Co se týče těch traf u svářeček tak top je pravda , tam se hliník vyskituje dost často , ale u flexy by to hliník asi nedal , možná na statoru , ale rotor určitě ne , ikdyž už jsem vyděl vapku od kaercher a vynou i rotory hliníkem takže kaercher už jsou taky pěkný sračkyMiller píše:Nedávno jsem si, jako doplněk, koupil maličkou "německou" flexku Matrix EM-AG 500-115, mají ji v "Evě" za 479,- Kč a váhu uvádí 1500g. Našel jsem si ji i na německých stránkách za 18,95 €, přesně stejný typ, jen váha kupodivu vyšší - 2kg netto, s krabicí 2,10 kg. Ta moje přišla v dost objemném balíku, kde původní krabice byla obložena pořádnou dávkou nařezaného silného kartonu a spolu s 5-ti kusy brusných kotoučků byla uvedená váha 2,20 kg. Jen ty kotouče přitom mají skoro 1/2 kila. Proč ten dlouhý úvod? Napadlo mne, jestli by nemohl být ten evidentní váhový rozdíl ve vinutí - tedy že pro německý trh je měděné a pro náš trh jen Humpolec, chci říct hliníkMožná jsem pod vlivem "svarfóra", kde se píše, že někteří výrobci svářeček natírají Al vinutí nějakou barvou ale inzerují měď. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Vypadá jinak šikovně a dobře se s ní dělá, ale už po chviličce a bez zatížení fouká horký vzduch a převodovka se pěkně ohřeje, takže je opravdu jen na drobné a krátké akce.
packa píše:Co se týče těch traf u svářeček tak top je pravda , tam se hliník vyskituje dost často , ale u flexy by to hliník asi nedal , možná na statoru , ale rotor určitě ne , ikdyž už jsem vyděl vapku od kaercher a vynou i rotory hliníkem takže kaercher už jsou taky pěkný sračkyMiller píše:Nedávno jsem si, jako doplněk, koupil maličkou "německou" flexku Matrix EM-AG 500-115, mají ji v "Evě" za 479,- Kč a váhu uvádí 1500g. Našel jsem si ji i na německých stránkách za 18,95 €, přesně stejný typ, jen váha kupodivu vyšší - 2kg netto, s krabicí 2,10 kg. Ta moje přišla v dost objemném balíku, kde původní krabice byla obložena pořádnou dávkou nařezaného silného kartonu a spolu s 5-ti kusy brusných kotoučků byla uvedená váha 2,20 kg. Jen ty kotouče přitom mají skoro 1/2 kila. Proč ten dlouhý úvod? Napadlo mne, jestli by nemohl být ten evidentní váhový rozdíl ve vinutí - tedy že pro německý trh je měděné a pro náš trh jen Humpolec, chci říct hliníkMožná jsem pod vlivem "svarfóra", kde se píše, že někteří výrobci svářeček natírají Al vinutí nějakou barvou ale inzerují měď. Nemáte s tím někdo zkušenost ? Vypadá jinak šikovně a dobře se s ní dělá, ale už po chviličce a bez zatížení fouká horký vzduch a převodovka se pěkně ohřeje, takže je opravdu jen na drobné a krátké akce.
tak tu jsem koupil před půl rokem když mi chcípla po 15 letech stará 125 boschka a je s ní opravdu lepší práce dá se s ní podstatně dýl dělat bez bolestí ruky.elbarto píše:Uhly vem cert, bud v ruce sedi nebo ne. Po nekonecne rade modelu mam jasneho viteze. Modra Boschka s hyper tenkou rukojeti. Pod kryt 115 se na milimetrik presne vejde i 125. Tak skvele padla do ruky, ze jsem koupil okamzite druhou nez to zase necim zabijou. Navic 115 s regulaci je nepochopitelne levna. Zda se jeste vyrabi netusim.
P.S. Kamosi klepiraci co jich "spotrebuji" hafo tomu neverili a ted je maji vsichni