, ta na stavění domů), namočený na dva dny do vody a přidaný na 24 hod. k tabáku.
ale to se musíš ty dýmky naučit vyrábět sám, já jich mám asi osmdesát, něco málo nakoupeno v obchodech, něco nakoupeno od kamarádů výrobců, no a zbytek "vlastní pazoury".
No a pak tu mám jednu dýmku od "Anne Julie", se kterou jsem měl tu čest setkat se osobně. Dokonalá dáma.
To: Josef
právě tu bafám tu z fotky, dokonalá pohoda, však je neděle, na hodinku a půl relaxu

nelej do tabáku chlast, ten si dej k té dýmce, tabák se vlhčí převařenou vodou, tedy abych byl přesný... stačí kousek cihly (ano, ta na stavění domů), namočený na dva dny do vody a přidaný na 24 hod. k tabáku.