Corel
Ahoj Penové chtěl jsem se zeptat když kreslím v Corelu návrhy samolepek a následně řežu přímo z Corelu tak jak kreslím tak program řeže podle jak kreslím občas dělám obrysy a potom na přeskáčku vnitřek tak aby s toho ta samolepka vyšla a v tom mam problém potřebuji poradit aby to řezalo postupně z jedné strany a nepřejíždělo to že nekecám že dělám samolepky se koukněte na fcb.J.T.Art Josef Trefný děkuji za každou radu
Jo přesně tak ne vždy se to dá kreslit postupně občas se něco umaže aby to bylo tak jak to vidím já.Děkuji
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
V layer manageru se dá přetažením myší přehodit pořadí jednotlivých objektů (ale je to pracné, jen pro nějaké jednotlivé čáry, když chci třeba obrys nakonec), případně si můžu rozdělit čáry do vrstev a řezat vrstvu po vrstvě. Není to pořád ideální, ale aspoň něco.
Profi řešení by bylo samozřejmě export do dxf a načíst do CAMu, ale to asi nechceš slyšet
EDIT: tohle fungovalo ve verzi 11, později ten layer manager vyhoršili (jak je už u Corelů zvykem), tak kdo ví, jak je to v nových verzích...
Profi řešení by bylo samozřejmě export do dxf a načíst do CAMu, ale to asi nechceš slyšet

EDIT: tohle fungovalo ve verzi 11, později ten layer manager vyhoršili (jak je už u Corelů zvykem), tak kdo ví, jak je to v nových verzích...
Naposledy upravil(a) prochaska dne 6. 3. 2015, 5:05, celkem upraveno 1 x.
Aleš Procháska
No do CAMU je pro mně široký pojem
no já to mam vše v dxf on to Corel jinak neposle do plotru
Chtěl jsem poradit protože mam tolik práce(zamečnictví samolepky) že nestíhám něco hledat jinak děkuji
jak napsal "prochaska", v layer manageru si to přetáhni kam potřebuješ, pak to řeže OK.
Máme tu nějakého starého Rolanda, kde vyhořel ten blbej HW-Key, co se strkal do LPT (kterej noťas má dneska LPT a COM?)
Sehnal jsem WinPlot, z Corelu export do Ai, načtu do winplotu a řežu.
demo stáhneš na NETu (už nevím, asi 1,5m délky to řízne zadara), za trochu "doláčů" plná verze, podpora mnoha plotrů (to i ta demo).
jen je to trocha práce navíc., musíš udělat ten export...
p.s.
Jo a jede mi to i na stařičkym Lenovo 3000N100, ke kterýmu mám PicMic-to-COM (tenkrát stála "majlant", ale je to plnohodnotnej COM-Port, ne jak dneska ty Expres, ale i tady se dá sehnat dobrá, jen to není za stovku)
Máme tu nějakého starého Rolanda, kde vyhořel ten blbej HW-Key, co se strkal do LPT (kterej noťas má dneska LPT a COM?)
Sehnal jsem WinPlot, z Corelu export do Ai, načtu do winplotu a řežu.
demo stáhneš na NETu (už nevím, asi 1,5m délky to řízne zadara), za trochu "doláčů" plná verze, podpora mnoha plotrů (to i ta demo).
jen je to trocha práce navíc., musíš udělat ten export...
p.s.
Jo a jede mi to i na stařičkym Lenovo 3000N100, ke kterýmu mám PicMic-to-COM (tenkrát stála "majlant", ale je to plnohodnotnej COM-Port, ne jak dneska ty Expres, ale i tady se dá sehnat dobrá, jen to není za stovku)
Trochu odbočím potřebuji poradit jak řezat papír na plotru malé věci to není problém ale potřebuji řezat papír o délce asi 3 metrů u samolepek je podklad tak to drží ale já potřebuji řezat klíny Děkuji