Pánové, je to tu. Měl jsem nataveno od výroby 600mm/min posuv a 500mm/min zahloubeni. Ubírám 0.4mm 40% 6mm frézou (3 břit). D o díry je to v pohodě. Jenže po obvodě je to přece jiné, nebo se pletu? neměl bych rychlost posuvu zredukovat taky na max 40%, spíše tak 20% ??? Jak jsem viděl tu rychlost, tak mi přišlo, že to nemůže jet. Vřeteno má 2.2kW, tedy dostatečný výkon, ale asi je to moc rychle.
Měli jste pravdu, polámu pár fréz. To je jasné. Dostal jsem jich 10 se strojem:) ...takže na dva dny snad stačí.
Jak frézujete drážku cca 6mm frézou do hliníku AW2007? spíše větší zahloubení a pomalejší posuv?
0.4mm při rychlosti 600mm/min je asi na takovou hloubku moc. Jasně, v tomu musím zkoušet.
Spíše mně napadá jiná otázka. Jsem schopný vyfrézovat drážku do hloubky 40mm bez odsávaní třísek? Obvod je asi 15cm. Frézu mám odlehčenou 42mm dlouhou 6ku. Při 17mm hloubce bez vysávání třísek se zpomalily otáčky a bohužel jsem nestihl rychle vypnout, tak jsem ji samozřejmě zlomil. Nemyslím si, že to bylo zanesenou drážkou, ale spíše rychlostí posuvu. Nebo jsem úplně mimo? Přijde mi, že bude lepší jet po 1mm do hloubky a 4x pomalejší rychlosti, než to tak tahat 0.4mm při 600mm/min.
Díky za Vaše názory